NGC Prod.
Almost Saint
Státusz:
Aktív
Alakulás:
2002
Származás:
Magyarország
Veszprém
Szövegvilág:
sötétség
Aktuális felállás:
Bolla Attila
basszus
Gálfy Levente
gitár, ének
Gálfy Richárd
dob
Györgydeák Ivó
gitár
Szandi Róbert
billentyű
Aktuális kiadó:
N/A
Hivatalos oldal:
hivatalos oldal
További infó:
További képek:
Almost Saint
Almost Saint
Almost Saint
Almost Saint
Rögzítette:
almostsaint
2006. szeptember 3., vasárnap, 06:43
Utolsó módosítás:
snecy
2008. augusztus 13., szerda, 11:02
Szerkesztés:
szerkesztes
Almost Saint
2002. Az Almost Saint zenekart megalapítja Gálfy Levente (vokál/gitár), Gálfy Richárd (dob) testvérek és unokatestvérük Sárfi Georgina (basszusgitár). Zenei elképzelésükben egy black metal gyökerekből táplálkozó, de attól akár teljesen független, érzelem- gazdag, változatos zene létrehozása szerepelt. Ennek tudatában kezdik el írni számaikat, az első megszületett dal címe My Hate. A nóták tovább íródnak miközben év vége felé a bandához csatlakozik Szandi Róbert (billentyű) és Bolla Attila (gitár).

2003. A zenekar rögzítí első, 5 számos demóját, ami At The Gate Of Two Worlds néven lát napvilágot. Demó anyaguk sok jó kritikát kap a kritikusoktól és a közönségtől egyaránt.

2004. A "szentek" koncertekre készülnek, még többnyire csak Veszprémben, később több vidéki városban is fellépnek. A csapat közben új számokon is elkezd dolgozni. Az év végén Bolla Attila kiszáll a zenekarból.

2005. Az új gitárosra hamar rátalálnak Györgydeák Ivó személyében. Ebben az évben az Almost Saint egy különleges koncertet is ad, ami főleg a helyszín miatt érdekes: Veszprémi Büntetés Végrehajtási Intézmény. Decemberben kilép a zenekarból Sárfi Georgina.

2006. A basszusgitáros posztot nem más, mint Bolla Attila a régi gitáros tölti be. A most már stabilnak tűnő felállás megújult erővel lát neki a munkának. Április 1-én a Győri Pop-Rock tehetségkutató fesztiválon Rockinform különdíjasok lesznek, nyáron pedig a pécsi Rockmaratonon a Local Heroes tehetségkutató színpadon is sikeresen szerepelnek, első helyezést érnek el!

2007.
A zenekar tavasszal hozzálát második 5 számos EP-jének felvételeihez, mely augusztusban lát napvilágot "...For And Against Everybody címmel". Ez idő alatt persze koncertek sorozata is zajlik és a Totalrock.hu válogatás lemezen is helyet kapnak 9 másik zenekar között. Miután 2006-ban a RockMaraton Fesztivál Local Heroes tehetségkutató színpadán első helyezést érnek el jutalmuk, hogy 2007-ben ugyancsak a RockMaraton Fesztiválon, de már a Pécsi Est színpadon adhatnak koncertet. Közben folyamatosan fogy az új lemez, mely a Hobby Rádió Rock-kalando-rock (Rock-szieszta műhely) című műsorában is bemutatásra kerül.
IV. Stygian Shadows fesztivál
Koncertbeszámoló, Infam @ 2008. június 30., hétfő, 14:58
Almost Saint
Interjú, Lecso @ 2007. szeptember 17., hétfő
Almost Saint - ...For and Against Everybody (2007)
Kritika, Lecso @ 2007. augusztus 30., csütörtök
Rajongók
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render