NGC Prod.
Zene >> 
1 hozzászólás - 1. oldal
Hozzászólok Koncert - VI. LIZ Feszt
Hozzászólás (BBCode):



:-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

9000Sanyi 2019. február 28., csütörtök, 12:13
9000Sanyi
Csatlakozott:
2005. március 17.
Hozzászólások: 1764
VI. Liz Feszt

Március 9-én szombaton, a Pécsi Estben kerül megrendezésre a Liz Feszt, a város legjelentősebb hardcore/metal/punk fesztiválja.
A hat éve indult bulisorozat Lizáról, Nyúl (Don Gatto, de akkor még Dirty Dawn énekes) lányáról kapta a nevét - mert van jobb születésnapi ajándék annál, ha az ember egy egész fesztivált ajándékoz a gyerekének? Ugye, hogy nincs!

Az idei bulit a Hatvan City Hard Core nyitja. Oly' csodás az, mikor fiatalkoruk alkonyán lévő férfiak tinédzsereket megszégyenítő dinamikával tolják a remekbe szabott HC-t, meg néha így bedobnak egy-két számot valami ismeretlen amcsi bandáktól: Hatebreed, Ignite, hasonlók...

A hatvani gyerekek után jön a soproni pöröly – úgy hívják őket, hogy Drawing. Képzelj el két rögbijátékost, akik teljes lendülettel futnak egymás felé és fejjel csapódnak össze. Na, ilyen az, amikor a Drawing áll a színpadon. Óriási lendület, hatalmas dalok – az ország egyik legjobb hardcore zenekara – sokkal több figyelmet érdemelnének!

Történelmi tény, hogy ha egy balkezes pécsi faszi gitározni kezd, abból csak jó dolog sülhet ki. Ott van például a Sasvári Géza, a Kispál Bandi meg ugye a Deme a Dirty Dawn-ból. Eddig se volt egy hucudli banda ez a Dirty, de mióta az Egervári énekel náluk, képtelenek hibázni. Elkészült az Wasted Years című új kazettájuk, ami szól, mint a pusztulat (valami Gyapy nevű kecskeméti tag keverte), de nem csak a hangzás lett bitang jó, hanem az összes szám is - nincs üresjárat, rock hardcorehimnusz mindegyik. Született egy állatvédős szöveges videó, és egy sima zenélős is, a koncertjükre meg mindenki vigyen celluxot, amivel ha ideiglenesen, de vissza lehet ragasztani a leesett állkapcsokat.

Az osztrák Seek & Destroy szinte már hazajár Pécsre. Minden koncertjük a felhőtlen mókáról és kacagásról, valamint a hibátlanul elővezetett hardcore metalról szól. Náluk is a dobos énekel, úgyhogy simán elmondhatjuk, hogy Florian az osztrák Phil Collins – annyi különbséggel, hogy burgenlandi barátunk kicsit több death metalt hallgatott, mint Collins papa.
Ja, és valószínűleg ők az egyetlen zenekar, akik Pécsi Estben is játszottak és a Nova Rock fesztiválon is fognak. Igen, a Nova Rockon.

Az estet szokás szerint a Don Gatto zárja. Velük is történt azért egy-két dolog az előző Liz Feszt óta: elkészült új, Sawdown című EP-jük, amely a HammerWorld magazin mellékleteként jelent meg a 2018-as novemberi számban, lejátszottak kicsivel több, mint hatvan koncertet – többek között felléptek egy német börtönben is – Fonogram díjra jelölték őket és hamarosan egy új klip is érkezik az egyik új dalukra.

Öt banda egy este Pécs legjobb klubjában, ráadásul a belépő is baráti (elővételben 1000 Ft és a helyszínen is csak egy ötszázassal drágább) – még ma vigyük tisztítóba báli ruháinkat, március 9-én szükség lesz rájuk.

Facebook esemény:
http://www.facebook.com/events/2189850944675164/
--
9000Sanyi
Zene >> 
1 hozzászólás - 1. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.072 seconds to render