NGC Prod.
21 hozzászólás - 1. 2. oldal
Hozzászólok Interjú - Solus interjú
Hozzászólás (BBCode):



:-] (a) :-@ (bag) (b) O.o (@) =D (c) (cool) :'( :'S (6) -.- (G) (gpig) |-D (gun) ^^ x| 8-S (hrhr) :-* (knifed) :-D (L) (pl) (~) (8) (N) 8-| :-$ (T) X. =| :-( :-O :-S =] :-) :-# =|: :-p (ufo) :-x (w00t) (weird) (whistle) ;-) (wtf) (yes) (zzz) \m/
 

D4rkAv3ng3r 2010. január 5., kedd, 12:31
D4rkAv3ng3r
Csatlakozott:
2009. november 15.
Hozzászólások: 553
Válasz black_wizard üzenetére:

kalap!
szerintem olvasd el megegyszer az interjut.
Egyebkent meg biztosan nagy main-stream rajongo lehetsz, ha igy allsz hozza. Gondolom ha nem kedveled az osszeokadott zenet, akkor nyilvan nem hallgatsz ilyeneket mint pl: Darkthrone, Xasthur, esetleg Nargaroth, vagy - ha megjobban belemelyedunk a helyzetbe - Burzumot.
Oszinten szolva magam is jobban kedvelem a "koszosabb" hangzast mint pl amit az ilyen mejnsztrim lof*szjoska bandak csinalnak. Egyes emberek probaljak az eredetiseget vissza adni a Black Metalnak es nem arra torekednek, hogy minel hiresebb illetve befutottabb bandat, projektet hozzanak ossze. Egyebkent meg mivan akkor ha ker valaki interjut? es ha valoban sokan ugy gondoljak ahogy te, akkor ajanlom figyelmedbe a projekt myspace oldalat
http://myspace.com/solus88
De ez is csak az en velemenyem. Sajnos sajnalni tudom azon emberkeket, akik nincsenek tisztaban azzal, hogy valojban a Black Metal mit is takar.
De mondom. Ez is csak egy velemeny.

Na kösz, hogy leírtad ezeket a sorokat, megegyezik a véleményünk.
Aki még mindig azt hiszi, hogy a Black Metal a Dimmu Borgir, Gorgoroth és más mainstream zenekar által diktált profi hangzású cucc az nagy tévedésben él. Van milliom egy olyan underground banda amelyik tehetséges és nincs kiadója, mégis true bm-et játszik. A true-nak amúgy is a koszos hangzás az egyik jellemzője.
A Black Metal határai is kitágultak manapság, elég csak gondolni a symphonic ágára, vagy a dark ambien-tel vegyített kozmikus hangzású Darkspace-re, de van sok folk/pagan bm is. Attól függően, hogy kitárultak a határok sokan még a régi koszos hangzást részesítik előnyben (pl. raw bm). Én magam részéről mindegyik vállfaját szeretem, de ha választani kell a legjobban a koszosabb, primitívebb ága jön be igazán.
Ug bandák közül az egyik kedvencem pl. a Blackwinds. A Black Metal-ban én egyedül a pózer bandákat utálom amit valljunk be leginkább a mainstream piacon találunk. Egyébként sok banda ezért nem szeretne befutni sem.

Természetesen erről mindenkinek eltér a meglátása, meg mindenki azt hallgat amit akar.
--
\m/
RatFace 2010. január 4., hétfő, 18:09
RatFace
Csatlakozott:
2008. november 3.
Hozzászólások: 9
azért ez jól lezárta a faszkodást ;-)
--
RatFace, a csendben árnyékból figyelő.
alcapone 2009. április 22., szerda, 22:35
alcapone
Csatlakozott:
2008. augusztus 3.
Hozzászólások: 1167
Válasz kalap üzenetére:



jó, akkor minek a fórum?

