Angels (2007)
A The 69 Eyes mindig is kiemelkedett a Him és társai féle love metal vonulatból. Eleinte egyszerű glam rockot toltak Mötley Crüe-s ízekkel. Hamarosan rájöttek, hogy ezzel nem tudnak kiemelkedni az akkori tucat bandák közül, Így hát kicsit változtattak. A 80-as évekbeli feelinget keverték a mai gothicus hatásokkal. Stílusteremtők lettek,létrejött a goth`n roll. Az énekes Jyrki69 mélyen búgó kicsit Peter Steel-es (Type O Negative) hangja kapásból felismerhető. Ezzel is erősítve az egyediséget,a darkos stílust. Erre már többen felkapták a fejüket és 1999 óta szinte minden lemezük sikeres. Finnországban jó néhány daluk hetekig vezette a slágerlistákat.

Ezúttal sem tesznek mást, mint nyomják az iszonyat hangulatos kicsit melankolikus rock ’n’ roll-t. A legelső szám egy picit sablonos szám, de a Never Say Die, mely egy gyári fújtatógép hangjaival indul, már egy húzós nóta. Talán az előző lemez Lost Boysához tudnám hasonlítani. Az év talán egyik legklisésebb szövegű dala a Rocker, de amúgy rendben van. A Ghost az Apocalyptica vonósaival megtámogatott borongósabb darab, olyan Ville Valo féle nyávogós metel. A goth csajok egyik kedvence lesz az biztos.Ezt követi a méltán klipes Perfect Skin 80-as évekbeli gitárokkal. A valaha írt legjobb 69 szem szerzemény. Ha a Ghost a lányok száma volt, akkor ez a rosszfiúké. Jó mocskosan ahogy kell. Az albumon található még jó néhány fogós lassabb vagy pörgősebb nóta. De azért még meg kell említenem a záró Frankenhooker-t, melyben érzésem szerint a legharapósabban szólnak a gitárok.

Szinte az egész lemez egy slágergyűjtemény. Aki eddig is szerette őket továbbra is fogja. Aki még nem ismerte annak most ideje elkezdeni! Ha szereted a gótikus, darkos zenéket, de unod már a túlzott pesszimizmust és melankóliát a The 69 Eyes garantáltan felpörget.Keresd őket!
The_69_Eyes_Angels_2007
Stílus:
goth 'n' roll
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Angels
2.Never Say Die
3.Rocker
4.Ghost
5.Perfect Skin
6.Wings & Hearts
7.Star of Fate
8.Los Angeles
9.In My Name
10.Shadow Of Your Love
11.Frankenhooker
Írta:
kacsarock
2007. március 28., szerda
Facebook:
Koncertek
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.035 seconds to render