NGC Prod.
Nickelback
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1995
Származás:
Kanada
Hanna, Alberta
Szövegvilág:
Hard Rock, Post-Grunge, Alternative Rock
Aktuális felállás:
Chad Kroeger
gitár / ének
Mike Kroeger
basszusgitár
Ryan Peake
gitár / vokál
Daniel Adair
dob / vokál
Aktuális kiadó:
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Nickelback
Nickelback
Nickelback
Nickelback
Nickelback
Nickelback
Rögzítette:
Tethys
2009. január 19., hétfő, 18:40
Utolsó módosítás:
thomas lord
2017. augusztus 28., hétfő, 20:18
Szerkesztés:
szerkesztes
Nickelback
Az együttes a nickel nevű pénzérméről kapta a nevét, amit Mike Kroeger gyakran adott vissza a vendégeknek a kávézóban, ahol dolgozott, a következő szavak kíséretében: "here's your nickel back".
A kanadai Nickelback élete dalfeldolgozó együttesként kezdődött Hannában. Megpróbálták más emberek számait és az énekes és gitáros Chad Kroegert összerakni egy csokor eredeti számért. Kölcsönvéve 4000 dollárt mostohaapjától elment a nagyvárosba, Vancouverbe elkészíteni első felvételeit egy barátja stúdiójában. Az eredményekre alapozva Kroeger testvére, Mike és basszusgitáros haverja, Ryan Vikedal is elmentek Vancouverbe 1996-ban.
Még ugyanabban az évben felvették a hosszan játszott Hestert és az első nagylemezüket, a Curböt.
A csapat énekese 2 évet töltött azzal, hogy reklámokat adott el egy focimagazinnak, és ezután felhasználta az apró trükköket a csapatához, amit megtanult ott. Megkérte a barátait, hogy küldjenek faxokat, és telefonáljanak rádióknak, hogy játsszák az első önálló lemezüket addig, amíg eléggé megismerik az emberek a Nickelbacket, és az együttes folytatni tudja a munkát.1998 végén rájöttek, hogy a menedzsereik nem elég jók, hogy tovább juttassák őket, így úgy döntöttek, hogy magukat kezdik el menedzselni. Mike Kroeger az értékesítést, testvére Chad a rádiókat intézte. A csapat 30.000 dollárt fektetett bele az új albumukba.
A The State 2000 januárjában hirdette a függetlenséget egy lassú rockperiódus alatt, amikor Kanada eleget szeretett volna tenni a közönség egyre növekvő követelésének. Emiatt a helyi rádió elkezdett kétségbeesett módon otthoni együttesek után nézni. Amit találtak, az Nickelback énekese, "Emberek vezetője" volt. Nickelback folyamatosan turnézott a The State albumával és 200 show után, a csapat az ismeretlenségből milliók előtt játszó csapattá vált.
A The State albumot a Roadrunner kiadó kapta fel, és több mint 500.000 példányban kelt el.
A "Too Bad" Chad és Mike apjáról szól, aki sosem volt mellettük, miközben felnőttek. A "Never Again"-t a tönkrement otthonok ihlették.

Hogy felvegyék az albumot, az együttes úgy döntött, hogy Pick Parashar producerrel dolgoznak ugyanabban a stúdióban, ahol a The State-t is felvették, Vancouver Green House-ában. Az album 5 rövid hét alatt teljesen elkészült és a 13 szám végső munkálataiban Randy Staub (Metallica U2) segédkezett. Parashar és Staub kombinációja meghozta a sikert.
A Nickelback népszerűsége növekedett és a számok minősége feltette a Silver Side Upot a slágerlistákra szerte a világon, vezetve is azt a sláger kislemezzel, a How You Remind Me-vel, ami 2002 legjátszottabb dala lett, az album pedig multipaltina lemez.
Kezdeti sikereik után Kroeger Vancouverben dolgozott a hazai Default-al, és elkészítette Josey Scott-al a Spiderman filmzenéjét. 2002 nyarán a csapat ismét megjelentette a Curb lemezt az elmúlt évek kiesése miatt.
A kifinomultabb album, a The Long Road 2003-ban érkezett. Az albumot megelőző kislemez, a Someday a 7. helyig jutott a top 100-as slágerlistán. A nagyalbum végül 5 millió példányban kelt el világszerte, négyszeres platinalemez lett Kanadában, és hatalmas sikerű nemzetközi turnésorozatot hozott Nickelback-nek.
A csapat eddig 7 Juno díjat, 7 Grammy jelölést, 2 American Misic Award jelölést és 4 Billboard Awards-t nyert.
2005 februárjában Ryan Vikedal elhagyta a csapatot, de később Vekedal elismerte egy interjúban, hogy valójában kitették az együttesből, mert nem volt, ahogy ő fogalmazott, "the type of drummer", azaz nem volt az a dobos fajta. Egy hónappal később a 3 Doors Down dobosa, Daniel Adair egészítette ki az együttest, hogy elkészítsék Vancouverben, Koreger stúdiójában a következő albumukat. ZZ Top Billy Gibbons-a vendégeskedett az új album, az All The Right Reasons elkészítésében, ami 2005 októberében jelent meg, és hatalmas sikernek bizonyult, hisz többszörös platinalemez lett több országban is! Több, mint 9,5 millió fogyott a lemezből a világon, ebből 6,7 millió az Usában. Ez a 21.században a 16-ik album eddig, amely ekkora eladást ért el. A „Side Of A Bullet” című dallal Dimebag Darrell-nek a Pantera/Damageplan gitárosának állítanak emléket. A Nickelback tagjai a Charlie Angyalai című filmhez készült "Saturday Night's Alright (For Fighting)” feldolgozásának felvételekor dolgoztak együtt vele. Így őket is lesújtotta a gitáros tragikus meggyilkolásának híre.
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.051 seconds to render