Vistery
Sinister Prophecy (2012)
 
    A Satanath Records bizony meglehetősen jól le tudott kötni minket promók tekintetében, főleg, hogy nem csak új, de korábban megjelent, gyakran magánkiadásban kiadott lemezeket is felkarolt és eljuttatott hozzánk. Ezek a nem túl nagy példányszámban megjelent, különösebb támogatás nélküli lemezek eddig azonban nem okoztak csalódást, még ha nem is minden kiadvány egy zenetörténeti mérföldkő. Jelen írásom témája, a Belarussziából (Fehéroroszországból) származó Vistery sem okozott nagy fejtöréseket, mégis szívesen hallgattam a korábban egyszemélyes projektként, mára zenekarrá nemesedett death metal horda második, Sinister Prophecy című lemezét. Alexey Kizillo mindenes az énekesi posztot is átadta, maradt a gitárnál, így a korábban nagyon monoton és gyakran értelmetlen hörgést Ivan Smirnov smirgli szerű hörgése váltotta fel, ami tökéletesen simul abba a vonalba, amit a zenekar kiötlött magának.
    Cannibal Corpse, Obituary, Six Feet Under és Morbid Angel lemezek köszönnek vissza a kiadványról, ezeknek is leginkább a 90-es évek eleji produktumai, ahol a death metalhoz elég volt a aljas, gyilkos riff és egy géppuska lábú dobos és a pincében felvett dohos hangzásvilág. A Vistery ezt ígéri minden hallgatónak és semmilyen szinten nem is hajlandó ezen túl bármilyen újdonsággal, egyediséggel kényeztetni a vájtfülű hallgatóságot. A bő 40 perces korongra összesen 11 dalt rögzítettek, hasonló 3-4 perces időtartammal ellátva, minden dalba beépítve néhány olyan részt, amire az ember szívesen bólogatna nagyokat akár élőben is. A folyamatosan a lemez légkörében úszó adrenalinlöket ellenére nem is baj, hogy nem túl hosszú a lemez, mert fárasztóvá válna. Fura és olykor nagyon zavaró tud lenni például a remek témák közepette, hogy a lemezen egy szikrányi gitárszólót sem sikerült összeszedniük, pedig szinte adja magát a dalokban egy két kiváló virgázás. Ennek ellenére a középtempós menetelések, gyors tempók nagyon jól vannak váltogatva és folyamatos lendületben tartják az egész lemezt, amiről nem igazán lehetne kiemelni egyetlen piedesztálra emelhető szerzeményt sem.
    Tipikusan az a death metal lemez, ami akkor szólhat, ha a háttérben valaki death metalt akar hallgatni és nem vágyik elmélyült zenehallgatásra, így másra nem is tudom ajánlani, mint építkezési munkálatok gyengéd aláfestő zenéjeként, esetleg egy jó kis házastársi civakodás hangulatának emeléséhez. Ha odafigyeltek a lemezre, bizony hajlamos előhalászni a zsebéből a nagybetűs unalmat...Nem erőtlen és nem reménytelen a zenekarrá érett Vistery lemeze, de semmivel sem szolgált rá, hogy ne tartsam egy kellemesen átlagos kiadványnak, amiből nem árt azért párat a polcon tartani… A kiadványt teljes egészében is meghallgathatjátok a kiadó bandcamp oldalán. 

Vistery_Sinister_Prophecy_2012
Kiadó:
Stílus:
old school death metal
Értékelés:
 
Pont
: 6.5 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.March Of The Doomed
2.Mortido
3.Waiting For Annihilation
4.Dead Inside
5.Malefactor
6.World Of Shadows
7.Cannibal Feast
8.Beast Power
9.Slaughter Your Foes To Dominate
10.Killing Spree
11.Final Breath
Írta:
boymester
2016. március 14., hétfő, 12:47
Facebook:
Needless - Heresy (2019)
Kritika, boymester @ 2019. július 14., vasárnap, 13:12
Infernal Conjuration - Infernale Metallum Mortis (2019)
Kritika, boymester @ 2019. június 30., vasárnap, 08:58
Warpath - Malevolent Reprisal (2010)
Kritika, boymester @ 2019. május 19., vasárnap, 14:42
Agos - Aonian Invocation (2018)
Kritika, boymester @ 2019. április 11., csütörtök, 08:32
Embryonic Cells - Horizon (2018)
Kritika, boymester @ 2019. április 1., hétfő, 13:56
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.033 seconds to render