NGC Prod.
43 hozzászólás - 1. 2. 3. oldal
Hozzászólok Lemezkritika - Nevergreen-Új Birodalom
Hozzászólás (BBCode):



:-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

Pistike66 2012. június 26., kedd, 11:08
Pistike66
Csatlakozott:
2008. június 17.
Hozzászólások: 3408
Ha eddig nem írt, már nem is fog, már nem látogatja az oldalt.

Természetesen ez konkrétan haragSICK-ra vonatkozik, mások megtehetik, ha gondolják. :-)
NEVERGREENFAN 2012. június 26., kedd, 10:42
NEVERGREENFAN
Csatlakozott:
2010. december 23.
Hozzászólások: 16
A Karmageddonról nem irtatok még kritikát! És miért nem???

http://www.youtube.com/watch?v=AExfXQx17Rs&feature=youtu.be[url][/url
--
NON OMNIS MORIAR
butch 2010. március 5., péntek, 09:06
butch
Csatlakozott:
2008. augusztus 25.
Hozzászólások: 610
Válasz emp üzenetére:

jáájjjmááá... Ez a qrva BKV sztrájk. Furcsa mód mi Győrből feljutottunk Pestre a nagy büdös BKV seggrepacsi kellős közepén. Az első zenekar beállása közben hívtam a fővárosi haverokat, hogy mikor érnek ide... mire a válasz, háááát sajna nem tudunk innen a Boráros térről eljutni oda, mert BKV sztrájk van... suck, fuck and eat shit BP patriots!!!! (knifed) (N)

:-D
emp 2010. március 5., péntek, 04:46
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
jáájjjmááá... Ez a qrva BKV sztrájk. Furcsa mód mi Győrből feljutottunk Pestre a nagy büdös BKV seggrepacsi kellős közepén. Az első zenekar beállása közben hívtam a fővárosi haverokat, hogy mikor érnek ide... mire a válasz, háááát sajna nem tudunk innen a Boráros térről eljutni oda, mert BKV sztrájk van... suck, fuck and eat shit BP patriots!!!! (knifed) (N)
holdkő 2010. március 4., csütörtök, 08:24
holdkő
Csatlakozott:
2010. március 4.
Hozzászólások: 2
Sziasztok!

Sajnos a kritika után úgy látom, átment mindenki az oda-vissza fikázásba, szerintem teljesen fölöslegesen... Én tudom, hogy ezt a típusú zenét nem szereti mindenki, de nem is ez a cél, bár nyilván drukkolok, hogy nőjön a zenekar rajongótábora. Meggyőzni senkit nem szeretnék, én nagyon bírom ezt a bandát.

Nekem nagyon tetszik az új album. Én mindig is szerettem a Nevergreen-t, most is örömmel láttam, hogy kihozták az új lemezt. Sokkal erősebb lett zeneileg mint az utolsó, nagyon jók a számok is.

A Szerelmed vágya vértől féltem egy kicsit, mert egyik kedvenc számomhoz nyúltak ismét hozzá, de most még jobb lett, mint volt! Egyedül a Madonna feldolgozás lett gyenge, de ez sem ront az albumon, az egészet szeretem.

A Most és mindörökké jó kis zúzós zene, alig várom, hogy rázhassam a hajam rá. Sajnos a BKV fantasztikus sztrájkja miatt nem jutottam el a Wigwamig, de Csillebércen bepótolom a dolgot. \m/ Nagy kedvencem még a Még él a vágy c. nóta is, szerintem zseniális.Persze felsorolhatnám a többit is, de nem teszem, mindenki hallgassa meg. Ha bejön, jó, ha nem, hajó. :-) Innen is köszi Bobnak is Miklósnak az anyagért!!!!
D4rkAv3ng3r 2010. február 28., vasárnap, 19:07
D4rkAv3ng3r
Csatlakozott:
2009. november 15.
Hozzászólások: 553
Válasz metal84 üzenetére:

Még mielőtt állatira fordulna a helyzet had mondjam el, amíg más zenekar be nyal a koncert szervezőknél addig ők nem. Ezt tudom biztosan. Én azt mondom, hogy mindig olyan ember értékelje az adott zenekart aki tudja ismeri és szereti azt a stílust. lásd: Gothic zene.
Ne, hogy már egy Gyöngyvér jobb legyen a Nevergreentől.
Érdekes is volna. Amúgy meg a Tankcsabdára visszatérve még a legnagyobb fannoknak sem jön be az újalbum.
De lehetne ide mondani az Ossiant- hozzá teszem imádom őket. Gyerekek kinek a pap kinek a papné. Ennyi.
Non Omnis Moriar.


