P.F.A.
A Cloud of Fat Insects (2012)

Hát erről muszáj írni... Ez jutott eszembe, mikor meghallgattam. Krigare-é az érdem tulajdonképp, hogy megismerhettem ezeket a... Ő ugyanis szorgalmasan töltögeti fel a koncertidőpontokat, a 'forgács egyik szürke eminenciásaként, és a III. Nautiluszok éjszakája című üde kis rendezvényen láttam a csapatot megemlítve a Karsttal együtt. A Karst pedig véleményem szerint az ország egyik legfaszább punk - black hordája, namondom ezek aztán biztosan nem lépnek fel valami húgyszagú, modernkedős nyálpunk csapattal.
A tippem be is jött... Szégyellem magam, hogy veszprémi lévén nem ismerem a srácokat, hiszen már 2006. óta létezik a banda.

Ennek az írásnak az is az érdekessége még, hogy SEMMI háttérrel nem rendelkezem a P.F.A-t illetően, úgyhogy ha majd eljut hozzájuk, lehet, hogy időnként felröhögnek ezen - azon...
No mindegy. Akkor térjünk a tárgyra.

Ez itt egy... punk EP (?).
De nem csak az... Inkább egy életképnek nevezném. Vagy a punk egy olyan elfertőzött irányzata villanásának, amikor a pszichedelia szárnyain lavírozik fel a felhők közé egy negyed órára. A hangzás brilliánsan el van találva, persze az igényesek majd azt mondják rá, hogy szar. Nagyon nyersen, és nagyon tisztán szól mégis minden, ahogyan annak a módja itten vanik.
A Sand Ocean emlékeztet egy kicsit az U.R.H. korai dolgaira, de lehet, hogy csak az eleje. Szinte vártam Müller Péter idióta hangszínét. Persze mást kaptam, de semmi gond. Bájosan hat a halk részeknél besejlő gitár-vonalhang. Ratyi hangkártyát használhattak a felvételhez, vagy ócska mikrofont... Ki tudja. Rém izgalmas.
A második darabnál a wah-wah nagyszerű drogos (visszaolvasáskor progosnak olvastam, mondom mivan???) - pszichedeliába áztatja a cuccot. Ez a címadó dal első része egyébként. 
Aztán az izgalmak fokozásaképpen a 42 másodperces Are You There God?  It's Me Marge Simpsonban némi kis veszekedést is hallhatunk arra vonatkozólag, hogy valaki valamit úgy akar... 

Majd pedig érkezik is a zárórész, ami a B oldalt teljes egészében kitölti, és az A Cloud of Fat Insects második része. Ez egy imprónak is felfogható, lehet, hogy az is. Arra emlékeztet, amikor annak idején a Pink Floyd eleresztette magát a színpadon, és a dalokból a lemezes verzióktól valami teljesen eltérőt hoztak ki. 

Mindig gondban vagyok, amikor a külcsínét kell megítélni egy kiadványnak. Erre most mit adjak? Hiszen rettenetesen igénytelen, de számomra telitalálat. Azután, ha jól megnézzük, nem is igénytelen, hiszen harmonizál a zenével, másrészt egynesúlyban vannak a motívumok, semmi határozatlanság. Ez ilyen, ez így van jól. Azt mondjuk nem tudom, hogy a négytagú bandából miért csak kettő fényképe szerepel a belső oldalon, de majd elmesélik, ha van kedvük beszélgetni.

Most mit pofázzak még róla? Hallani kell... Tessék... Minden megjelenésük ingyen lerántható az éterből:

http://pfa.punkportal.hu/

Panksz nevör dáj!



P_F_A_A_Cloud_of_Fat_Insects_2012
Kiadó:
Stílus:
pszichedelika - punk
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Sand Ocean (01:01)
2.A Cloud of Fat Insects I. (03:08)
3.Are You There God? It's Me Marge Simpson (0:42)
4.A Cloud of Fat Insects II. (12:17)
Írta:
Nagaarum
2013. január 24., csütörtök, 07:58
Facebook:
ZolixiusRex 2013. január 24., csütörtök, 14:42
ZolixiusRex
Csatlakozott:
2011. január 31.
Hozzászólások: 1788
Na végre, már tudom, hogy mi hiányzott. :-) - Ha még függő nem is, de rajongójává váltam a zenekarnak. - Mikről le nem marad az ember?! - Thanx, Naga. (yes)
--
Dark Mother, Mother Divine!
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.068 seconds to render