Hyborea (2007)
Az amerikai (értsd: USA) színtéren tevékenykedő zenekarokkal Dunát lehetne rekeszteni, de elismerést csak nagyon szűk kör érdemel közülük. Az utóbbi időben, azonban, ígéretes zenekarok kapcsolódnak be a kontinens zenei vérkeringésébe. Az én nézőpontom szerint mindenképp a jobbak közé tartozik a The Elemental Chrysalis, Blood of the Black Owl és a Keen of the Crow, hogy csak az újabb doom/dark bandákat említsem.

A kaliforniai dark/doom metal trió, a Keen of the Crow 2005-ben tűnt fel a kavargó ködből, s azóta ki is hozott egy demot, EP-t és idén a Hyborea nagylemezt. A KotC zenéje a Morgion/Mourning Beloveth/My Dying Bride ötvözete. (Egyébként maga a zenekar a Morgion romjain született.) A csontig hatoló lassú riffek összefonódnak az egyszer halálos, másszor tiszta énekhanggal. A számok játékideje hat és kilenc perc között mozog, amik lassan hömpölyögnek, de hihetetlenül pulzálnak az energiától.

Nehéz hibát találni a Keen of the Crow 11 számában, jó zenészek és igényes kezek munkájában. Dan Ochoa énekes két hangszínt képes kiénekelni, a tökéletesközeli tiszta hangot és a halálos hörgés/sikoly elegyét. Két számot kiemelnék, a "Where Dead Kings Lie" és a "Valeria" meghallgatása után bizonyosodhat be az elismerő szavak hitelessége. A többi szám elég homogén, 56 percben árad a komor aura a hifiből.

A My Dying Bride, Swallow the Sun, korai Opeth zenei világát kedvelők lehetnek a Hyborea célközönsége. Aki eme három bandával szimpatizál, az ne habozzon a lemez beszerzésével!
Honlap: Keen of the Crow.net

Kiadó: Grau Records
Keen_of_the_Crow_Hyborea_2007
Stílus:
Dark/Doom Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
Dalok:
1.Prologue
2.Where Dead Kings Lie
3.Hyborea
4.Left For The Wolves
5.The Eye Of The Serpent
6.To Reach Emptiness
7.Burning Away...
8.Valeria
9.Seeking Fury, Becoming Wrath
10.Stygian Black Lotus
11.Epilogue
Írta:
Infam
2007. április 14., szombat
Facebook:
Koncertek
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.035 seconds to render