Legalább le tudnád írni a nevét. (hrhr)
TankcsaPda
Helyesírás 1-es leülni!

donna: Pedig kár mert a goth csajok jól néznek ki. ;-)
--

D4rkAv3ng3r 2010. február 28., vasárnap, 19:01
D4rkAv3ng3r
Csatlakozott:
2009. november 15.
Hozzászólások: 553
Válasz rockfanatiq üzenetére:

Azon gondolkodom,lehetséges e, hogy a cikk irója és én 2 különböző cd-t hallgattunk? Ha viszont ugyanazt hallgattuk, azaz a Nevergreen zkr "Új Birodalom2 cd-jét, akkor ez a kritika egy tendenciózus manipuláció, ugyanis a szaksajtó eddigi pozitiv és dicsérő méltatásaival szemben merőben ellentétes dolgokat állit. Ne felejtsük el, hogy ez a cd a Hammerworldnél az első helyen végzett.Az izlések term.különbözőek,de itt már szakmai hozzá-nem-értésről is beszélhetünk.Illetve az is lehetséges, hogy a cikk irója zenei analfabetizmussal kevert siketséggel vagyon megáldva, nem tudni. Légből kapott kijelentéseinek ugyanis pontosan az ellenkezője az igaz.A lemez változatos, gyors, korszerű, nem "tipikus Nevergreen",női opera-szerű vokálokkal szinesitve. A hangzás brutálisan jó-örülök, hogy legalább ezt észre méltatott venni a kritikus. Véleményem szerint ez egy remek, már majdnem "fancy",modern metal cd,amely a Nevergreen hagyományait folytatja. Ez pedig nem bűn. Vannak gyenge pontjai, de ezeket a kritikus túlhangsúlyozza, miközben a jó dolgokat nem akaródzik neki észrevenni. A Nevergreen átka és áldása egyébiránt az, hogy zeneileg és szövegileg túl "külföldi" produkció, ezért Magyarországon nem elég közérthető. (cool) A szövegek a tisztelt kritikusnak valószinűleg azért tűnnek semmitmondónak, önismétlőnek,mert az Ő értelmi szintje, amit személy szerint valőszinűleg igen magasra "konnotál",nem tud megbirkózni velük. Valószinűleg William Blake, Lord Byron és társai szövegeit is elavult "posztmodernromatikának" bélyegezné.:)Személy szerint én örülök annak, hogy a Nevergreen nem a panelekben töltött sanyarú gyerekkorról és a sörről ir dalszövegeket, metal klisékkel tarkitva azokat. A cikk irójának az sokatmondóbb lenne? A Most és Mindörökké c. szöveg Hamvas Béla, Nietzsche filozófiájának hatására született. A cikkiró olvasta vajon az érintett filozófusokat? Kiváncsi lennék. De valószinűbb, hogy a kritikusnak a rossz értelemben kváziértelmiségi,álnihilista, valójában tökéletesen semmitmondó félreagyalós metal szövegek a szivügyei.Ajánlom továbbá a cikk irójának, hogy térjen át a pakisztáni újrakomponált népzenék kritizálására.A többi Új Birodalom kritikának pedig utána lehet nézni a neten és levonni a tanulságot. Indreed Cold.


