NGC Prod.
Hinder
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2001
Származás:
USA
Oklahoma City, Oklahoma
Szövegvilág:
Hard Rock, Post-grunge
Aktuális felállás:
Marshal Dutton
ének
Joe Garvey
gitár
Mark King
gitár
Mike Rodden
basszusgitár
Cody Hanson
dob
Aktuális kiadó:
Universal
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Hinder
Hinder
Hinder
Hinder
Hinder
Hinder
Rögzítette:
Tethys
2009. október 24., szombat, 09:10
Utolsó módosítás:
Caayn
2017. október 1., vasárnap, 18:53
Szerkesztés:
szerkesztes
Hinder
A Hinder zenekar 2001-ben alakult Oklahoma Cityben. A banda a dobos Cody Hanson, a gitáros Joe Garvey és az énekes Austin Winklerből állt ekkor. Austin, még az együttes megalakulása előtt egy másik bandában játszott, majd megalapította a Hindert Cody Hanson-nal karöltve. Winkler és Hanson megírták a banda első dalát, a "Lips of an Angel" című számot Brian Howes zenei producerrel, ami a Billboard Hot 100 3. helyén végzett. Winkler tovább írja a CD zenéjének a zömét Brian Howes-szal és Cody Hanson-nal. 2003 áprilisában a Hinder zenéjét leadta az Oklahomai rádióállomás.
Ebben az évben kiadták az első EP-jüket, aminek a "Far From Close" címet adták. Ebből körülbelül 5,000-et adtak el. A három tag ekkor elkezdett a 2004-es új anyagon dolgozni a következő független kibocsátásukért. Ezekre a demókra több kiadó is felfigyelt.
Ekkor az Atlantic a Roadrunner és a Universal records is ajánlatot tett nekik, végül a Hinder a Universal-lal kötött szerződést.Kiadták az Amerikai Egyesült Államokban az "Extreme Behavior" című albumot, melyet az Allmusic az év legrosszab albumának nevezett.
Két számuk még ekkor is befutó. A "Lips of an Angel" nemzetközileg is nagy sikereket ér el, a toplisták első helyén áll, a "How Long"-ot pedig az amerikai rádiók játszák.
Több számot is írnak ezek után, melyeket és amíg saját stílusukat keresik, úgy döntenek, hogy ezeket kiadatják.
Karácsonyi ajándékként felvették a "Little Drummer Boy" című számot, amit feltettek a honlapjukra, hogy ezzel kedveskedjenek a rajongóknak.
A következő számukat Új-Zélandon adták ki, a "Better than me" címmel, ami stabilan a toplisták 16. helyén állt.
2007. december 21-én Winklert letartóztatták az Arkansas-i Jonesboróban DUI gyanúja miatt, miután elhagyta az eljegyzési partiját.
Kiadták a "Use me" című számot a második albumról 2008. július 15-én ami a 3. helyig jutott a US Mainstream Rock Trackson. Az új albumot, a "Take It to the Limit"-et, 2008. november 4-én kibocsátották és a Hinder változtatott a zenei stílusán, mivel a CD-n a 80-as évek Rockját lehetett felismerni.
2008. szeptember 13-án felrakták a második dalt a vállalati MySpace oldalukra, aminek a "Without You" címet adták.
A "Take It To the Limit" debütált 81,000 eladással és a Billboard 200-on a 4. helyet érte el. Ez az album felülmúlta a a bemutatkozó albumukat, ami a 6. volt 2005-ben.
2009-ben a Hinder fellépett a Nickeback "Dark Horse" turnéján ahol a Papa Roach és a Saving Abel is részt vett.
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.039 seconds to render