Witchcraft (2004)
Mikor először beraktam a cd játszómba a Stormwitch aktuális lemezét, feleségem felkiáltott: de jó, mi ez? Nos, nejem még csak 2 éve ismerkedik a metalzenével, és nem egy death metal fanatikus, őt is, mint általában a kezdő metal rajongót, elsősorban a fogós dallamok ragadják meg. Nem véletlen tehát, hogy tetszett neki az album itt aztán van belőlük dögivel, csak győzzük hallgatni.

Bevallom, a Stormwitch munkásságát már régóta nem követtem figyelemmel, az utolsó lemezük, ami megvolt, a magyarországi koncertjük felvétele, s jóllehet, egyik kedvencem volt sokáig, az utána következő elhibázott, gyenge albumaikat már nem tudtam meghallgatni. Nem tudom miért, de bennem egy Helloween típusú speedelő metalt játszó együttes maradt meg, ám a mostani lemezük éppen csak távoli rokonságban áll az europower szélsebes dalnokaival, és inkább az angolszász dallamos heavy metallal, illetve néha az europai hard rockkal van kapcsolatban, köszönhetően az általában egyenletes középtempónak és a dallamoknak, mely elviszik a hátukon az egész albumot. Komolyan mondom, ennyire fülbemászó - és persze kiszámítható - refréneket régen hallottam, olyan slágereket teremtettek viharboszorkányék, hogy bármely kereskedelmi rádió lejátszhatná. Különösen érvényes ez az olyan slágerbombákra, mint a gyermekkórussal megtámogatott Fallen From God, a hard rockos Frankenstein Brother’s, a 80-as éveket idéző, címében komor, ám hangulatában happy Kiss Of Death, és az oroszos hangulatú, az UDO legutóbbi albumának egyik nótájára hasonlító The Drinking Song.

Az album hangzása sajnos szintén a nyolcvanas éveket idézi, ráférne egy kis „dög”, és akkor talán az egyik kedvenc albumom is lehetne, bár mondom, itt nem a kemény riffek játsszák a főszerepet.

Az énekes hangja nem rossz, néha hasonlóan intonál, mint a megboldogult Candlemass pacsirtája, persze nem egy sikolykirály, de megbízhatóan teljesít, csakúgy, mint a hangszeres szekció.

Mindent összevetve: a Stormwitch évek óta nem rakott az asztalra ilyen jól sikerült albumot, s bár a hangzás kissé avitt, és némely szám visszaköszön régebbről, a fülbemászó dallamok és az egyszerű, közérthető számszerkezetek kárpótolják a hallgatót. Komplex zenét kedvelők kerüljék az albumot, de akinek kicsit nosztalgiázni támad kedve - esetleg metalzenében járatlan barátnőjét akarja bevezetni a zenék királyának birodalmába - annak mindenképpen ajánlom.
Stormwitch_Witchcraft_2004
Stílus:
Power Tradicionális Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.The Sinister Child
2.At the Break of this Day
3.Fallen form God
4.Frankenstein's Brothers
5.Until the War Will End
6.Witchcraft
7.Sleeping Beauty
8.Pupet in A Play
9.The Kiss of Death
10.Moonfleet
11.Salome
12.The Drinking Song
13.Blood Lies in My Hand
Írta:
garael
2005. október 3., hétfő
Facebook:
Koncertek
Ategnatos European Tour 2019
december 6.,
Barba Negra
A Tour for the Loud
december 7.,
A38 Hajó
Deep Purple
december 9.,
Papp László Budapest Sportaréna
CoreLeoni
december 11.,
Dürer Kert
Jinjer
december 22.,
Barba Negra
The Great Tour
január 22.,
Papp László Budapest Sportaréna
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render