NGC Prod.
Képzelt Város
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2005
Származás:
Magyarország
Budapest
Aktuális felállás:
Kovács Ákos
ének, gitár
Győrffy Máté
gitár
Miskolczi Márton
gitár, billentyű
Barta Gyöngyi
cselló
Kocsis Szilveszter
basszusgitár
Gál Dániel
dob
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
Rögzítette:
mekong
2014. május 8., csütörtök, 00:29
Utolsó módosítás:
mekong
2014. május 8., csütörtök, 00:43
Szerkesztés:
szerkesztes
Képzelt Város
A Képzelt Város zenekar története 2005-ben kezdődött az építész karon. A kezdeti hobbi zenélésből az idők során életforma lett, a 2008-as Csend Utca EP-n és a White Noise című kislemezen át pedig egyenes út vezetett a sorsfordító nagylemezig és a sajátos hangzásvilágig, aminek nélkülözhetetlen eleme a cselló, a csilingelő dallamot játszó, vagy éppen zajból falat építő gitárok és most már az analóg szintetizátorok.

Bár a magyar zenekarok többsége szövegcentrikus, néha sokkal izgalmasabbak azok a szavak, amiket nem mondanak ki, vagy a hangszerek játsszák el. A Képzelt Városban az ének egyenrangú a többi hangszerrel. Itt a szöveg útmutatók ahhoz, hogyan hallgassuk, miről mesélnek a gitárok, a cselló. Szabadság, szárnyalás, asszociációk egy hangokból teremtett városban.

A ’PANKKK’ program első lemezes támogatásának köszönhetően 2009-ben jelent meg a Mit nekem, ami szakítást jelentett a Csend Utca dalai által képviselt „szövegesebb”, nyersebb alternatív vonallal. A Mit nekem egyik ütőere Barta Gyöngyi csellójátéka, ami néha finom, mint a lehelet, máskor pedig erőteljes, mint egy sikoly. Ekkoriban kezdték a Képzelt Város zenéjét magyar post-rockként felcímkézni, a külföldi post-rock blogok pedig kitörő lelkesedéssel fogadták a dalokat és kíváncsian ízlelgették az egzotikusnak ható magyar szavakat. Ennek gyümölcseként 2010-ben kétszer is játszottak Bécsben, elsőként az osztrák Our Ceasing Voice-szal, majd a francia Bye Hoursszal osztoztak a színpadon. Itthon is számos neves külföldi előadóval játszottak már együtt, mint például a Russian Circles-szel, a holland Anneke van Giersbergennel, a Gathering volt énekesnőjével, a svéd Jenifereverrel, a japán Zeni Geva-val, az amerikai Constants-szal vagy az ausztrál Heirs-szel. Természetesen a hazai post-rock szféra nagyjai sem maradhattak ki a sorból, így több ízben zenéltek együtt a marionette ID-val, a pozvakowskival és a Rosa Parks-szal is.

forrás: http://www.kepzeltvaros.hu/



Képzelt Város - Köd (2016)
Kritika, oldboy @ 2016. július 26., kedd, 18:33
Képzelt Város - Anatolij (2013)
Kritika, oldboy @ 2014. január 18., szombat, 09:55
Képzelt Város - Hélium (2012)
Kritika, oldboy @ 2012. május 13., vasárnap, 11:34
Rajongók
kicsién
kicsién
  
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render