A fórum azért van, hogy azok akik nem élnek rendszeresen nemi életet le tudják vezetni a feszültségüket.:D
ezt nekem is úgy mondták.
kalap 2009. április 22., szerda, 22:19
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
Válasz Infam üzenetére:

Ez meg ugye költői kérdés jó esetben


nem. a költői kérdésben benne foglaltatik a válasz.
ez egy mindenféle jelző nélküli kérdés volt.
Infam 2009. április 22., szerda, 22:16
Infam
Csatlakozott:
2006. szeptember 24.
Hozzászólások: 128
Ez meg ugye költői kérdés jó esetben
--
"Please don't turn down the light,
I always wanted to see
Your body in the night.
- You're sexy on your knees!"
kalap 2009. április 22., szerda, 21:05
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
Válasz Infam üzenetére:

Látom befutott az interjú, csak kár, hogy ebben a formában. Öljétek csak egymást és jöjjenek a ,,kurva nagy" inszignifikáns elméletek! (gun)

Én, ha elolvasok egy interjút, vagy bólintok rá, vagy kitörlöm a memó kártyámról, de lehet ezzel a hozzáállással egyedül vagyok itt.


jó, akkor minek a fórum?
Infam 2009. április 22., szerda, 20:53
Infam
Csatlakozott:
2006. szeptember 24.
Hozzászólások: 128
Látom befutott az interjú, csak kár, hogy ebben a formában. Öljétek csak egymást és jöjjenek a ,,kurva nagy" inszignifikáns elméletek! (gun)

Én, ha elolvasok egy interjút, vagy bólintok rá, vagy kitörlöm a memó kártyámról, de lehet ezzel a hozzáállással egyedül vagyok itt.
--
Burn, burn oh son of God feel the power of the flames
When they are licking your body pray for forgiveness
deadcount 2009. április 22., szerda, 20:44
deadcount
Csatlakozott:
2009. április 20.
Hozzászólások: 158
Válasz phl üzenetére:

"egy morajló szintivel előadott károgós méhkaptár gitárral megtámogatott egy vagy két fős formáció is annak tekinthető"

Annak tekinthető ha van valami tartalma, de jelen esetben ez csak egy gyerekes próbálkozás.

Másrészt ha valaki olckúl blekkbe akar kibontakozni elég ellentmondásos hogy interjút kér.



Már bocs, de a Bathory feldolgozáson kívül hol hallasz itt OLDSkull Black-et?
haragSICK 2009. április 22., szerda, 17:05
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Úgy érzem a vitátok túlságosan is személyes síkokra tévedt, s ennek így értelme nincs. De amúgy kalap kommentjei némileg elgondolkodtattak, ugyanis lényegében igaza van. Ám! Nem, tudom ki hogyan van vele, de megfáradt éjszakáimon, ha olyan kedvem van, nézelődök és rá-rá linkelgetek metál-archíves vagy myspace alapján erre a bizonyos játszótérrel, ami lényegében valóban az, hiszen vannak emberkék a világ minden terén, akik zenei nem tudásuk, vagy éppen mélységet és személyes önkifejezést megjelenítően a black metált, vagy annak közegét célozza meg. Ott van pl. Mortiis, aki (vagy anno még ami) egyértelműen a black metál scenéből érkezett az Emperor jóvoltából, mégis a Crypt of the wizard-ot előszeretettel minősítjük kultikusnak, mélynek, és hatalmasnak, holott lényegében egy 3 vagy 4 sávos (de néhol csak egy vagy kettő) ambient muzsika, ha egy kicsit is jobb zongorán játszani tudó emberkének mutatjuk, pár perchallgatás után simán visszaadja… mégis, sokan szeretik az említett lemezt primitívsége ellenére is (többek között én is – s a legjobb Mortiis anyagnak tartom – mivel még nem Arcana lopás, mint a The Stargate és nincs is benne a gothic-EBM mesterkéltség, mint mostanság).
Na szóval, hogy érthető legyek; ez az organikus játszótér rengeteg lehetőséget nyújt a zenésznek (vagy olyasmi jelöltnek) és a befogadónak, tehát a hallgatónak is. Lényegében a külsőségek és fagy, halál, vér, militarizmus, szexualitás, bálvány imádat, okkultizmus, ideológia és pogányságnak köszönhetően az egyszerű zenék is könnyen fel illetve csak szimplán misztifikálódnak, hiszen honnan tudhatod, hogy mondjuk egy téli tájat ábrázoló fordított keresztekkel megbombázott borítójú lengyel, német, vagy éppen brazil black metál (vagy annak közegébe tartozó) korong mit is takar zeneileg valójában. A kindertojás meglepetése játszadozik az emberrel, ha kíváncsi, s néha nagy meglepetésekre hatalmas (vagy csak az adott hangulathoz illő) zenékre lelhet az ember. Tehát az ilyesfajta organikus tér és játék nagyon is jó dolog, az más kérdés hogy gyakrabban találunk rossz vagy gyenge képződményeket, mint kiemelkedőket.
A kis kiadókkal és disztrokkal a helyzet ugyanez, de mindez amúgy nem csak a black metálban, hanem az ipari és noise, crust és punk zenék esetében is így van, nem is beszélve a RAC és NS dolgokról.

