Crimson Blood EP (2013)
Amikor tavalyelőtt híre jött, hogy a Dying Wish ismét aktivizálja magát nagyon örültem. Annak idején a csapat egyike volt azon kedvenceimnek, akikkel nem csak rajongói, hanem haveri kapcsolatom is volt. Ez meg is maradt azóta is.
Bár a folyamatos változások miatt végül felfüggesztették a működésüket, a köztudatból nem tűntek el, amit bizonyított a Gothica fesztiválos visszatérő fellépésük sikere is.
Az biztos, hogy sokan örültek, amikor kihozták a Lopott idők c. dalukat, amiben elsőként énekeltek magyar nyelven. Kicsit tartottam anno ettől, de kellemes csalódás volt.


Mivel időnként összefutunk, így tudtam az EP-s terveikről, meg azért a DWTV-ben is kaptunk ízelítőt a felvételekből. Most megérkezett az öt számos, online beszerezhető anyag.

Igazság szerint, ha újdonságot keresünk, akkor mindössze a címadó nóta jöhet számításba. Erről csak annyit, hogy egy jó értelemben vett Dying Wish slágerről beszélhetünk, ami szerintem inkább a korai korszakot idézi és nem a kísérletezősebb 2005-ös D.Y.I.N.G.W.I.S.H. lemez vonalát követi. Igaz, azzal is van párhuzam, tekintve, hogy azon énekelt először Dömötör Balázs. Minden olyan adottsága megvan a dalnak, ami a későbbiekben a koncertek programjának részévé teheti.



Természetesen felkerült a Lopott idők is az EP-re, ami ráadásul új masztert is kapott, plusz készült egy gothic/dance remixe is. Ez nem formálta át alapvetően a nótát (meg nem is okoz akkora meglepetést a stílus, hisz a koncerteken például játszanak Depeche Mode feldolgozást is, ami innen már csak egy ugrás), de a végeredmény egész érdekes lett.



Szintén ismerős lehet a koncertekről a Deep Purple Perfect Strangers-ének DW-sített változata, ami szerintem van olyan jó, mint például a Dream Theater Change of Season EP-jén hallható verzió. Sikerült kicsit a saját képükre formálniuk, s Balázs hangjával természetesen nem is hibáztak.

A régebbi dalaik közül is leporoltak egyet. A választás pedig a 2000-ben megjelent The Silent Horizon album Slave To The Night c. dalára esett. Ez szintén alap koncertnóta, a 'Wish szerzemények közül az egyik kedvencem. Nem írták át alapvetően - nem is hiszem, hogy az jót tett volna neki -, de az apróbb módosítások jót tettek a dalnak.

Remélem készül majd kézzelfogható példány is az anyagból, mert ennek is ott a helye a többi DW korong mellett.
Az EP-t INNEN tudjátok letölteni, amit ajánlok!
Élő EP bemutató december 28-án a YUK-ban a Retro Extrém metal party-n.
Dying_Wish_Crimson_Blood_EP_2013
Kiadó:
Stílus:
Melodic Death Metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Crimson Blood
2.Lopott Idők (re-mastered version 2013)
3.Slave to the Night (new version 2013)
4.Perfect Strangers (Deep Purple cover)
5.Lopott Idők (gothic/dance remix)
Írta:
9000Sanyi
2013. december 21., szombat, 07:48
Facebook:
ZolixiusRex 2013. december 22., vasárnap, 15:21
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Nagy kedvencek, s megmaradtak embernek. (yes)
--
Dark Mother, Mother Divine!
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.049 seconds to render