Brand New Nails 'EP (2018)
Az 1996-óta működő Romániai (Nagyvárad) melodic extrem metalban utazó Decay zenekar polírozatlan, nyers, kompromisszumoktól mentes old-school vonalú zenéjéből a ’90-es évek thrash/death legendáinak hatásai köszönnek vissza. Így van ez a Loud Rage Music kiadásában megjelent három számos Brand New Nails EP-jük esetében is, ami nem csak egyfajta visszatekintő mérföldkő a zenekar eddigi tevékenységére, hanem közelgő albumuk előzetese is egyben.
 

Az ős thrash/death gyökerekkel rendelkező To Survive the Time egy tökéletes nyitó nóta. Kellő módon agresszív és egyben komor "svéd" atmoszféra dallamosságával rendelkező dal nyomasztóan ábrázolja az emberi lélek sötét oldalát. A szám közepén kiálló lírikus betét némi pihenőd ad harcias jellegének és egyben szépen előkészíti a terepet az őt követő For a Seizable Reality lopakodó, komótos sötétségének, amin remekül előtünnek a korai Deicide munkásságának hatásai. Katonásan menetelős, jól időzített mizantróp témaváltásainak, és ízes tharash metalos gitárszólóinak köszönhetően számomra a kislemez csúcspontja. A záró Concentrated Incarnation of Brutal Aggression egy fékevesztett gyilkolással indít, ami utána átcsap egy technikás prog/death agresszivitásba. Némi könnyed Death feelingel szabadítja ránk poszt-apokaliptikus félelmeinket, fóbiáinkat. És ezzel zárja kapuit a Halálgyár.

A Decay kislemezén remekül prezentálja a metal zenék régisulis, feketébb, extrémebb árnyalatait, amit már ránézésre hűen tükröz az EP borítója. Akik kedvelik a Deicide, a Kataklysm, a Kreator, a Death és más hasonszőrű csapatok korai, illetve az ős thrash/death gyökerekhez visszanyúló bandák munkáit, bennük sem fognak csalódni.
 
Decay_Brand_New_Nails_EP_2018
Kiadó:
Stílus:
melodic extrem death black metal
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.To Survive the Time
2.For a Seizable Reality
3.Concentrated Incarnation of Brutal Aggression
Írta:
Armand
2018. október 28., vasárnap, 16:43
Facebook:
Neurosis - Honor Found In Decay (2012)
Kritika, Altairboy @ 2012. október 30., kedd, 18:09
Koncertek
30. Rockmaraton Fesztivál
július 7.,
Szalki-sziget
Gothoom Open Air Fest 2020
július 23.,
Revištské Podzámčie
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.035 seconds to render