Horrorhammer (2007)
A minden bizonnyal szebb időket megélt amerikai death metal banda ötödik nagylemeze az aktuális téma. Ha valaki magát, az 1994-ben megalakulú Abscess-t nem is ismerné, de a tagok egy-egy azt projektjét biztosan. Pár példa: Von, Death, Autopsy, Doomed, The Ravenous... szóval nem kezdő zenészekről van szó.

Az Abscess 2007-es nagylemeze, a Horrorhammer, a felsorolt oldalágak ismeretében nem hozhat sok újat. A zene a Death/Autopsy hangulatra, zenei világra, morbid szövegekre építi a koncepciót. Meglepően gyönge, közepes hangzással rögzítették az anyagot, feltételezem, hogy ezért kerülhetett az elég változatos dobsáv előrébb. Az ős-amerikai zenekarok mindig is értettek a megfelelő hangulat megteremtéséhez, ez az Abscess - Horrorhammer esetében is igaznak bizonyul. Az első hat szám hasonló zenei felépítés terén, a tempó is megközelítően azonos. A hetes szám címe előzetesen azt sugallta nekem, hogy valami doom-osabb tétel lesz, de tévedtem. A 7-es, Four Grey Walls az egyik legőrültebb szám a korongról, elsöprő lendületével az összes számot maga mögé utasítja, afféle igazi koncertnótának is beillő. A szóló pedig csak hab a tortán. A következő számok a lassabb, techikásabb death metal arcoknak okoz majd felüdülést, s néhány thrashbe hajló riff is visszaköszön. Az utolsó szám, az The Eternal Pyre újra ránt egyet a fémgyeplőn, de ez csak lendületi fellángolás, minőségi váltás, mint a hetes nóta esetében hallható, nem következik be.

A Four Grey Walls-t leszámítva elég egysíkú lemez koptatta a lemezjátszómat. Csak indokolt esetben ajánlanám, s főleg annak a rétegnek, aki egy középszerű Death/Autopsy lemezre is áldozna, vagy nagyon a tengerentúli szcéna mániákusa.
Abscess_Horrorhammer_2007
Stílus:
Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Vékony
Dalok:
1.Drink The Filth
2.New Diseases
3.Poison Messiah
4.Another Private Hell
5.Exterminate
6.When Witches Burn
7.Four Grey Walls
8.Beneath A Blood Red Sun
9.Horrorhammer
10.Hellhole
11.March Of The Plague
12.The Eternal Pyre
Írta:
Infam
2007. március 25., vasárnap
Facebook:
Koncertek
Jinjer
december 22.,
Barba Negra
The Great Tour
január 22.,
Papp László Budapest Sportaréna
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
továbbá
© 2001-2019 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render