P.F.A.
A Cloud of Fat Insects (2012)

Hát erről muszáj írni... Ez jutott eszembe, mikor meghallgattam. Krigare-é az érdem tulajdonképp, hogy megismerhettem ezeket a... Ő ugyanis szorgalmasan töltögeti fel a koncertidőpontokat, a 'forgács egyik szürke eminenciásaként, és a III. Nautiluszok éjszakája című üde kis rendezvényen láttam a csapatot megemlítve a Karsttal együtt. A Karst pedig véleményem szerint az ország egyik legfaszább punk - black hordája, namondom ezek aztán biztosan nem lépnek fel valami húgyszagú, modernkedős nyálpunk csapattal.
A tippem be is jött... Szégyellem magam, hogy veszprémi lévén nem ismerem a srácokat, hiszen már 2006. óta létezik a banda.

Ennek az írásnak az is az érdekessége még, hogy SEMMI háttérrel nem rendelkezem a P.F.A-t illetően, úgyhogy ha majd eljut hozzájuk, lehet, hogy időnként felröhögnek ezen - azon...
No mindegy. Akkor térjünk a tárgyra.

Ez itt egy... punk EP (?).
De nem csak az... Inkább egy életképnek nevezném. Vagy a punk egy olyan elfertőzött irányzata villanásának, amikor a pszichedelia szárnyain lavírozik fel a felhők közé egy negyed órára. A hangzás brilliánsan el van találva, persze az igényesek majd azt mondják rá, hogy szar. Nagyon nyersen, és nagyon tisztán szól mégis minden, ahogyan annak a módja itten vanik.
A Sand Ocean emlékeztet egy kicsit az U.R.H. korai dolgaira, de lehet, hogy csak az eleje. Szinte vártam Müller Péter idióta hangszínét. Persze mást kaptam, de semmi gond. Bájosan hat a halk részeknél besejlő gitár-vonalhang. Ratyi hangkártyát használhattak a felvételhez, vagy ócska mikrofont... Ki tudja. Rém izgalmas.
A második darabnál a wah-wah nagyszerű drogos (visszaolvasáskor progosnak olvastam, mondom mivan???) - pszichedeliába áztatja a cuccot. Ez a címadó dal első része egyébként. 
Aztán az izgalmak fokozásaképpen a 42 másodperces Are You There God?  It's Me Marge Simpsonban némi kis veszekedést is hallhatunk arra vonatkozólag, hogy valaki valamit úgy akar... 

Majd pedig érkezik is a zárórész, ami a B oldalt teljes egészében kitölti, és az A Cloud of Fat Insects második része. Ez egy imprónak is felfogható, lehet, hogy az is. Arra emlékeztet, amikor annak idején a Pink Floyd eleresztette magát a színpadon, és a dalokból a lemezes verzióktól valami teljesen eltérőt hoztak ki. 

Mindig gondban vagyok, amikor a külcsínét kell megítélni egy kiadványnak. Erre most mit adjak? Hiszen rettenetesen igénytelen, de számomra telitalálat. Azután, ha jól megnézzük, nem is igénytelen, hiszen harmonizál a zenével, másrészt egynesúlyban vannak a motívumok, semmi határozatlanság. Ez ilyen, ez így van jól. Azt mondjuk nem tudom, hogy a négytagú bandából miért csak kettő fényképe szerepel a belső oldalon, de majd elmesélik, ha van kedvük beszélgetni.

Most mit pofázzak még róla? Hallani kell... Tessék... Minden megjelenésük ingyen lerántható az éterből:

http://pfa.punkportal.hu/

Panksz nevör dáj!P_F_A_A_Cloud_of_Fat_Insects_2012
Kiadó:
Stílus:
pszichedelika - punk
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Sand Ocean (01:01)
2.A Cloud of Fat Insects I. (03:08)
3.Are You There God? It's Me Marge Simpson (0:42)
4.A Cloud of Fat Insects II. (12:17)
Írta:
Nagaarum
2013. január 24., csütörtök, 07:58
Facebook:
ZolixiusRex 2013. január 24., csütörtök, 14:42
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Na végre, már tudom, hogy mi hiányzott. :-) - Ha még függő nem is, de rajongójává váltam a zenekarnak. - Mikről le nem marad az ember?! - Thanx, Naga. (yes)
--
Dark Mother, Mother Divine!
Koncertek
The Great Tour
január 22.,
Papp László Budapest Sportaréna
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.073 seconds to render