Tarot (2007)
Az 1999-ben alakult spanyol Dark Moor zenekar elért hatodik lemezének megjelentetéséhez. A neo-klasszikus szimfonikus power metal csapat eddigi műveivel elég magasra tette azt a bizonyos lécet magának. Ismerve korábbi lemezeiket én is nagy várakozással álltam a korong meghallgatása előtt.

A legújabb album szerzeményei a tarot kártya lapjaira vannak felépítve, ám a számok önmagukban is megállják a helyüket. Monumentális kórusok, virtuóz gitárjáték, szimfonikus kíséretek, vagyis minőségi dalok sorakoznak a korongon. A lemezen található dalok hallgatása közben érezni, hogy tapasztalt zenészekkel állunk szembe. A hangszerelés tökéletes, nem igazán lehet egy nótába se belekötni. A dallamok végig izgalmassá teszik a szerzeményeket a lemez fülelése közben egy percig sem unatkoztam. Aki ismeri a csapat korábbi műveit, tudja, hogy a hangszeres tudással sosem volt gondja a zenekar legénységének. Ami szembetűnő az új korongot hallgatva az a letisztult hangzás. Luigi Stefanini producer munkája egyszerűen zseniális, de ismerve korábbi műveit ez talán elvárható volt tőle. Beethoven belecserkészése a The Moon című dalba pedig plusz piros pont nálam a csapatnak.

Nos, a spanyol csapat ezzel a koronggal sem váltja meg a világot, hozzák a tőlük megszokott elég magas színvonalat. A neo-klasszikus szimfonikus power metal kedvelői nem hibázhatnak a lemezzel. De aki könnyed dallamos zenével szeretne kikapcsolódni, az is nyugodtan keresse a lemezt.
Dark_Moor_Tarot_2007
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Neo-Klasszikus Szimfonikus Power Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Magician
2.The Chariot
3.The Star
4.Wheel Of Fortune
5.The Emperor
6.Devil In The Tower
7.Death
8.Lovers
9.The Hanged Man
10.The Moon
Írta:
Dolmen
2007. október 12., péntek
Facebook:
Koncertek
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render