Az, pedig hogy Chuckie Bolgh művészúr maga kérte-e fel Infam kollégát az interjúra, lényegében a jelenlegi politikai, erkölcsi és gazdasági válság mellett teljesen mindegy. Nagyatád nem egy nagy hely, nem is egy metál központ (bár akadnak azért ott egész jó csapatok is a kisvárosi feling és valóság ellenére is), így tehát lényegében ez egy minimál reklám volt, ami nem a hammerben, és nem a Blikkben vagy a Népszabadságban látott napvilágot, ennek ellenére talán több értelme volt, mint ha egy kis fan’zine-ben jelenik meg (bár ezeknek a fénymásolt vagy nyomott újságoknak is meg van a maga varázsuk s éppen az imént említett organikus játszótér határait feszegetik – a szerkesztők megítélése alapján).

Amúgy végig hallgattam a Solus myspacen fellelhető dalait, s nem állítom, hogy Chuckie Bolgh a világot váltaná meg, de vagy 50 ennél gyengébb próbálkozást tudnék felsorolni, melyek egy részét hivatalosan is kiadták. A mikrofon és a vokál valóban hagy maga utáni némi kivetni valót, ám ezt le lehet rendezni annyival, hogy így puritán, s ez a szó olyan, mint a szép fogalma, mindenki számára más és más, bár ezzel a témával anno nem foglalkozott sem Kant, sem pedig Gadamer, haha.
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
kalap 2009. április 21., kedd, 21:28
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
ennyi?
szivesen elgondolkodnék, ha lenne min, de ez sajnos elég kevés volt hozzá.
RatFace 2009. április 21., kedd, 21:02
RatFace
Csatlakozott:
2008. november 3.
Hozzászólások: 9
minden darab feldobott szar a saját nyakadba hullik vissza, elgondolkoztál már ezen? magadat jellemzed.
Válasz kalap üzenetére:

hahaha...

--
RatFace, a csendben árnyékból figyelő.
kalap 2009. április 21., kedd, 20:20
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
ja, és tényleg interjüt kért a csávó?
hahaha, nagyon szigorú!!! SÁTÁN.
kalap 2009. április 21., kedd, 20:18
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
na emberek.

itt lenne egy kis félreértés. szeretem és ismerem a black metalt, nem kell ossziánozni meg metal hammerezni rögtön, ha valakinek van valami véleménye, ami nem pont az ami a hazai black metal kánonban benne foglaltatik.(a stílussommal mi is volt konkrétan a probléma amúgy?)

