Hyborea (2007)
A Keen Of The Crow a Morgion romjain alakult 3 évvel ezelőtt. Utóbbi talán a legigéretesebb amerikai doom zenekar volt, sajátos dallamvilággal és hangulattal, ahol az igényesség és a viszonylag közérthető megfogalmazás ellenére is elég mély tartalommal rendelkezett a zene.

Az utolsó Morgion felállásból a ritmusszekciót hallhatjuk a lemezen, a zenekar többi tagjáról túl sok információ nem áll rendelkezésemre, de a zene alapján egyértelmű, hogy ők sem kezdők. Mivel nem jellemző hogy egy dobos vagy bőgős komoly befolyással legyen egy csapat zenei világára, ezért várható volt, hogy a Keen Of The Crow nem a Morgion folytatása lesz, ez a tipp be is jött. A kiadó marketingesei a Morgion-Celtic Frost-Neurosis-Primordial négyest jelölték meg hatásként, ezzel eléggé mellétenyereltek, a fő hatás egyértelműen a Novembers Doom. Zeneileg lassú, dallamos death metalról van szó, nyugis blokkokkal és tiszta énekkel feldobva, tehát alapvetően semmi izgalmas nincs a lemezen. A szűken értelmezett doom metal skatulyába éppenhogy beférnek ugyan, de ez főként a visszafogott tempóknak köszönhető, csak nyomokban találjuk meg a stílusra jellemző hangulatot (például a Stygian Black Lotus második felében), a fájdalmat, szenvedést, a tradicionális feeling-es témák pedig tulajdonképpen hiányoznak.

Komoly gond nincs a lemezzel, minden hang a helyén van, törekedtek a változatosságra és a minőségre, a végeredmény pedig precíz és letisztult, ebből következően kicsit sekélyes. A Dan Ochoa nevű vokalista teljesítménye eléggé messze van a műfaj krémjétől - tiszta énekhangja vállalható, hörgései viszont elég egysíkúak, ráadásul végig túlzottan előtérben van, kevesebb ének jót tenne a lemeznek.

Nincs szívem leszarozni a Hyborea-t, mert tényleg sok munka van benne és alapvetően korrekt, élvezetes produkció, de hiányzik belőle az igazi mélység és az elragadó hangulat. A sekélyességet itt sem tudja palástolni a jó hangzás és a hangos villanygitár.
Viszonylag friss hír a végére, hogy nemrég kettéoszlott a zenekar, egyelőre kölcsönös szardobálás folyik. A zenészek egyik része bejelentette a Keen Of The Crow feloszlását, a többiek pedig az előző csoport kilépését a zenekarból.
Keen_of_the_Crow_Hyborea_2007
Stílus:
Death/Doom
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Prologue
2.Where Dead Kings Lie
3.Hyborea
4.Left For The Wolves
5.The Eye Of The Serpent
6.To Reach Emptiness
7.Burning Away...
8.Valeria
9.Seeking Fury, Becoming Wrath
10.Stygian Black Lotus
11.Epilogue
Írta:
Ezt a cikket cvc néven írta valaki a régmúltban, ha tudod ki az, jelezd!
2007. április 14., szombat
Facebook:
Koncertek
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.025 seconds to render