009 (demo) (2007)
A miskolci Slytract már megülte a kétéves évfordulóját. Az egyedüli alapítótagnak számító, fagyos torkú Melegh Gábor énekes/gitárosnak a szárnyait bontogató zenekarok megszokott, sajnálatos problémáival kellett szembesülnie ezen rövid időintervallum alatt. Tagcserék, ideális próbaterem megtalálása, stb. Eme mozgalmas időszak során 2006-ban született meg az első hivatalos, szerzői gondozásban megjelenő Slytract hanganyag, az egyszerűen ,,Demo 2006"-ra keresztelt kiadvány. Ezt követően belépett egy veterán metalharcos Jakab Viktor személyében, aki megfordult többek közt a legendás Undertaking személyzetében is. 2007 májusában jött el az idő, hogy ezzel a viszonylagosan stabilnak nevezhető tagsággal újabb demót rögzítsenek a miskolci metalbetyárok.

A második demo a 009 címet kapta, koncepcionálisan nyilván nem a James Bond széria folytatására kell gondolni. A főszerepet most nem Pierce Brosnan-nek osztották, hanem három elkötelezett metalhead-nek, akik hallhatóan jó irányba eveznek. Figyelemreméltó ötletekkel, igényes megszólalással, élvezhető hangulattal reprodukálják a vélt kedvenc zenekaraik diszkográfiájának legjavát, a szükséges hathatós egyéniséggel természetesen.

Többmilliós költségvetés igénybevétele nélkül is veretes színvonalat üt meg ez a háromszámos demo a hangzás terén. De egy ponton mégis rés mutatkozik a Slytract vértezetén, ez pedig a hangszerek közti dominancia. A demo egységesen szól, de ezzel együtt a gitár bedarálja a basszust, ez világos hiányosság. A Localized elején reflektálódik igazán, hogy a bőgő milyen mostoha hangzást kapott. Lehet szándékosan..? A dobon pedig némely helyen triggert érzek. Tehát ennyit a sötét, negatív oldalról. Azonban az énekes/gitáros minden tekintetben elsőosztályú teljesítményt nyújt, nem érheti rossz szó a ház elejét.

Nem mondom, hogy meghal az eredetiségben a Slytract, de mindhárom demós szám élvezetes hallgatnivalót nyújt. A sajtós kötelezettségeken túl is többször forgott a hifiben. A műfajt úgy lehet behatárolni, hogy thrash oldalról a Slayer lendülete öröklődött a Slytract-ben, a death oldalról pedig a svéd fűszerek dominálnak (At the Gates, The Haunted dallamvilág). Remélem mihamarabb kiadó által áruba bocsájtott Slytract lemezről beszélhetünk!

Hail Underground, hail Slytract!
Slytract_009_demo_2007
Stílus:
Deathrash assault
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Answer
2.009
3.Localized
Írta:
Infam
2007. június 25., hétfő
Facebook:
GaehelnT. 2007. június 27., szerda, 22:52
GaehelnT.
Csatlakozott:
2006. szeptember 23.
Hozzászólások: 16
Kösz a javítást
GaehelnT. 2007. június 25., hétfő, 17:51
GaehelnT.
Csatlakozott:
2006. szeptember 23.
Hozzászólások: 16
Jakab Viktor nem játszott az Ossian-ban. Infam, a Metal Archives-rõl nézted ezt? Az egy másik Jakab Viktor volt, ez a Nervekiller honlapjára is ki volt írva.
Koncertek
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.071 seconds to render