Unio Mystica Maxima (2007)
A római Malfeitor első blikkre egy újhullámú, fiatal zenekarnak tűnhet a 2006-os alapítási évet alapul véve, ám ez nem teljesen fedi a valóságot. Tudvalevő, a tagság régi motorosnak számít a színtéren, elég csak M. Fabban és Paolo Pieri nevét említenem, akik ugyebár jó néhány első osztályú talján black metal hordában tették már le szentségtelen névjegyük.

Szóval az efféle projekteknek az ember mindig megelőlegez valamiféle pozitív hendikepet, lévén nem kezdő zenészekről van szó, így méltán lehetnek komolyak az elvárások, nemde? Ennek fényében a némileg elcsépeltnek tűnő holt nyelv alkalmazása és a nem épp eredeti témák (Jézus Krisztus valóban szupersztár lesz lassacskán, annyi zenekart megihlet a becsmérlése…) nem felfelé húzzák a lemezt a feketefém hierarchiáján. Ezek után a hallgató a mindent elsöprő, fékezhetetlenül nyers zenétől vár oltalmat, de sajnos az sem hoz mást, mint elszórtan egy-két eltaláltabb riffet. Csak jelezvén, hogy forgott már sokkal-sokkal silányabb lemez is a lejátszómban, elmondható, hogy az ötös track annak ellenére, hogy kommersz címmel fémjelzett, egy igen üde színfoltja a korongnak.

Olybá tűnik, hogy Olaszország egy sajátos black metal szcénát kreált magának, amelyet leginkább a svéd színtérrel tudnék párhuzamba állítani, hiszen nagy vonalakban megegyeznek a főbb stílusjegyek, a szélvész tempó és a sátáni imázs. Még mielőtt páran félreértenék, a talján szcéna minőségileg még igen messze van a svédtől, ám elindult az irányba.

A Malfeitornek – ebben a stádiumában legalábbis – nem jóslok világraszóló hírnevet, de hasonló, az erős közepes jelzőt valamivel túlszárnyaló lemezekkel előrukkolhatnak még.


Malfeitor_Unio_Mystica_Maxima_2007
Kiadó:
Stílus:
Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Adveniat Infernus
2.Rex Bestia Fera
3.In This Place Forever
4.Unio Mystica Maxima
5.Jesus Christi To The Lions
6.Baphomet
7.Fiamme Udite
8.Dungeon
9.Black Magic Mushrooms
Írta:
Infam
2008. április 14., hétfő
Facebook:
Malfeitor
Interjú, Infam @ 2008. május 9., péntek
Koncertek
30. Rockmaraton Fesztivál
július 7.,
Szalki-sziget
Gothoom Open Air Fest 2020
július 23.,
Revištské Podzámčie
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.035 seconds to render