EchO
Devoid Of Illusions (2011)
Azt, hogy hány Echo nevű formációt dobott ki a "kugli", nem volt lelki erőm megszámolni. Most az olasz EchOról lesz szó, akiknek bemutatkozó lemezét tavaly év végén jelentette meg a Bad Mood Man. A 2007 őszén alakult csapat a Devoid Of Illusions előtt két demót készített, s máris itt van a debüt. Lássuk / halljuk!
A rövid, ambeintes bevezető után nyolc dallal örvendeztet meg minket az EchO, és rögtön a Summoning The Crimson Soul-ban felmutatja majdnem az összes stílust, melyekből a sajátját próbálja összegyúrni: post rockos, elszállós akusztikus pszichadelia, doom-deathes málházás, gótikus gitárszólamok, Meshuggah hatásokat felmutató szaggatott riffek, melyek legtöbbször amolyan Soulfly-os dzsungelmetal témázgatásokba hajlanak.

Nagyszerűen idézik meg a srácok olyan bandák ’90-es évekbeli doomos hangulatát, mint a My Dying Bride, az Anathema, a Paradise Lost; de eszembe jutott még a Heavenwood és a Lake Of Tears is. Antonio Cantarin éneke nemhogy változatos, de jó is. Hörgése kellően mély és erőteljes, dallamos vokalizálása pedig tökéletesen a másik véglete az előzőnek: nagyon megkapó és érzelmekkel teli orgánummal rendelkezik. A Disclaiming My Faults-ban a középtartományokat maga mögött hagyja egy pillanatra Antonio, ami nagyon jól áll neki. Remélem, a későbbiekben több effélével kényeztet majd! Néha ugyan bizonytalanság sejlik fel, de meggyőződésem, hogy a következő lemezre kikristályozódik a mikrofon mögött minden.

Az akusztikus részeknél - főleg ahol ének is van - leginkább a Discourages Ones-korabeli Katatonia köszön vissza. Aztán vannak részek, melyeknél a Crowbar fénykorát idézik a földbedöngölő riffek. Szóval a változatosság volt a cél és ez sikerült is a zenekarnak. Egy-két helyen érződik csak, hogy ezerszer lerágott csont-kategóriás a téma, vagy hogy hasraütésre jött a váltás, de 90%-ban teljesen korrekt, amit felmutatnak.
A hangszeresek is a helyzet magaslatán vannak, igaz, nem égbekiáltó témákat hoznak, de ebben a stílusban nem is az a lényeg, hanem a hangulat, ami meg is van. Paulo Copeta néha a harminckettedeket is letapossa a duplázóval, Simone Mutolo hangulatos aláfestésekkel színesíti a húros hangszerek játékat. Szóval minden egyben van.



A hangzással sincs semmi gond: a brit Priory stúdióban 2010 végén készült felvétel nincs agyonpolírozva, triggerelve, éppen csak az imént említett gyors lábdoboknál hallható, de ennyi megbocsátható. Él, lélegzik a produkció, ahogy kell.

Végszó? Mindenkinek ajánlott ez a bemutatkozás, aki a fent említett stílusok valamelyikét kedveli, akinek pedig mindegyik számításba jöhet, annak hatványozottan ajánlott.. Minél többet hallgatom, annál jobban tetszik... De rég írtam ezt: várom a folytatást, gyerekek!




EchO_Devoid_Of_Illusions_2011
Kiadó:
Stílus:
Post rockkal vegyített doom/death döngölés
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Intro (00:45)
2.Summoning the Crimson Soul (07:30)
3.Unforgiven March (09:24)
4.The Coldest Land (09:09)
5.Internal Morphosis (09:17)
6.Omnivoid (08:23)
7.Disclaiming My Faults (07:22)
8.Once Was a Man (06:44)
9.Sounds from Out of Space (Feat. Greg Chandler) (07:27)
Írta:
zeba
2012. február 12., vasárnap, 06:21
Facebook:
zeba 2012. március 3., szombat, 17:03
zeba
Csatlakozott:
2010. május 9.
Hozzászólások: 1704
Válasz goathornedgod666 üzenetére:

Mostanaban eleg sok jo kritikakat olvasok szamomra szar bandakrol,jobb lenne inkabb jo lemezekrol/bandakrol szar kritikat olvasni.Mar elnezest kerek,lehet hogy bennem van a hiba,de az is lehet hogy nem.....

Nézd, az hogy kinek mi a szar vagy a jó, az szubjektív. Így van ez a kritikáknál is, ezek csupán egy-egy ember véleményei, semmiképpen nem általánosítható...
--

goathornedgod666 2012. március 3., szombat, 16:40
goathornedgod666
Csatlakozott:
2009. február 17.
Hozzászólások: 4417
Válasz MotherRoad üzenetére:

A két borító között maximum hasonlóság van, semmi több.

Legyen meg a Te akaratod,amen...
--
HAIL SATAN MOTHEFUCKERS!!! \,,/ http://www.last.fm/user/Goathornedgod66
MotherRoad 2012. március 3., szombat, 16:16
MotherRoad
Csatlakozott:
2006. november 13.
Hozzászólások: 1920
A két borító között maximum hasonlóság van, semmi több.
goathornedgod666 2012. március 3., szombat, 12:42
goathornedgod666
Csatlakozott:
2009. február 17.
Hozzászólások: 4417
Jo kis lemezkritika.A bandat inkabb kihagynam...A borito viszont 'csodalatos'.Egy az egyben (80%) a MYSTIC CIRCLE 'THE GREAT BEAST' boritojanak a gyenge masolata...
Mostanaban eleg sok jo kritikakat olvasok szamomra szar bandakrol,jobb lenne inkabb jo lemezekrol/bandakrol szar kritikat olvasni.Mar elnezest kerek,lehet hogy bennem van a hiba,de az is lehet hogy nem.....
--
HAIL SATAN MOTHEFUCKERS!!! \,,/ http://www.last.fm/user/Goathornedgod66
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.052 seconds to render