Tarot (2007)
Az 1999-ben alakult spanyol Dark Moor zenekar elért hatodik lemezének megjelentetéséhez. A neo-klasszikus szimfonikus power metal csapat eddigi műveivel elég magasra tette azt a bizonyos lécet magának. Ismerve korábbi lemezeiket én is nagy várakozással álltam a korong meghallgatása előtt.

A legújabb album szerzeményei a tarot kártya lapjaira vannak felépítve, ám a számok önmagukban is megállják a helyüket. Monumentális kórusok, virtuóz gitárjáték, szimfonikus kíséretek, vagyis minőségi dalok sorakoznak a korongon. A lemezen található dalok hallgatása közben érezni, hogy tapasztalt zenészekkel állunk szembe. A hangszerelés tökéletes, nem igazán lehet egy nótába se belekötni. A dallamok végig izgalmassá teszik a szerzeményeket a lemez fülelése közben egy percig sem unatkoztam. Aki ismeri a csapat korábbi műveit, tudja, hogy a hangszeres tudással sosem volt gondja a zenekar legénységének. Ami szembetűnő az új korongot hallgatva az a letisztult hangzás. Luigi Stefanini producer munkája egyszerűen zseniális, de ismerve korábbi műveit ez talán elvárható volt tőle. Beethoven belecserkészése a The Moon című dalba pedig plusz piros pont nálam a csapatnak.

Nos, a spanyol csapat ezzel a koronggal sem váltja meg a világot, hozzák a tőlük megszokott elég magas színvonalat. A neo-klasszikus szimfonikus power metal kedvelői nem hibázhatnak a lemezzel. De aki könnyed dallamos zenével szeretne kikapcsolódni, az is nyugodtan keresse a lemezt.
Dark_Moor_Tarot_2007
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Neo-Klasszikus Szimfonikus Power Metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Magician
2.The Chariot
3.The Star
4.Wheel Of Fortune
5.The Emperor
6.Devil In The Tower
7.Death
8.Lovers
9.The Hanged Man
10.The Moon
Írta:
Dolmen
2007. október 12., péntek
Facebook:
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.015 seconds to render