a helyzet az, hogy black metal címszó alatt igenis mindent el lehet adni és az úgynevezett rajongóknak semmiféle kritikai érzeke és igénye nincs. minél lepukkantabb valami, annál trúbb, mindegy csak nehogy zenei legyen, mert az művi és túlpolírozott. nem csak ez a két véglet létezik, heló. ne keverjük már össze a régi hangulatot a komplett igénytelen szarral. haragsick írta, hogy ennél sokkal rosszabbak is vannak. így van, pontosan mert a műfaj ezt termeli, mert a buta rajongóknak ez kell, mert aki odafigyel a keverésre meg a dobgépre, az abban a pillanatban el is adta magát szerintük. ezért egy pöcegödör az egész gyerekes black metal játszótér, a saját keménykedő kis társasága tette azzá. és ez nem pénzkérdés, ne is haragudjon senki, aki ezt mondta. 10 éve még az volt, de ma BÁRKI meg tud csinálni egy akármilyen otthoni gépen egy tisztességes anyagot. csak nem akar, mert jó neki a skype-os mikrofon is, haha. ez nem trú, ez csak nettó igénytelenség. tegyünk már különbséget.

az meg hogy még ezekre is ráugranak hasonlóan igénygazdag kiadók csak még jobban aláhúzza, mennyire mélyen van a műfaj. igazi underground.
phl 2009. április 21., kedd, 17:55
phl
Csatlakozott:
2009. április 2.
Hozzászólások: 123
"egy morajló szintivel előadott károgós méhkaptár gitárral megtámogatott egy vagy két fős formáció is annak tekinthető"

Annak tekinthető ha van valami tartalma, de jelen esetben ez csak egy gyerekes próbálkozás.

Másrészt ha valaki olckúl blekkbe akar kibontakozni elég ellentmondásos hogy interjút kér.
haragSICK 2009. április 20., hétfő, 21:20
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz deadcount üzenetére:

Kedves ****Kalap!

Te maradj az Ossiannál!
Honnan tudod h mennyi idő alatt készült el ez a lemez?
Tudsz te bármit is erről a kiadóról???
Én megértem h ez vélemény, de kifejezhetnéd magad kicsit kulturáltabban.
Mert ezt így illik.
Szóval, ha nem értesz hozzá, akkor csak menj haza szépen és könyörögd ki anyutól h vegye meg neked a Metal Hammer-t és maradj meg a main-stream-es borotváltlábú hip-hop metal-hőseidnél.
Meg ha ennyire nem tetszik, akkor nem kell meghallgatni, meg lehet csinálni jobbat!!!
Tessék!



Kedves halottat-számláló úr!



Egy ideje már figyelem ezt az érdekfeszítő vitát az emberek között, s azt gondolom sokan tévednek; először is a black metál annyira organikus műfaj, hogy egy morajló szintivel előadott károgós méhkaptár gitárral megtámogatott egy vagy két fős formáció is annak tekinthető. Ezzel nincs is semmi gond, bár az hogy valami underground, attól még nem biztos hogy a minősége is ott kell hogy legyen, hiszen a COF vagy a Dimmu is demókkal kezdett, s igencsak földalattiak voltak, ma pedig eladták magukat és elkurvult maistreamek.

Abban viszont nagyot tévedsz, hogy ..."meg lehet csinálni jobbat!!!" - már ne haragudj, de hogy valaki ítéletet mondjon egy zenéről, ahhoz nem kell neki jobbat csinálni, sőt még hangszeren játszani se kell tudnia, egyszerűen meghallgatja és meg-elítéli; a megoldás evidensen kézenfekvő; ne hallgassa meg, de ha már megtette, igen is joga van véleményt formálni, az más kérdés, hogy ezt ha egymód van rá, akkor kulturáltan tegye. A zenésznek pedig állnia kell a sarat, s mondhatja azt; önkifejezés, önmagának készíti, önmagának tetszik, másoknak pedig ha igen, akkor szívesen veszi, ha meg nem akkor nem...

Amúgy a szóban forgó képződményt meghallgattam, és kalap, ennél sokkalta rosszabbakat is hallhatsz mindennapi, s akkor még azok nem is hazaiak, s esélyes hogy egy gazdaságilag más berkekben mozgó országban még az illető-illetők picsája alá raknak mindent, amivel véghez vihetik az önkifejezést.