Tudod minden lemezkritika szubjektív, a kritikus a saját véleményét írja le. Senki sem tud olyan együttest mondani akit mindenki szeret. Csak az a különbség, hogy valaki reálisan hideg fejjel - objektívan - kezd el írni egy lemezkritikát valaki meg elfogultan mert rajongó, mint te. Van sok olyan 10 pontos album ami szerintem egy marék szart sem ér és van olyan is ami 6-7 pontot kapott és bejön. Nem feltétlen a Fémforgács kritikákra gondolok most, azokkal nagyrészt egyetértek és általában ami 10 pontot kap vagy 9-et arra lecsapok.

Ha nem tetszik a kritika írj te egyet valahová és megnézzük.
--

zemial 2010. február 28., vasárnap, 17:05
zemial
Csatlakozott:
2006. március 26.
Hozzászólások: 123
oké, előrevetítem, hogy én sem értek 100%-ig egyet haragSICK kritikájával, de hát ő nem is a legmegfelelőbb ember egy Nevergreen kritika megírására, ezt ő is jelezte.
Ettől függetlenül nem kéne egymás torkának ugrani, pláne nem önjelölt intellektüelek megaszontmondására van itt szükség.
Ízlésről nem lehet, és nem is illik vitázni.
Ha valaki filozófiát olvas, netán tanul, örüljön neki, de ettől még egy hegesztő szakmunkás is eljuthat arra a véleményre, hogy ez neki jó, vagy nem jó. Azt is megkockáztatom, hogy megindokolni is meg tudja mindenki, hogy ez neki miért jó, illetve miért nem jó.
A lemezről sajnos nem lehet csupa jó dolgot mondani, mert ahogy előttem is rávilágítottak, sok az ismétlés, mind zeneileg mind szövegileg. Ezt még el is tudom könyvelni magamban, mint a kötelező kellékek egy NG albumhoz, de persze ettől még nem tapsolok neki örömömben. A hammeres kritikát felhozni ellenérvnek sajnos elég vékony, mert hát a kiadó valamiből pénzt akar látni, és a saját portékáját senki nem reklámozza úgy, mint valami ami egész jó, de volt már jobb is. Remélem Ti is észrevettétek már, hogy minden zenekar az új lemezéről azt nyilatkozza, hogy ez az életművük koronaékszere, most mindent beleadtak, ez a legjobb, blablabla ?
A lemez egyébiránt nagyon jó, sokkal tökösebb, mint a feloszlás előtt erőltetett fűzős, bőujjú felsős, minden klisével a trendi vonal felé terelős elektro-gótoskodás (ekkoriban a HIM és tsai voltak a rádiókban is [join me in death, valaki?]).

Az első két albumot persze nálam sem űbereli (sick: nekem megvan CD-n a Game Over is (cool) ), de azért jó az irány, gondolj csak erre:


És 7,5 pont annyira nem is rossz, nálam max 1 ponttal lenne feljebb, szóval ízlések és ficamok...
A Madonna számot őszintén nem értem, miért vették egyáltalán fel. Ez önmagában egy pont mínusz! Valami japán kiadás bónuszaként esetleg el tudnám képzelni... |-D
Aki nem ismerné a lemezt, itt van pár nóta:

-


szerintem ezekre a dalokra lehet bólogatni, még akkor is, ha történetesen nem vagy NG rajongó.
--
Only DEATH is real
donna 2010. február 16., kedd, 15:06
donna
Csatlakozott:
2010. február 12.
Hozzászólások: 4
Válasz deadcount üzenetére:




A cikk írója biztos nagyon keményen beletaposott az érzékeny és sötét gótikus lelkedbe...

Én tényleg nagyon sajnállak.

Hát még én hogy sajnállak. (gun) (gun) (gun) Ki mondta, hogy gótikus vagyok? Nem vagyok az.Szép napot kivánok.
deadcount 2010. február 16., kedd, 14:01
deadcount
Csatlakozott:
2009. április 20.
Hozzászólások: 158
Válasz donna üzenetére:


Csak nem lenézni a "mezei rajongók" gondolatait. Valaki megkérdezte, miért találom igazságtalannak a kritikát. Azért, mert gunyoros és provokativ jelzőket használ. Ezek a "savas eső, vérgőzös démon" és hasonló, rendkivül "OBJEKTIV??????!" jelzők pedig könnyen vitát robbanthatnak ki. Negativ kritikát úgy is lehet irni, hogy nem dobálózunk provokativ jelzőkkel.



