NGC Prod.
Aes Dana
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1994
Származás:
Franciaország
Aktuális felállás:
Vidar
ének
Taliesin
gitár
Amorgen
furulya
Tilion
gitár
Milambre
basszus
JuanJolocaust
dob
Aktuális kiadó:
N/A
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További képek:
Aes Dana
Aes Dana
Rögzítette:
Born2bwild
2004. október 6., szerda
Utolsó módosítás:
ensomhet
2009. szeptember 13., vasárnap, 20:43
Szerkesztés:
szerkesztes
Aes Dana
1994-1995 : Az Aes Dana-t Taliesin (gitár) és Amorgen (síp) alapította. Vidar (ének) és Storm hamarosan csatlakozott.
1996 : Egy demót: 'Chroniques du Crépuscule' vettek fel decemberben. A hat nótát tartalmazó anyagot atmoszférikus black metálként kategorizálták kelta és középkori dallamokkal. A Vidar által írt szövegeket azok a furcsa világok ihlették, ahová göröngyös utak vezették. Látomások, rémképek és legendák ősi, fantasztikus királyságokból...
1997-1998 : Stormnak nem tetszettek a dalok, ezért elhagyta a bandát. Az új bőgős és másodgitáros Seth lépett a helyére.
Ezzel a felállással az Aes Dana elkezdett új dalokat játszani, brutálisabb módon. Hat hónap hallgatás után Amorgen visszatért a bandához és visszatértek a tradicionális ihletésű dolgokhoz.
Az új dalszövegek franciául íródtak, és megidézik a pogány méltóságokat. Az aes dana hasonlóképpen teremti újjá a mitológiát mint a bárdok meg a druidák az ősi időkben
Aes Dana átkreálja a mítoszokat saját látomásaival saját zenéje számára.
1999 : A lendület nem szakad meg, és júniusban Storm helyét Juan Jolocaust tölti be.
2000 : Április végén az Aes Dana stúdióba vonul és felveszi első anyagát. Ugyanebben a hónapban Tilion (gitár) helyet cserél Seth-tel, aki közös megegyezéssel megválik a bandától, hogy grindcore és black metál együttesével zenélhessen (Antaeus és SCD). Az együttes eldönti, hogy tradicionális hangszereket alkalmaz a zenében és Amorgen elkezdi a középkori hangzást is beledolgozni az új dalokba.
2001 : Júniusban az együttes a Sacral Productionnal (Belenso, Hegemon) szerződik, és rögzíti a "La Chasse Sauvage" albumot.
Rajongók
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render