NGC Prod.
Nebiros
Státusz:
Aktív
Alakulás:
1997
Származás:
Németország
Berlin
Szövegvilág:
Satan, Sex, War, Anti-christianity
Aktuális felállás:
Blachur
ének/gitár/basszus
Solvernus
dob
További infó:
További képek:
Nebiros
Nebiros
Rögzítette:
vicsori2
2008. július 30., szerda, 16:57
Utolsó módosítás:
vicsori2
2008. július 30., szerda, 17:08
Szerkesztés:
szerkesztes
Nebiros
A NEBIROS név is olyan az Underground Metal világában, mint például az INFERNO, bár azt hiszem, ez utóbbit talán több zenekar vette már fel. Mindestre én magam egy kolumbiai zenekarról is tudok, akik ma is aktívak, szintén NEBIROS néven. Jelen kritika tárgyát képező alakulat egy német zenekar, bár minden valószínűség szerint némi kapcsolatuk Lengyelországgal is lehet, mivel több dalcím is lengyelül van, és az albumon vendégként éneklő Michał Krawcyk is elég lengyelesen cseng (a dalszövegek pedig egy bizonyos Messiah tollából származnak, amely név alatt az ARKONA-ban is játszott egy személy…) No, mindegy, ez egyelőre nyitott kérdés marad, foglalkozzunk a nekünk, magyaroknak kissé furcsán, hadd ne mondjam, viccesen csengő című debütáló nagylemez anyagával.

A No Colours Records a régi BEHERIT-hez hasonló Black/Death Metalt ígért már hónapokkal a megjelenés előtt. Ezzel én személy szerint nem teljes mértékben tudok egyetérteni, de ízlések és megítélések különbözőek szoktak lenni… A Black/Death meghatározás egyébiránt tényleg jól fedi a valóságot, és én azt mondanám inkább a Death Metal van túlsúlyban. Egyrészt a tiszta, basszust sem nélkülöző, fémes, minőségi hangzás miatt, de zeneileg is talán halálosabbak a témák. A gyorsabb, kapkodósabb részek (amik azért korántsem olyan kaotikusak, mint pl. az ”Oath of Black Blood” egyes dalai, ha már a BEHERIT-ről van szó…) mellett néha húzósabb, groove-osabb momentumok is felbukkannak (pl. ”Otchłan Marno¶ci”), de inkább a pusztításra helyezi a hangsúlyt a trió.

Az énekhang és a némiképp sötétebb atmoszféra jelenti esetükben a BM-os felhangokat, ám az általuk prezentál keverék kellemes hallgatnivalót jelent számomra. Elég jellegzetes stílusuk van, korrekt nótákkal, amik között pár igazán jó is akad. Számomra hatalmas pozitívum volt a borítóban felbukkanó AUTOPSY pólók (“Severed Survival” és “Acts of the Unspeakable”) látványa, ám a dolog nem merül ki ennyiben! Kilencedik nótaként ugyanis feldolgozásra került az AUTOPSY kissé hányatott sorsú ”Shitfun” albumának egy klasszikus darabja, a ”Brain Damage”. Itt az énekhang is hörgősebb természetesen, és noha túl sokat nem tettek hozzá a dalhoz, korrekt módon interpretálják az egyszerű, mégis ütős szösszenetet.

Amit negítívumként említenék, az az, hogy többszöri hallgatásra is egyelőre elég kevés nóta maradt meg a fejemben, nyilván itt kell még majd fejlődniük, hogy több igazán erős szerzeménnyel álljanak elő. Ám erre az egyelőre kis számú kimagasló nóták megléte alapján van remény. És remélhetőleg az AUTOPSY imádatot is tovább viszik majd…
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render