Strike (promó) (2008)
Kritikám tárgya összekapcsolódik a nagykanizsai Ka-Rock rendezte XV. Támadás! koncerttel, ahol a helyi Self-Destruction, a várpalotai Septicmen és a fehérvári Doghitters adott egy közös randevút a fémnek, húrnak, pakolásnak - képek a buliról itt. Ott nyomták a srácok a kezembe az utóbbi zenekar első promó anyagát, így hát essük is neki!
A Doghitters idétlen neve és semmitmondó külsőségei ellenére komoly zenei múlttal rendelkezik – mármint tagsága terén, hiszen Joe és Lala a Septic illetve a Septic Pain mára zárt közösségében zenélt, míg Kutya basszerozott és énekelt a Flammable-ben. Itt a négylábúéknál is ez utóbbit űzi, aki az ének posztján a koncerten is jól bizonyított, intenzív, pörgős HC-s kölök, avagy Harley Flanagan után szabadon (sajnos ez a név csak keveseknek mond valamit, s ez a legnagyobb bajom a mai metalcore-deathcore és új kategóriás HC arcokkal, és éppen ezért hagyom ki a jobbnál-jobb nemzetközi csapatok koncertjeit – a megfejtés egy ős alap, mely 82 óta részese volt egészen 2000-ig az egyre bővülő hardcore színtérnek - Cro-Mags !!!)


Az apócska kitérő után lássuk mit is kapunk, a Doghitters promója tökéletes arra, amire szánták; bemutatkozni és életjelet adni a mára erősen divatba fordult körnek, a három dal + intró lüktető, némileg punkos, de azért kellően groovos zenét rejt, amely a metal és a HC között körözik egy kis keleti-blokkal átitatott crossover maszlaggal. A hangzással semmi gond, a Wackor-ék Puzzle-Speudo stúdiójában került rögzítésre, így tehát hazai viszonylatban nagyon is erőteljes és lüktető, s éppen ez a kettő, melytől HC lesz a HC. A zajos bevágások engem az első Life Of Agony korongra emlékeztetett - ahogy a spanyolos bemondások miatt a későbbi R.D.P. is, de maga a zene inkább a korai Pro-Pain és Madball vonalat képviseli, tehát némi mezőgazdász íz van benne, de korántsem Hatebreed vagy Terror szántás. Ahogy a dalcímek is mutatják, a szöveg angolul van, és a kiejtéssel sincs gond, mégis nekem a horvát és cseh scene szülte aprócska underground csapatok zenéi ugrottak be elsőre. Sok a középtempó, a lüktető dinamika és a punkos begyorsulás, egész refrén szerű a koncepció, amit komoly tekerések szakítanak meg, ahogy a leállások is viszonylag komplexszé varázsolják, az amúgy bűn egyszerű nótákat. A srácok pedig arról énekelnek, ami nyomasztja őket, és ahogy kis hazánk mindennapjait elnézzük, van miről és mire-kire haragudni, s persze van mit követni is.
Direkt nem húztam a cikket el különösebb jellemzéssel, hiszen a kulcsszavakat megadtam, a zenekar előtt pedig egy nagylemez összehozása áll, amihez sok sikert kívánok, és lehetne erőltetni a lüktető és erőteljes dinamika mellett az igazán gyors és nagyon belassult részeket is, illetve a kórusok alkalmazása is sokat dobhatna a düh és gyűlölet forralta levesbe, amit egészen ügyesen keverget a székesfehérvári négyes.

Kontakt: joethebrutal@hotmail.com

Doghitters_Strike_promo_2008
Kiadó:
Stílus:
Crossover metal HC
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szörnyű
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Strike (intro)
2.Private Wrong
3.Temporaly Chance
4.Live With Aims
Írta:
haragSICK
2008. június 19., csütörtök, 19:46
Facebook:
Villáminterjú Korcsmár Gyuszival a Septicmenből
Interjú, Nagaarum @ 2017. február 26., vasárnap, 19:18
Doghitters - Mit ér a jövőnk? Ep (2012)
Kritika, boymester @ 2012. december 10., hétfő, 23:26
Septicmen - Isolation (2012)
Kritika, oldboy @ 2012. július 13., péntek, 17:19
Gutted - Mankind Carries The Seeds of Hell (2010)
Kritika, haragSICK @ 2011. február 8., kedd, 11:21
Animid Effect - Ezen a földön, ebben az életben (2010)
Kritika, haragSICK @ 2010. július 17., szombat, 13:34
Septicmen - Transit (2009)
Kritika, butch @ 2010. január 13., szerda, 12:15
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render