NGC Prod.
Magma
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2001
Származás:
Magyarország
Mezőtúr
Aktuális kiadó:
N/A
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
Rögzítette:
kispatak
2007. február 18., vasárnap, 12:01
Szerkesztés:
szerkesztes
2001 februárjában alakult meg a zenekar. A felállásunk a kezdet kezdetén meglehetősen szokatlanul alakult egy metál csapathoz képest, ugyanis négyen voltunk és nem volt dobosunk. Ezt a posztot viszonylag kezdetleges dobprogram töltötte be, amely - mint kiderült - sokkal inkább hátráltatta a banda fejlődését semmint segítette volna. Első demo anyagunk - amely a Meridián címet viselte - még a gépdob jegyében született. Azután 2002 nyarán végképp úgy döntöttünk, hogy szükségünk van egy hús-vér dobosra. Nem sokáig kellett keresgélnünk. Egy régi ismerős, Farkas Karcsi személyében hála Istennek megtaláltuk azt, akit kerestünk. Mivel ez az időszak egy fordulópont a zenekar életében, ezért fontosnak tartjuk megemlíteni az akkori felállást:

Csányi Richárd: szinti, ének
Csányi István: gitár
Kiss Csaba: gitár
Hock Ernő: basszusgitár
Farkas Károly: dobok

Így tehát egy élő dobossal kiegészülve, újult erővel kezdtünk munkához. Tehetségkutatók, kisebb-nagyobb koncertek, klubbulik váltották egymást és ezek által az ország számos pontjára sikerült eljutni. Mind eközben természetesen születtek az új nóták, minek eredményeképpen

2002 nyár végére formába öntöttük a Végső enedék című hanganyagot is. Már ebben az időszakban felmerült az énekesváltás szükségessének gondolata. Ez két dolog indokolta. Meggyőződésünk volt, hogy dalaink inkább érvényesülnek egy olyan énekes szájából aki jobban ki tudja ereszteni a hangját és ezáltal több színt tud a nótákba belecsempészni.

Másik ok Ricsi, akkori énekesünk tehermentesítése volt. Őt ugyanis sokkal inkább érdekelték a billentyűk és a jövőben kizárólag ezzel akart foglalkozni. 2004 volt az az esztendő amikor Miskolci Ákos átvette a mikrofon feletti uralmat. Őt is már elég régen ismertük, így az összhangot gyorsan megtaláltuk. És valóban, általa a dalok egészen máshogyan kezdtek megszólalni. Ütősebbek lettek. Azonban mielőtt elfelejtenénk, még Ákos belépése előtt, 2004 januárjára elkészült a Csillag a mélyben című harmadik demo CD-nk is. Ezzel a demók korszaka lezárult. Innentől kezdve valami mást akartunk.
Az újabb szerzemények megírása és a fellépések mellett egy nagyobb lélegzetvételű, komolyabb anyag rögzítésének előkészületein fáradoztunk.
Úgy döntöttünk, hogy a három korábban felvett anyag általunk jobbnak ítélt dalaiból, valamint egy esetleg kettő új tételből fog állni a lemez. A elvétellel kapcsolatos munkálatok 2006 áprilisában kezdődtek el és egészen augusztus végéig tartottak. Nem vonultunk stúdióba, mindent házikörülmények között vettünk fel, azonban megfeleő minőségű cuccok álltak a rendelkezésünkre és Kiss Csaba személyében a keveréshez szükséges szellemi tőke is adott volt. Az utőmunkálatokkal együtt 2007 januárjára nyerte el végleges formáját a lemez. A nyolc számot tartalmazó anyag a Hagyaték címet kapta.
A MIÉRT-re a dalokban reméljük megtaláljátok a választ.

Szándékosan nem írunk arról, hogy mi is az a stílus amit képviselünk. Voltunk már "dark-metal" , "power-doom" metal sőt "rock" metál is.
Azt, hogy épp most hol tartunk döntsétek el Ti, persze csak akkor ha ez tényleg annyira fontos...
Magma - Hagyaték
  
  
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.042 seconds to render