Desire (2011)
A Night of Suicide nemzetek közötti összefonódás eredményeképp jött létre 2005-ben, amikor is a holland Ben de Graff (ének) és a finn Markus Heinonen életre hívta a zenekart. 2006-ban és 2008-is nagylemezzel rukkolt elő a duó, illetve ugyanígy történt idén márciusban is a Desire album kapcsán.


A skandináv duó irányvonala határozottan kijelölhetővé válik már a My Thoughts első percében, mikor kezdenek körvonalazódni a funeral doom stílusjegyek. A lassú, vagy esetenként legfeljebb középtempóig felszökő riffelés jól jelzi, hogy ez a szekció kíván domináns szerepkörben tetszelegni, amelyet kellő műgonddal támogat a temetői hangulatot megidéző szintetizátor. A The Answer (belegondolni is rossz, hogy hányféle műfajban mennyi banda írt számot ezzel a címmel... haha) esetében kissé megkésve kapcsolódik be az ének, de ez cseppet sem hat zavaró jelleggel, mivel a Night of Suicide valójában ,,zenében erős”, az éneket lefűzve is megállná a helyét a produkció. A funeral doom bandák azon csúsznak el általában, hogy egysíkúan közelítik meg a műfajt, pedig pont ez az a stílus, ami igényli a muzikális változatosságot, hiszen az énekben nincs nagy holtjátékra lehetőség. A Night of Suicide ebből jól vizsgázik, hiszen törekszik egyfajta heterogén struktúrát kialakítani a hangszerek segítségével. Az ének viszont attól függetlenül, hogy törekszik a változatosságra (pl. tiszta vokál helyenként) a borítóhoz hasonlóan elég szürke lett. Mindezek ellenére bátran állíthatom, hogy típushibáktól mentesnek nevezhető a Desire.

A műfajt kedvelők számára mindenképp ajánlanám a skandináv sírásókat.Night_of_Suicide_Desire_2011
Kiadó:
Stílus:
Funeral Doom
Értékelés:
 
Pont
: 7.5 / 10
Dalok:
1.My Thoughts
2.The Answer
3.Desire
4.Final Decision
Írta:
Infam
2011. július 7., csütörtök, 12:56
Facebook:
Koncertek
© 2001-2021 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.007 seconds to render
Query failed:
INSERT INTO `session` (
`id`,`user`,`data`,`ip`,`useragent`,`bot`, `rnd`)
VALUES (
'cku6h77226amgjvkj1dekvj3b6','','szoveg|s:7:\"NGGCESV\";koncert_helyszin|i:1;groups|a:0:{}language|s:2:\"hu\";lyricsfile|s:17:\"fragiledreams.php\";lyricsrow|i:1;','44.192.112.123','CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)','0', RAND()
)

Error: Incorrect integer value: '' for column `femforga_femforgacs`.`session`.`user` at row 1