Swinelords (2007)
Előre bocsátom a Twilightning zenekarról még sosem hallottam. Meglepődtem mikor megtudtam hogy már három nagylemezt és két kislemezt is kiadtak. A zenekarról a kiadó honlapján kívűl semmiféle infót nem tudtam beszerezni. Ez szintén érdekes mert elég jó kiadójuk van,mégpedig a Spinefarm records. Hozzájuk tartoznak, aki esetleg nem tudná, a Finntroll, a Nightwish, a Children of Bodom, a Norther és az Entwine zenekarok is.

Akkor valamit a zenéről. Megpróbáltam beszerezni néhány korábbi kiadványukat, de csak a Bedlam című kislemezuket sikerült, ami 2006-os kiadás, és szerintem borzalmas. Még jó hogy csak 5 szám volt a korongon. Ami változás a kislemezhez képest, hogy nem használnak már billentyűs hangszereket, ez szerintem kimondottan jót tett nekik. Régi Helloween-t idéző középtempós technikás metal témák váltogatják egymást a lemezen, amely egyre jobban tetszik, minél többet hallgatom. Heikki Pöyhia énekes hangját idővel megszoktam, de a véleményem továbbra is az maradt, hogy egy képzettebb hangú énekessel ez a lemez nagyobbat szólt volna. A gitárszólókkal és a szólómunkával viszont nagyon meg vagyok elégedve. A Ville Wallenius, Tommy Sartanen páros elég jól hozza a Helloween-es Conceptionos témákat. A With The Flow-ot hallgatva, ami talán a legjobb szám a lemezen, jutott eszembe először a Conception neve. Ők ugyan kicsit komplexebb metalban utaznak, de ez a lemez mindekképpen eszembe juttatja őket, és szerintem ez a két gitárosnak köszönhető. Kiváló munka.

Összegezve aki szereti a fogós refrénekkel tűzdelt és minőségi gitármunkával megáldott metal zenét, mindképpen adjon nekik egy esélyt.
Twilightning_Swinelords_2007
Stílus:
Heavy Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Isolation Shell
2.Swinelord
3.Reflection of the Cuckoo
4.Vice Jesus
5.Pimps,Witches,Thieves&Bitches
6.The Gun
7.Not a word
8.Consume Gap
9.With the Flow
10.Wounded & Withdrawn
Írta:
vazul
2007. március 25., vasárnap
Facebook:
Twilightning - Bedlam (2006)
Kritika, war @ 2006. február 18., szombat
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.016 seconds to render