Neal Morse
Testimony 2: Live In Los Angeles DVD / CD (2011)
Az egyik legemlékezetesebb koncertélményem Neal Morse-hoz (ex-Spock's Beard, Transatlantic) kötődik. Még 2008. februárjában járt erre egy afféle "hites", (nem csak) templomjáró turné keretében. Erről írt beszámolómat a lent könnyen kibányászhatjátok, ha érdekel. 

Egyébként úgy vagyok Neal munkásságával, hogy mindent azért nem vesz be a gyomrom. Például a Sola Scriptura album úgy ment el mellettem többszöri hallgatás ellenére is, hogy nekem volt kellemetlen. A Portnoy és Randy George (mindketten szerepelnek most is) közreműködésével készült 2006-os Cover To Cover lemez viszont máig előkerül. Szóval nem vagyok habzó szájú Neal Morse fan, s talán megbocsátható, hogy az idei Testimony 2 is kimaradt.


Nos, ennyi bevezető után nézzük Neal Morse Testimony 2:Live In Los Angeles c. három CD-ből és két DVD-ből álló anyagát, mely az az Inside Out kiadásában jelent meg. A lemezt a nyári turnén rögzítették a Los Angeles-i Whittier Theater-ben. A turnén a Testimony 2 albumot rögzítő felállás (Mike Portnoy - dob, Randy George - basszus, Eric Brenton - gitár, hegedű, vokál, Rick Altizer - billentyű, gitár, vokál és Mark Leniger - szaxofon, perka, vokál) kiegészülve két taggal Nathan Girard (billentyű/vokál) és Nathan Brenton (cselló, gitár, vokál) kísérte Neal-t. Az írás a zenei anyagról szól, érdeklődők számára még annyit, hogy az egyes DVD-re Morse és eredeti csapatának hosszú évek utáni első közös koncertje is felkerült, ami a londoni High Voltage Fesztiválon zajlott. A három CD-nyi anyag több, mint három óra, s mint ilyen véleményem szerint elég tömény, embert próbáló feladat a végig hallgatása. Vagy pedig elvetemült rajongónak kell hozzá lenni. Ezzel azonban koránt sem akarom kisebbíteni a dalokat vagy az előadást, netán elvenni bárki kedvét is a hallgatásától. Csak nekem nehezemre esett végighallgatni, meg azért ritkaság az is, hogy az embernek három órája legyen egyben zenehallgatásra.Igazság szerint ez a tripla koncertcucc is olyan, hogy bizonyos részei nagyon bejönnek, a hangulatára se tudnék rosszat mondani, mert nyilván a koncert - ahogy a nyári Diesel klubos is, amit így utólag belegondolva jó lett volna megnézni  - jó lehetett olvasva a beszámolókat. Szóval nehéz tárgyilagosnak lenni.
Ami tetszett az az egyes lemezt nyitó Lifeline/Leviathan/The Separated Man hármasa, meg a Seeds of Gold. S bár azért ez így kevésnek tűnik, de van vagy egy órányi. 


Persze ezen kívül is vannak jó pillanatok, mint a lányáról írt Jayda, valamint a Testimony 2-ről még a Time Changer, a Chance Of A Lifetime például, de összességében számomra azért fárasztó a végére.

A hangzásra sok szót nem kell vesztegetni, ezen a szinten már alap a kiváló megszólalás. 
Az érdeklődőknek még álljon itt a DVD-k anyaga is:

DVD1:
Main Concert, Part I
Spock’s Beard Reunion at High Voltage


DVD2:
Main Concert, Part II
Tour Documentary
Neal’s Macrobiotic Cooking Tips


Neal_Morse_Testimony_2_Live_In_Los_Angeles_DVD_CD_2011
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
prog rock
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Lifeline (CD1)
2.Leviathan (CD1)
3.The Separated Man (CD1)
4.Sola Scriptura (edited album performance) (CD1)
5.Seeds of Gold (CD2)
6.Testimony I (Part 5) (CD2)
7.Reunion (CD2)
8.Testimony 2 (full album performance) (CD3)
Írta:
9000Sanyi
2011. december 10., szombat, 23:11
Facebook:
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.04 seconds to render