A cikk írója biztos nagyon keményen beletaposott az érzékeny és sötét gótikus lelkedbe...

Én tényleg nagyon sajnállak.
--
"Only Black Is True, Only Death Is Fucking Real"
donna 2010. február 16., kedd, 13:46
donna
Csatlakozott:
2010. február 12.
Hozzászólások: 4
Válasz kalap üzenetére:

Hát súlyos a mezőny, meg kell hagyni.
Itt vannak a klasszikus, mezei rajongók, a tipikus szakmunkásképzős tanyasi rokker ("agyon médiázott Takcsapda"), de a legnagyobb az a versenyző, amelyik azt hiszi, hogy művelt és igényes zenehallgató, amiért olyan szavakat, használ, mint például hogy "konnotál" (teljesen oda nem illő környezetben, eleven bizonyítékául, hogy fogalma sincs, mit jelent a szó valójában), "kváziértelmiségi", "fancy".

Ám az a tény, hogy egy szövegkörnyezetben használja William Blake, Lord Byron, Hamvas és Nietzsche nevét a Nevergreenével teljes mértékben egyértelművé teszi, hogy egy félművelt, modoros és ostoba alak lapul az igényeskedő álarc mögött, ugyanis aki ezen zseniális művészek munkásságának egyetlen betűjét is hozzáméri Matlári Miklós 30 szavas életművéhez, az nem lehet más.

Az már csak hab a tortán, hogy "A Nevergreen átka és áldása egyébiránt az, hogy zeneileg és szövegileg túl "külföldi" produkció, ezért Magyarországon nem elég közérthető.".

HATALMAS.

Csak nem lenézni a "mezei rajongók" gondolatait. Valaki megkérdezte, miért találom igazságtalannak a kritikát. Azért, mert gunyoros és provokativ jelzőket használ. Ezek a "savas eső, vérgőzös démon" és hasonló, rendkivül "OBJEKTIV??????!" jelzők pedig könnyen vitát robbanthatnak ki. Negativ kritikát úgy is lehet irni, hogy nem dobálózunk provokativ jelzőkkel.
kalap 2010. február 16., kedd, 10:44
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
Válasz alcapone üzenetére:

Most miért kell úgy kiakadni kalap, amikor depresszióferi is megmondta, hogy ez az intelligensebb réteg zenéje. x|


Szóval akkor mit vársz azon kívül, hogy mindenki kurva okos, agyon olvasott értelmiségi trú fész. :-)


Jézus Krisztus a kereszten!
:-)
alcapone 2010. február 16., kedd, 09:27
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Most miért kell úgy kiakadni kalap, amikor depresszióferi is megmondta, hogy ez az intelligensebb réteg zenéje. x|


Szóval akkor mit vársz azon kívül, hogy mindenki kurva okos, agyon olvasott értelmiségi trú fész. :-)
kalap 2010. február 15., hétfő, 23:33
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
Hát súlyos a mezőny, meg kell hagyni.
Itt vannak a klasszikus, mezei rajongók, a tipikus szakmunkásképzős tanyasi rokker ("agyon médiázott Takcsapda"), de a legnagyobb az a versenyző, amelyik azt hiszi, hogy művelt és igényes zenehallgató, amiért olyan szavakat, használ, mint például hogy "konnotál" (teljesen oda nem illő környezetben, eleven bizonyítékául, hogy fogalma sincs, mit jelent a szó valójában), "kváziértelmiségi", "fancy".

Ám az a tény, hogy egy szövegkörnyezetben használja William Blake, Lord Byron, Hamvas és Nietzsche nevét a Nevergreenével teljes mértékben egyértelművé teszi, hogy egy félművelt, modoros és ostoba alak lapul az igényeskedő álarc mögött, ugyanis aki ezen zseniális művészek munkásságának egyetlen betűjét is hozzáméri Matlári Miklós 30 szavas életművéhez, az nem lehet más.

