Grotesque (2010)
A francia Pensées Nocturnes legújabb lemezét kezemben tartva pozitív élmények jutottak eszembe azonnal. Vaerohn egyszemélyes alakulatának előző nagylemeze, a Vacuum annak idején kellőképp elnyerte a tetszésem, ami legfőképp a korong innovatív jellegének volt köszönhető.


A 2010 márciusában megjelent Grotesque névre keresztelt nagylemez zsenialitása már az intrónál világossá vált, az utóbbi idők legmegindítóbb bevezető tételéről beszélhetünk. A lemez egyedülálló amiatt is, hogy három szélsőségesnek titulált műfajt képes hitelesen egybeforrasztani: black metal, extrém metal és klasszikus zene. Meglehetősen egyedi az is, amikor egy metal kiadvány esetében arról beszélhetünk, hogy minden dal külön történet és szó szoros értelemben megkomponált alkotásokat ad ki a keze alól az előadó. A Pensées Nocturnes szakított minden sztereotípiával, felrúgva mindent, új műfajt hozott létre, aminek ne kérje senki, hogy nevet kreáljak. Valamelyest szentimentálisnak és elfogultnak tűnhetek azért, hogy ilyen grandiózus szavakat használok egy egyszerű lemez kapcsán, de mindenki megérti, ha meghallgatja. A legfőbb emberi érzelmek és hangulatvilágok (úgy mint derű, keserv, emelkedettség, melankólia) mindegyikéből belecsempészett valamit Vaerohn ebbe az ötvenöt percbe. A tiszta ének és a black metalban használatos vokál harmonikus találkozása figyelhető meg a PN esetében, a hangszerek pedig egyenként kelnek életre, valamint a hangzásra sem lehet panasz.

Nem állítom, hogy nem megosztó ez a műfaj, de úgy érzem, hogy több embert fog meggyőzni, mint ahány azonnal a kukába dobná.

Pensees_Nocturnes_Grotesque_2010
Kiadó:
Stílus:
Black / Extrém / Klasszikus
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Vulgum Pecus
2.Paria
3.Rahu
4.Eros
5.Monosis
6.Hel
7.Thokk
8.Suivant
Írta:
Infam
2011. november 10., csütörtök, 13:44
Facebook:
Infam 2011. november 11., péntek, 14:13
Infam
Csatlakozott:
2006. szeptember 24.
Hozzászólások: 128
Hello, teljesen jól látod, a francia szcéna tud újat mutatni időről-időre, és ezen mi csak nyerhetünk...
--
"Please don't turn down the light,
I always wanted to see
Your body in the night.
- You're sexy on your knees!"
Necron 2011. november 11., péntek, 07:14
Necron
Csatlakozott:
2011. november 4.
Hozzászólások: 424
Helló

Köszi az infókat. Felkeltette a banda az érdeklődésemet. Szeritnem a franciák tudnak, nekem a Malevolentia is tetszett.

üdv
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.051 seconds to render