Konklúzió; Infam kollégám azért készítette el az interjút, hogy ne Ossiánról kelljen olvasni, no meg azért mert a forgács a súlyosabb és mélyebb zenékről próbál szólni, igaz a mélység és súlyosság kérdése és megítélése számtalan perspektíva alapján történhet, pl. a Solus is egy a sok közül. Nem kell egymásnak ugrani, hallgatja akinek tetszik és nem hallgatja akinek nem tetszik, de ettől még a véleményét elmondhatja hogy miért nem tetszik neki.
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
deadcount 2009. április 20., hétfő, 19:02
deadcount
Csatlakozott:
2009. április 20.
Hozzászólások: 158
Kedves ****Kalap!

Te maradj az Ossiannál!
Honnan tudod h mennyi idő alatt készült el ez a lemez?
Tudsz te bármit is erről a kiadóról???
Én megértem h ez vélemény, de kifejezhetnéd magad kicsit kulturáltabban.
Mert ezt így illik.
Szóval, ha nem értesz hozzá, akkor csak menj haza szépen és könyörögd ki anyutól h vegye meg neked a Metal Hammer-t és maradj meg a main-stream-es borotváltlábú hip-hop metal-hőseidnél.
Meg ha ennyire nem tetszik, akkor nem kell meghallgatni, meg lehet csinálni jobbat!!!
Tessék!
black_wizard 2009. április 20., hétfő, 11:30
black_wizard
Csatlakozott:
2009. április 6.
Hozzászólások: 52
kalap!
szerintem olvasd el megegyszer az interjut.
Egyebkent meg biztosan nagy main-stream rajongo lehetsz, ha igy allsz hozza. gondolom ha nem kedveled az osszeokadott zenet, akkor nyilvan nem hallgatsz ilyeneket mint pl: Darkthrone, Xasthur, esetleg Nargaroth, vagy - ha megjobban belemelyedunk a helyzetbe - Burzumot.
Oszinten szolva magam is jobban kedvelem a "koszosabb" hangzast mint pl amit az ilyen mejnsztrim lof*szjoska bandak csinalnak. Egyes emberek probaljak az eredetiseget vissza adni a Black Metalnak es nem arra torekednek, hogy minel hiresebb illetve befutottabb bandat, projektet hozzanak ossze. Egyebkent meg mivan akkor ha ker valaki interjut? es ha valoban sokan ugy gondoljak ahogy te, akkor ajanlom figyelmedbe a projekt myspace oldalat
http://myspace.com/solus88
De ez is csak az en velemenyem. Sajnos sajnalni tudom azon emberkeket, akik nincsenek tisztaban azzal, hogy valojban a Black Metal mit is takar.
De mondom. Ez is csak egy velemeny.
--
My tears mixed with rain
My blood became cold
My soul in sulphur lake
kalap 2009. április 18., szombat, 14:38
kalap
Csatlakozott:
2009. április 17.
Hozzászólások: 248
Válasz Infam üzenetére:

Érkezett egy kérés hozzánk és illik teljesíteni.


milyen kérés? kért magának egy interjút az arc?
egyébként csak a black metalban lehet megcsinálni, hogy valaki összeokád AKÁRMIT egy szar skype-os mikrofonnal fél nap alatt és simán talál hozzá (hasonlóan színvonalas) kiadót.
black_wizard 2009. április 6., hétfő, 10:49
black_wizard
Csatlakozott:
2009. április 6.
Hozzászólások: 52
Szerintem nincs semmi gond vele.
egyebkent meg, ha a kaksi dobrol van szo, meglehet nezni a Finnugort(illetve hallgatni -.-).
Infam 2009. április 2., csütörtök, 22:40
Infam
Csatlakozott:
2006. szeptember 24.
Hozzászólások: 128
Érkezett egy kérés hozzánk és illik teljesíteni.
--
Burn, burn oh son of God feel the power of the flames
When they are licking your body pray for forgiveness
21 hozzászólás - 1. 2. oldal
_KONCERTEK_
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.094 seconds to render