Darkmoon
Apocalyptic Syndrome (2007)
A Darkmoon zenekar 10 évvel ezelőtt alakult Svájcban. Három demó - Grief (1998), Remains (2000),Black Domain (2003) - után 2005-ben kiadták bemutatkozó albumukat Of Bitterness And Hate címmel az osztrák CCP Records gondozásában. Tavaly nyáron a zenekar bevonult a Little Creek Stúdióba Gelterkinden-ben, hogy rögzítse V.O. Pulver és Frank Winkelmann (Gurd, Destruction és Fear My Thoughts) producerek segítségével új korongját.

A korong címe már sok mindent elmond mit várhatunk a daloktól. A svájci kvintett melodikus death/black metalja igazi izgalom nélkül nyomult végig a cd-játszóban, semmi extra nem hallható a dalokban a jól bevált riffelést nagyszerűen megtanulták és ezzel be is zárult tudásuk tárháza. A dalokat próbálták változatosra megírni, telepakolták tempóváltásokkal a korongot itt-ott még egy kis black metalos zsizsegést is sikerült összevarázsolniuk de igazán ezeknek a részeknek sincs meg a mindent elsöprő hatása. Az énekes gyerek monoton hörgését próbálja mindenféle effektezett szarsággal színesíteni, de sajnos ez sem menti meg a monotonitástól. A gitárosok nem ügyetlenek de sikerült úgy megírni a tíz nótát, hogy egy dallam ne maradjon meg a hallgató fülében. A dobos srác sem egy nagy virtuóz, becsülettel üt de semmi extra nem fért bele a dalokba.

A Darkmoon legénységének nem ismertem eddigi műveit és ez a korong sem hozta közel hozzám őket. A stílus második vonalának talán a közepénél járhatnak, és ezen az elfoglalt helyen ez az album sem javít. Ezen találkozásom volt az első a csapattal és úgy gondolom egyben az utolsó is. A stílus kedvelői tehetnek vele egy próbát, de túl sok mindenre ne számítsanak.
Darkmoon_Apocalyptic_Syndrome_2007
Kiadó:
Stílus:
Melodikus Death/Black Metal
Értékelés:
 
Pont
: 6 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Apocalyptic Syndrome
2.My Misery
3.The Hate Still Burns
4.Caravan Of The Dead
5.Black Domain
6.I Am The End
7.Falling Down
8.Human Plague
9.I Will Be The Last
10.Before The Storm
Írta:
Dolmen
2007. december 2., vasárnap
Facebook:
Koncertek
New Model Army
október 19.,
A38 Hajó
Burn My Eyes 25th Anniversary Tour
október 20., 20:00,
Barba Negra
Miyavi - No Sleep Till Tokyo Tour 2019
október 21.,
Barba Negra
Desszert Feszt Budapest IV.
október 24.,
Dürer Kert - Kisterem
Desszert Feszt Extra
november 5.,
Robot
Dragon Fire Tour 2019
november 10.,
Dürer Kert
Swallow the Sun, October Tide, Oceanwake
november 11.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render