Absolute Design (2007)
Emlékszel a Passenger zenekarra? A banda megjelentetett egy albumot 2003-ban és az énekes egy bizonyos Mr Anders Friden volt. A együttes zenéje egyfajta keveréke volt az In Flames és a Nu Metal stílusnak, na ennek a bandának is tevékeny részese volt Niclas Engelin. Négy év elteltével, Niclas Engelin visszatér új projectjével, melyet Engel névre keresztelt, de most már Anders nélkül és egy csomó nagy Svéd zenésszel: Marcus Sunesson (ex: The Crown), Mikael Hakansson (ex: Evergrey), Daniel Moilanen (ex: Lord Belial) és végül Mangan Klavborn aki egy kicsit névtelenebb társainál. A jól bevált receptet nem változtatták meg az Absolute Design esetében sem, a hallgatóknak semmi újat nem adnak a korongon hallható dalok

Absolute Design tökéletes keveréke a Gothenburg Death Metal és Metalcore (itt-ott Nu Metal) stílusoknak. A két műfaj stílusjegyei hamísítatlanul megtalálhatóak a dalokban. Igen, a hyper fülbemászó és kommersz kórusuk, a gyors hyper dallamos riffek és természetesen megtalálhatóak a tiszta vokálok is a lemezen. A csapat zenéje amerikai hatásokkal telepakolt In Flames jellegű mai modern muzsika. Ez önmagában nem lenne rossz, ha nem zenekarok tömkelege játszana hasonló muzsikát napjainkban.Az a személyes véleményem, hogy ez az album már túl későn jött ki, eladható a korongon szereplő jó muzsikusokkal, de igazából meghatározó nem lesz a lemezek áradatában.

A produceri munkákat Anders Friden és Daniel Bergstrand látták el, ez már előre vetíti, hogy a korong hangzásába belekötni nem lehet. Minden hangszer tisztán tökéletes minőségben szólal meg a lemezen. A gitártémákkal sincs gond kellően feszesek, kemények és dallamosak ahol kell. A dob is hozza ami egy ilyen lemezen minimumként elvárható. Mangan Klavborn énekessel már akadnak gondjaim, az üvöltős pöcsletépős részek még csak-csak elmennek de a tiszta ének bizony nálam sokszor monoton, hogy úgy mondjam unalmas kántálásba fullad.

Az Absolute Design mindent összevetve nem egy szörnyű album de nem is egy felejthetetlen alkotás. A fent leírt névsortól mindenképpen egy egyedibb jobb korongot reméltem. A Metalcore és In Flames rajongók biztos találnak maguknak való dalokat a 12 szerzemény között de azt gondolom hamar a cd gyűjtemény aljára kerül majd a kiadvány. Ha mégis ajánlanom kellene, akkor a fent említett stílus kedvelőinek ajánlanám és a magamfajta mindent meghallgató emberek is tehetnek vele egy próbát, de igazi remekművet ne várjatok.
Engel_Absolute_Design_2007
Kiadó:
SPV/Steamhammer Records
Stílus:
Melodikus Death Metal / Metalcore
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.In Splendour
2.Casket Closing
3.Next Closed Door
4.The Hurricane Season
5.Propaganda
6.The Paraclete
7.Scyth
8.Descend
9.Trial & Error
10.I'm the One
11.Calling Out
12.Seven Ends
Írta:
Dolmen
2007. november 16., péntek
Facebook:
Engel - Raven Kings (2014)
Kritika, emp @ 2014. december 13., szombat, 14:35
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render