Jack
Neurozis (2015)
Csak remélni tudom, hogy a Fémforgács rendszeres olvasóinak már nem kell a Jack zenekart hosszasan, egy bő lére engedett ismertetőben bemutatni. – Természetesen azért nem feledkeztem meg az újabban „hordánkhoz” csapódott falkatagokról sem, ezért megpróbálom tömören mindazt összefoglalni a bandáról, amit feltétlenül tudni kell velük kapcsolatban. : - A Jack egy veteránnak számító - 1996-ban alakult - kiskunhalasi grindcore, chrush, crossover s punk stílusban alkotó kvartett.
Eddig a hát a „sallang”, s amúgy gyorsan rá is térnék a lényegre. - Tőlem eleddig szokatlan módon egy még semmilyen formában sem létező - (Értsd. Még nincs hivatalos megjelenési idő.) - 19 nótát tartalmazó albumról fogok véleményt közölni az oldal lelkes és elkötelezett grindcore fanatikus követői számára. - Ugyanis a frontember, Levi által elküldött "Neurozis" munkacímet viselő nagylemez majd még valamikor idén ősszel fog csak megjelenni. – Isten tartsa meg hát jó szokásukat!

Nagy valószínűséggel cseppet sem túlzó az a kijelentés, ami mostanra igaznak is mondható, hogy a kiskunhalasi grinderek eddig már számos albumot és kiadványt megélt zenekar hírében állnak. Ráadásul az igazi - a szó szoros értelmében vett - zenei áttörést már a 2013-as „Inhumanus” albumon meg is tették. – Ezek ismeretében pedig teljesen jogos lehet a kérdés az új hangzóanyaggal kapcsolatban, hogy akkor most hol is tart a zenekar?


Bátran kijelenthetem az általam meghallgatott és teljes „Neurozis” korongról, hogy Jack-ék egész egyszerűen nem tudnak hibázni, s „leszállítottak” egy igazán brutálisan és rettentő töményen megszólaló huszonkét perces mészárlást. – Eddig is pofátlanul jól megírt groove-okkal dolgoztak, de itt végig úgy érzem, mintha az lett volna a cél, hogy az utolsó csepp szardarabot is kirúgják az emberből, vagy legalábbis, ami még megmaradt belőle. Közel sem túlzó azt mondani, hogy a srácok által előadott zene néhol egész egyszerűen köröket ráver a hasonló stílusban „utazó” nagy nevekre. – Nagy valószínűséggel nem lehetnek alkotói válságban, mert nagyon ráéreztek a stílusra.

Az album annyira egységes képet mutat, hogy szinte megfullad az ember a záporozó blast-októl és a hiperkeményre vett mázsás gitártémáktól. – Ember legyen a talpán, akit nem fog megpuhítani az alábbi, hevenyészve összeszedett „kombó”: „Rabid”, „Clear Cut Case”, „’til The Spoon Do As Part” és a „Prisoners Of Civilization”. - Nem mellékes az sem, – ahogyan azt már jól meg is szokhattuk (volna) – hogy a banda mindenkinek „kioszt” egy pár, igazán jól kiérdemelt pofont. - Pedofília, egyház, politika, önrombolás itt mind egyre megy, hiszen a központi kapocs maga az ember, amely elé egyfajta görbe tükröt állít ez a grindcore elit-alakulat. Ha pedig, még csak egy pillanatra, de lopva is és beletekintünk ebbe a tükörbe, akkor egy igazán visszataszító képet formál meg rólunk, "teremtés koronáiról" az elménk.



Igazából csak folyamatosan ismételném magam, ha azt hangoztatnám, hogy a recept egyszerű, mint a faék, de annál hatásosabb. Mégis van, ami a tényeken nem változtat. Leviék egész egyszerűen rátaláltak a helyes ösvényre, s amilyen szélesen csak tudják, oda-vissza bejárják. – Már csak élőben kéne elcsípni őket, és megbizonyosodni arról, hogy a valóságban is olyan lehengerlőek, mint a lemezeiken.

10/10.
Jack_Neurozis_2015
Kiadó:
- -
Forgalmazó:
- -
Stílus:
grindcore, crust, HC, punk
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.- Rabid
2.- Fear Imprinted
3.- Sterilized Existence
4.- Blocked
5.- Clear Cut Case
6.- Out of Prayers
7.- Salvation
8.- Imaginary Reality
9.- Deep Sedation
10.- Prison without Bars
11.- ’til the Spoon do us Part
12.- Straight to the Grave
13.- Prisoners of Civilization
14.- The Endless Maze
15.- The Superior
16.- Ecloga
17.- Destined to Rot
18.- The Grind
19.- Neurozis
Írta:
ZolixiusRex
2015. augusztus 30., vasárnap, 16:23
Facebook:
Grindban az igazság - Napalm Death koncert a Dürer Kertben
Koncertbeszámoló, Mindenholottlevo @ 2018. március 7., szerda, 02:29
Jack / Meth Leppard - (Split) (2017)
Kritika, ZolixiusRex @ 2017. június 19., hétfő, 05:59
Jack / Bombatölcsér - Split (2014)
Kritika, ZolixiusRex @ 2014. október 22., szerda, 18:19
Jack - Éberkóma (7") (2013)
Kritika, ZolixiusRex @ 2013. december 31., kedd, 17:05
Jack - Inhumanus (2013)
Kritika, ZolixiusRex @ 2013. március 28., csütörtök, 09:17
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.019 seconds to render