Fall Again, Fall Better (2012)
A fővárosi A Losing Season működését, ha nem is a kezdetektől, de azért elég rég figyelemmel kísérem. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy élőben csak tavaly nyáron sikerült elcsípnem őket. Mégpedig a szlovákiai Metal Forever Fesztiválon, ahol visszajáró vendégként szerepeltek, s igen energikus bulit adtak.


A korábbi anyagaikat is én ismertettem a 'forgácson , bár nem tartom magam a stílus - modern death metal - szakavatott ismerőjének, de itt is akadnak olyan csapatok, amelyek megragadják a figyelmemet. Az ALS is ebbe a körbe tartozik.

A 2012 év végén/2013 tavaszán megjelent Fall Again, Fall Better c. EP-jükről már régóta készülök írni, időről-időre elő is vettem, így kapóra jött a felkérésük, ami finoman szólva sem tegnap érkezett... elnézést!
Nos, térjünk is a tárgyra!
Az aktuális EP-n is továbbviszik azt a - ha nem is azonnal, de azért simán - felismerhető stílust, ami már egy ideje a sajátjuk. A csapat önmagát, illetve a zenéjét modern melodic death-ként határozza meg a Facebook profilján, ami nem is túlzás, sőt!
A death metal talán már nem is annyira jellemző. Ezt inkább egyfajta modern elegyként írnám le, amiben a death, a deathcore elemei vagy még inkább bizonyos stílusjegyei keverednek alternatív metalos, groove-os témákkal. Erre jön még egy újabb "réteg", jelesül a kicsit nehezen meghatározható stílusú, de annál változatosabb vokalizálás.


A nyitó Start Again egy sodró modern téma, az elején pedig ott a retró feeling, mégpedig egy régi flipper vagy videojátékból kölcsönzött hang képében. (Hogy egy képzavarral éljek.) Ez nyilván a koncepció része, mert többször is hallhatunk ilyesmi részleteket.
Ami különösen tetszik a banda zenéjében az az, hogy nagyon változatos módon tudják megoldani a hangulati váltásokat. Igazság szerint ezt tartom az egyik legnagyobb erősségüknek is.
Medve Balázs énektémái amellett, hogy nagyon agresszívek, fogósak is. Itt kifejezetten igaz az a közhely, hogy a durva részek még durvábbak, a dallamosak még dallamosabbak lettek. ;-)

Abszolút kedvencem az anyagon a banda történetének minden bizonnyal leghosszabb címét viselő dala, a majdnem négy perces If I Knew All This Would Happen I Would've Stayed at Home. Ebben azt hiszem sikerült minden ALS védjegynek számító megoldást csúcsra járatni.A Super G To The Rescue!-hoz klip is készült, ez is egy jól sikerült darab, ami úgy kezdődik, mint valami popdal, szinte táncolható. Majd fél perc után bejön a durvulás. Ebben nekem kifejezetten tetszik a visszafogott és az agresszív részek váltakozása, mert szerencsére nem a megszokott módon teszik.A záró A Life of Good Karma-ban pedig hegedűn még az egykori énekesük, Bokodi Bálint is közreműködik. (Nem volt egyszerű felfedezni, hogy hol, de így nagyobb a hatás!)

A lemez egyébként online meghallgatható és le is tölthető, de olyan különleges kiállítású/csomagolású a korong, hogy javaslom a beszerzését fizikai formában is.
A_Losing_Season_Fall_Again_Fall_Better_2012
Kiadó:
Stílus:
modern melodic death
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Start Again (03:23)
2.Casting Stones (04:02)
3.If I Knew All This Would Happen I Would've Stayed at Home (03:56)
4.Super G to the Rescue! (03:30)
5.A Life of Good Karma (05:06)
Írta:
9000Sanyi
2014. június 13., péntek, 13:05
Facebook:
Hit by a School Bus - Hatredcore Budapest (2014)
Kritika, 9000Sanyi @ 2015. március 16., hétfő, 15:12
A Losing Season interjú
Interjú, 9000Sanyi @ 2014. október 30., csütörtök, 22:49
Metal Forever Fesztivál 2013 - Nagycsalomja (Szlovákia), 2013.08.2-3.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2013. augusztus 25., vasárnap, 12:03
a losing season - Delirium Provides The Safest Shelter (2010)
Kritika, 9000Sanyi @ 2010. december 19., vasárnap, 14:44
Koncertek
Gothoom Open Air Fest 2020
július 23.,
Revištské Podzámčie
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.067 seconds to render