Otila
A világ színpadán (demo) (2008)
A miskolci székhelyű bandát nem is olyan régen, mindössze 3 éve, 2005-ben alapították és saját bevallásuk szerint az akkori zenei irányvonal a punk muzsikához állt közelebb. Az idén rögzített anyagot hallgatva nem bánom, hogy váltottak a rock/metal vonal felé.

Nem ez az első anyaga a bandának, az előző két lemezüket elérhetővé tették a website-jukon, de azokat meghallgatni még a mai napig nem volt időm, így nem tudok összehasonlítást végezni. Lássuk mit hallhatunk a nyomtatott CD-R-en:
Okosan megírt, jól összerakott és szépen feljátszott, dallamos heavy metal-t, ami a billentyűs hangszer által kicsit prog-os ízt is kap, persze nem kell a Dream Theater-re vagy a Rush-ra gondolni. Érezni a szívet és a lelket az anyagban, ami minden elismerést megérdemel, de a továbblépéshez, a nagyközönség meghódításához ennél azért több kell.
Az egész demóra jellemző, hogy a hangszerek arányosan, tisztán szólnak és jól elkülöníthetőek egymástól, bár a demó jelző azért szigorúan fennáll. A dobokat a csapat próbatermében vették fel, emiatt első alkalommal felhúztam a szemöldököm, de hamar rájöttem, hogy nincs itt ezzel semmi gond. Jó nyersen szól, de a helyén van minden. Még a lábdob kalapálása is kellemesen bizsergeti a hallójáratokat. A basszusgitár sem szorul teljesen a háttérbe szerencsére. Ez talán annak (is) köszönhető, hogy számomra a zenekar motorjának és életben-tartójának tűnő Bogáth Levente kezeli a gitár mellett ezt a hangszert is.
A négy dal közül az abszolút kedvenc a záró Életről... című tétel, ami az igazán fülbemászó refrénjével valószínűleg másokat is meggyőz arról, hogy van potenciál a bandában.

Két dolog mellett viszont nem tudok szó nélkül elmenni és most jön a fekete leves. Az egyik a gitárszólók ötlettelensége, ami idővel biztosan jobb lesz, de érdemes felhívni rá a figyelmet még időben.
A nagyobb probléma az énekkel van. Nem szeretnék senkit sem megsérteni, főleg nem az ifjú hölgyet, de amit itt hallani, az csak fejhangon elkántált verselés. Sokszor nem is érteni a szöveget, fogós dallamot pedig csak a már említett lemezt záró dalban hallani. Ezen kellene változtatni valamilyen módon mielőtt a tervezett következő munkájuknak nekilátnak.

A csapat lendületét semmiképpen nem akartam megállítani, inkább csak egy picit arrébb szerettem volna sodorni őket, hogy minél előbb megtalálják azt az utat, ami számukra is nagyobb lehetőségeket tartogathat. Remélem így lesz és találkozunk/találkozom még velük a jövőben.
Otila_A_vilag_szinpadan_demo_2008
Kiadó:
Stílus:
Dallamos rock/metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Melletted állok
2.Elérhetetlen
3.Szakítva
4.Életről...
Írta:
maniac
2008. június 25., szerda, 11:47
Facebook:
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.03 seconds to render