Az már csak hab a tortán, hogy "A Nevergreen átka és áldása egyébiránt az, hogy zeneileg és szövegileg túl "külföldi" produkció, ezért Magyarországon nem elég közérthető.".

HATALMAS.
deadcount 2010. február 15., hétfő, 19:15
deadcount
Csatlakozott:
2009. április 20.
Hozzászólások: 158
Válasz metal84 üzenetére:

:-p Ennyit érsz te agyon iskolázott városi paraszt. (N) (whistle)



"Tankcsabda"...nem engem minősít....
--
...igen, sértegetni is tudok ám!
bahon 2010. február 15., hétfő, 18:39
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
Válasz Mighty Ravendark üzenetére:



Szerintem távozz innen. Nem jósolok hosszú jövőt. Az ilyeneknek nincs itt helye.

Mighty, miért aggódsz? Nem látod, hogy csak ezért a véleményformázásért regisztrált? Megtette, most boldog, távozik a vihar elmúltával. Mi meg mosolygunk egyet! |-D
(Mellékesen nálam is túljutott a dohártyán a vitatott lemez...) \m/
MotherRoad 2010. február 15., hétfő, 18:20
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
Válasz metal84 üzenetére:

:-p Ennyit érsz te agyon iskolázott városi paraszt. (N) (whistle)


Szerintem távozz innen. Nem jósolok hosszú jövőt. Az ilyeneknek nincs itt helye.
--
Hülye, aki nem normális!
metal84 2010. február 15., hétfő, 17:49
metal84
Csatlakozott:
2010. február 14.
Hozzászólások: 4
:-p Ennyit érsz te agyon iskolázott városi paraszt. (N) (whistle)
deadcount 2010. február 15., hétfő, 17:45
deadcount
Csatlakozott:
2009. április 20.
Hozzászólások: 158
Válasz metal84 üzenetére:

Még mielőtt állatira fordulna a helyzet had mondjam el, amíg más zenekar be nyal a koncert szervezőknél addig ők nem. Ezt tudom biztosan. Én azt mondom, hogy mindig olyan ember értékelje az adott zenekart aki tudja ismeri és szereti azt a stílust. lásd: Gothic zene.
Ne, hogy már egy Gyöngyvér jobb legyen a Nevergreentől.
Érdekes is volna. Amúgy meg a Tankcsabdára visszatérve még a legnagyobb fannoknak sem jön be az újalbum.
De lehetne ide mondani az Ossiant- hozzá teszem imádom őket. Gyerekek kinek a pap kinek a papné. Ennyi.
Non Omnis Moriar. Ja bocsi de én sem hülyéztem ezért kérlek te se. Tudod Kultúra



...legalább tanulnál meg írni vagy valami... (weird)
--
...igen, sértegetni is tudok ám!
Hun 2010. február 15., hétfő, 17:25
Hun
Csatlakozott:
2003. december 28.
Hozzászólások: 41
Ez a Tankcsapda azért megintcsak általánosítás. :-) Nagyon régóta szeretem a csapdát, évente 4-5 koncerten ott vagyok, mégha az utóbbi 3 album nagyon nem tetszett. Ellenben koncerteken abszolút élvezhetőek - számomra - az utóbbi idők dalai is. A legújabb album pedig rendkívül bejön, régóta nem "zenéltek" már ilyen jót. Kb. ez lenne a folytatása a "Ha zajt akartok" lemeznek. Tisztában vagyok a gyengéikkel, de akkor még egy faja bulizene. Haragsick lemezértékeléseivel többnyire én sem értek egyet, de az is egy vélemény, meg az enyém is. Persze, tud bosszantani, ha egy kedvencemet lehúzzák, de ilyenkor kell írni egy olyan értékelést, ami a te nézőpontodból van, és nem kell betámadni -itt pl. - Haragsicket. A metal hammert felhozni meg hivatkozási alapnak, meg hát... De ez is csak az én véleményem :-) És a lemezhez visszatérve, ez a Nevergreen is fain, még ha nem is ad igazán hozzá semmit az életművükhöz.
43 hozzászólás - 1. 2. 3. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.102 seconds to render