Horrorhammer (2007)
A minden bizonnyal szebb időket megélt amerikai death metal banda ötödik nagylemeze az aktuális téma. Ha valaki magát, az 1994-ben megalakulú Abscess-t nem is ismerné, de a tagok egy-egy azt projektjét biztosan. Pár példa: Von, Death, Autopsy, Doomed, The Ravenous... szóval nem kezdő zenészekről van szó.

Az Abscess 2007-es nagylemeze, a Horrorhammer, a felsorolt oldalágak ismeretében nem hozhat sok újat. A zene a Death/Autopsy hangulatra, zenei világra, morbid szövegekre építi a koncepciót. Meglepően gyönge, közepes hangzással rögzítették az anyagot, feltételezem, hogy ezért kerülhetett az elég változatos dobsáv előrébb. Az ős-amerikai zenekarok mindig is értettek a megfelelő hangulat megteremtéséhez, ez az Abscess - Horrorhammer esetében is igaznak bizonyul. Az első hat szám hasonló zenei felépítés terén, a tempó is megközelítően azonos. A hetes szám címe előzetesen azt sugallta nekem, hogy valami doom-osabb tétel lesz, de tévedtem. A 7-es, Four Grey Walls az egyik legőrültebb szám a korongról, elsöprő lendületével az összes számot maga mögé utasítja, afféle igazi koncertnótának is beillő. A szóló pedig csak hab a tortán. A következő számok a lassabb, techikásabb death metal arcoknak okoz majd felüdülést, s néhány thrashbe hajló riff is visszaköszön. Az utolsó szám, az The Eternal Pyre újra ránt egyet a fémgyeplőn, de ez csak lendületi fellángolás, minőségi váltás, mint a hetes nóta esetében hallható, nem következik be.

A Four Grey Walls-t leszámítva elég egysíkú lemez koptatta a lemezjátszómat. Csak indokolt esetben ajánlanám, s főleg annak a rétegnek, aki egy középszerű Death/Autopsy lemezre is áldozna, vagy nagyon a tengerentúli szcéna mániákusa.
Abscess_Horrorhammer_2007
Stílus:
Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Vékony
Dalok:
1.Drink The Filth
2.New Diseases
3.Poison Messiah
4.Another Private Hell
5.Exterminate
6.When Witches Burn
7.Four Grey Walls
8.Beneath A Blood Red Sun
9.Horrorhammer
10.Hellhole
11.March Of The Plague
12.The Eternal Pyre
Írta:
Infam
2007. március 25., vasárnap
Facebook:
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.036 seconds to render