Seven Sins A Second (2007)
A gyerekkori barátok, Mikko Heikkila, Jarno Uski és Miika Hostikka a dél Finnországi Harmilában alakították a zenekart 1998-ban. Az akkor még Halflife néven futó trió 2002-ben jelentette meg első demoját My Grace címmel. Ezt követte még két probálkozás Agony és She The Devil címmel kiadott anyagok. Ezek után csatlakozott a csapathoz Tommi Muhi gitáros, már vele készült a Halflife utolsó Sleeping Away című demója. 2004-ben már Sinamore névvel jelent meg a Follow Into The Cry című anyag, 2006-ban szerződtette a zenekart a Napalm Records. A csapat még ebben az évben megjelentette A New Day című bemutatkozó korongját melynek a különböző újságok általi fogadtatása igencsak jónak mondható. Így értünk el a zenekar idén megjelentetett második Seven Sins A Second című lemezéhez.

A csapat stílusa a melankolikus gótikus metal zenéhez áll talán a legközelebb. A dalok hallgatása közben olyan zenekarok nevei ugrottak be mint a Sentenced, Katatonia vagy Him, sajnos az említett zenekarok nívóját nem sikerült elérni a Sinamore legénységének. Az érdekes módon Outro-val induló lemez első dala a Better Alone amely kislemezként is forgalomba került. Olyan igazi lemeznyitó dalocska, próbáltak mindent belesűríteni ami jellemzi a csapatott. Kiemelhető még az albumról a Everything Ends és a Far For A Deam című dalok. A hangszeres tudás teljesen természetes ha egy északi zenekarról beszélünk, itt sincs ez másképpen, hallani hogy mindenki tökéletesen kezeli saját hangszerét. Mikko Heikkila énekes hangjának is megvan az a szomorkás hangulata ami egy jó gótikus lemezhez kell. A baj csak az, hogy ezek a dalok még nem az igaziak, nincs velük semmi baj csak az eredetiség hiányzik a 10 felvételből.

Nem rossz a Sinamore lemeze, kellően depresszív hangulat telepedik a szobára a dalok hallgatása közben. Ha sikerül a következő korongba több egyediséget belevinniük még akár lehet is belőlük valami. Ez a lemez elég ahhoz, hogy életben maradjon a csapat de kevés ahhoz, hogy kiemelje a rengeteg zenekar közül. Kíváncsian várom hát a folytatást. Ajánlom a fent említett csapatok kedvelőinek és persze a stílus kedvelőinek is.
Sinamore_Seven_Sins_A_Second_2007
Kiadó:
Stílus:
Gótikus Metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Outro
2.Better Alone
3.Silence So Loud
4.Dressed In White
5.Frozen Mile
6.The Burning Frame
7.Everything Ends
8.Unbreakable Calm
9.Far From A Dream
10.Eyes of May
Írta:
Dolmen
2007. december 3., hétfő
Facebook:
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render