Promising Redemption - demó (2007)
A mezőberényi zenekar még 2005 augusztusában alakult. Jó egy évig csak feldolgozásokat játszottak pl Amon Amarth, Slayer stb. Ez az állapot Fekete Csaba gitáros érkeztével változott meg. Hiszen a csapat személyében megtalálta az ideális dalszerzőt. Így pedig kialakult a jelenlegi felállás: Cser Nóra billntyű, Cser Norbert, Fekete Csaba gitárosok, Simon Attila basszer, Gschwindt Attila dob és Schupkégel Tamás ének.

Ezt a demót még tavaly novemberben vették fel Békéscsabán. A hangzás persze nem a legtökéletesebb de abszolút élvezhető. Aki a borító alapján egy durvább metal bandára asszociál az jó nyomon jár. A csapat zenéje egy emészthetőbb death/doom metal. Egyfajta göteborgi zúzdába kevert doom. De nézzük magukat a dalokat.

Az intro egy északi szélfúvos szintitéma tök egyszerű de a célnak megfelel. a nyitó Burning World talán a demó legváltozatosabb száma, tempós kezdés, pici blackes reszelés, doomos leállás jellemzi. Templomi orgonával startol a Bloody Tears melyet követ az énekes pusztító hörgése. Ha klippet kéne készíteni én erre a számra voksolnék. A dalban szereplő szintitéma jól el lett találva, és itt a legjobb a gitárosok teljesítménye is. A legfogósabb dallam pedig az In My Nightmare elején található. Kellemes na! De valahogy a közepe fele a szám már nem tud annyira megfogni. A zenekar névadója pedig egy hatásos doom téma köszönhetően a suttogós beszédes résznek. Eszembe is jutott róla a My Dying Bride. Nem maradt más hátra csak az outro ami számomra egy izgalommentes levezetés.

Az első nagylemez készítése előtt álló csapatnak ígéretes anyaga a Promising Redemption, amire biztosan lehet építkezni, ha kicsit csiszolnak a dalokon és megpróbálnak erősebb refréneket írni. Amiket aztán az énekessel együtt lehet hörögni ha-ha. Különösen annak fényében dicséretes ez a teljesítmény, hogy az összes dal zenei részét Fekete Csabi szerezte. Szóval a lehetőség adott, de mostmár készüljön az a nagylemez! A demó számaiból részletek letölthetők a zenekar honlapjáról: www.morssilens.hu
Mors_Silens_Promising_Redemption_demo_2007
Stílus:
death/doom
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Intro
2.Burning World
3.Bloody Tears
4.In My Nightmare
5.Mors Silens
6.Outro
Írta:
kacsarock
2007. május 23., szerda
Facebook:
https://www.facebook.com/silenszenekar.mors?fref=ts
Koncertek
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render