Explanation: Unknown (2008)
Aki egy kicsit is tájékozott a kortárs masszív zenei undergroundban, annak ismerősen csenghet a miskolci Slytract neve. 2005-ben kezdtek, és két sikeresnek mondható demó után most itt kattog a küszöbön az agresszív Explanation: Unknown. Nem is nagyon húznám az időt, csapjunk a közepébe; a srácok igazán mai húsdaráló thrash-deathben utaznak, masszív és haragos, melyben azért a dallamok is szerepet kapnak, azonban az agresszió a mérvadó.


Mint már írtam a düh és az agresszió rendesen beleivódott a dalokba, ettől függetlenül nagyon is energikusan hatnak, és olyan nevek említhetőek meg a hatások mentén haladva, mint a Pantera, Slayer, Machine Head, Kreator vagy éppen a Brutality. Nekem nagyon úgy hat a dolog, hogy a három számos, tavalyi 009 címet viselő demóhoz képest kommerszebb, egyértelműen könnyebben befogadható, s egyben professzionálisabb zenét tolnak a miskolci fiatalok. A hangzás erősen hajaz a német thrash-death királyokéra, a Dew-Scented-del való hasonlóság nem csak hangulatában és megszólalásában rokonítható, de az Explanation: Unknown-ban burjánzó düh és erő is éppen erre hajaz rá, persze már itt leírható, egyediségben akadnak durva fénymásoló csíkok, de a tudás és koncepció tagadhatatlanul a helyén van. A már említett 009-es demóról felkerültek a dalok, melyek hangzásukban újabbak lettek (ez által egy picit át is retusálódtak), egész szépen beleillenek az új dalok közé a „régiek”, ám valahogy a vonal számomra mégis csak egy kicsit elcsúszott, s hogy milyen messzire? Egy új hallgató nem veszi majd észre mennyiben lettek a srácok úgy kommerszebbek, hogy közben a brutalitás még mérvadóbb lett, azonban az, aki ismeri a kezdeti „termékeiket” (ahogy én is, hiszen hajdanán nuskullos pályafutásom alatt írtam is a számokba rejtett demóról), annak egy picit csalódás lehet az újdonsült folytatás. A lemez amúgy penge élesen szól, a szaggatások földbe taposnak (már-már Fear FactoryDemanufacture érzésem támad – tehát pontos, gépszerűen precíz) – bár ez az a fajta zene, ami gyenge megszólalással, nem is szakítana olyan nagyot, mint így bombasztikusan és némi kosszal és vérrel hevítve a düh megnyomorított és elátkozott bugyraiból. A riffek tarolnak, a dobok ütlegelnek a Melegh Gábor B. kreálta tipikus thrash-death orgánum kellően messzire vihet a nyugodt hétköznapokból, s akkor még egy szót se szóltam Tuza Ákos masszív basszusairól. A külsőségek jók, látszik, hogy külföldi kiadó karolta fel őket, s úgy egységében minden a helyén van, amiknek egy lemezen ott kell lennie.


Igazából az egekig lehetne magasztalni és emelni a miskolci brutál hármast, hiszen hazai szintéren nem jellemző az ennyire minőségi zúzda, ám a nemzetközi szférába kivetítve, már nem olyan nagy világmegváltás és jégtörő hajóhad… teljes jóindulattal is egy erős 8.5, s egyszer nagyon szívesen meglesném őket, hogy élőbe is tudják-e hozni a lemezen hallottakat, mert ha igen, akkor ott a vér keményen folyna!

http://www.myspace.com/slytract

Slytract_Explanation_Unknown_2008
Kiadó:
Stílus:
Modern thrash/death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8.5 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Antidote
2.I.O.N.
3.Answer
4.Marching Through the Defated
5.Between & Under
6.009
7.As the Corners Take Shape
8.Localized
9.In Proof Thereof Evidence
Írta:
haragSICK
2008. június 11., szerda
Facebook:
Slytract interjú
Interjú, zeba @ 2011. augusztus 19., péntek, 10:50
Slytract - Existing Unreal (2011)
Kritika, emp @ 2011. augusztus 11., csütörtök, 09:12
Slytract - 009 (demo) (2007)
Kritika, Infam @ 2007. június 25., hétfő
Koncertek
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.034 seconds to render