Stillborn
Los Asesinos del Sur (2011)
A lengyel Stillborn 1997-ben lépett fel arra a színpadra, amelyre egyszerre ácsolták a black metal és a death metal szentségtelen oltárait. A tizenötödik évét celebráló banda nyolcadik kiadványa a jelen recenzió tárgyát képező Los Asesinos del Sur. Érdekességképp elmondható, hogy látszólag a Stillborn hullámzóan teljesít, hiszen a sajtó egyik lemezét felmagasztalja, a következőt pedig lehúzza a sárig, szóval elég nagy a kilengés.


A formáció 15 év alatt nem tért le a megkezdett ösvényről, gondolok itt a külsőségekre, s továbbra is a keresztényellenesség és a sátánizmus szolgáltatja a legtöbb témát a dalokhoz. A tematikához kellőképp passzol a zene hangulatvilága, a gonoszság és a ,,teszek a világra” életérzése árad a félórás korong minden komponenséből. A Stillborn tagsága több zenekarban is érintett, de egyiket sem tudom kiemelni, nem szignifikáns részei a szcénának túlzottan, ám az, hogy nagyon is konyítanak a hangszerükhöz, az el nem vitatható tény. Kevésbé kommersz riffeket tesznek le az asztalra a lengyelek, amit a sátáni vokál kísértetiesen támogat. A zene azért nem válik egysíkúvá szinte sehol a lemezen, mert véleményem szerint hathatósan ötvözik a szélsebes, pusztító részeket a kiállós, visszább kapcsolós betétekkel, erre, valljuk be, hogy kevés death/black banda ügyel, vagy másképp fogalmazva képes, pedig így lehet csak igazán a muzikális szélsőségesség hibájába esni. Bár tegyük hozzá, hogy azzal kevés zenekar törődik, hogy mi lesz, ha megosztják a közönséget, haha. A vokál a műfajban érintett bandák közül a jobbak közé tartozik, az énekből sugárzó nyers erő végig tetten érhető a lemezen, ez a szekció egyértelmű erőssége a Stillbornnak.



Ugyan a korábbi kiadványaihoz még nem volt szerencsém a lengyel Stillbornnak, de a Los Asesinos del Sur korong meggyőzött arról, hogy még van potenciál a XXI. századi undergroundban.
Stillborn_Los_Asesinos_del_Sur_2011
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
Black / Death metal
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Overture .966
2.Hymn of Destruction
3.Diamonds of the Last Water
4.Antonym
5.Son of the holy Motherfucker
6.Blood and Dust
7.Kot Wolanda
8.Los Asesinos del Sur
9.Stillborn II
10.Whore of the Whores
Írta:
Infam
2012. október 11., csütörtök, 12:21
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render