Molochian [EP] (2011)
Biztosan sokan emlékeztek még az olasz Murder Therapy brigádra, hiszen a debütjükről kritikát is írtam, illetve később interjút is készítettem velük – így eltekintenék a felesleges körbeírásoktól. Nos, az imént említett debütöt a holland Deity Down Records adta ki, aztán nem tudni milyen okból, de az idei kislemezt ők szerzőiben. Mindössze 200 db lett belőle nyomva digi-pack formátumban (ennek ellenére én kaptam belőle egy példányt - köszönöm!), s lényegében arra szolgál ez a korong, hogy bemutassa az olasz srácok új arcát... amit gondolom a közeljövőben a második nagylemez követ majd, vagy a Deity Down Records vagy más kiadó égisze alatt; lássuk mitől is olyan mély és gyilkos ez a négy nóta avagy mitől is olyan példás a megújulásuk! 

Elsőre is jól érzékelhető, hogy másabb, komplex és agyas, de nagyon-nagyon másként... ugyanis a jól megkomponált deathcore témák művészi húzásokkal gazdagodnak, és hatások terén olyan csapatok nevei ugranak be, mint a Neurosis vagy az iSiS, Minsk, Mouth of the Architect vagy a Tephra. A korong tartalmaz egy nagy adag pszichedelikus utazást a lélek vagy az elme mélyébe, sámáni és ősi rituálék fejvesztett építkezése, s némelyik kitekert témánál az egykori Converge neve is beugrott. Tehát kapjuk a megszokott komplex deathcoret avantgárd sludgecore és artcore lépegetésekkel, melyekhez post-ambient magaslatok társulnak. Mi ez ha nem szokatlan és felemelő, fullasztó és simogató egyszerre?!!
Persze mi derülhet ki négy dalból? Túl sok nem... csak egy vonal, amin elindultak. Amit én tudnék tanácsolni; tartsák meg a határokat és a szinteket, ügyeljenek az arányokra, a be és kitisztulásokra és arra hogy nehezen érezhesse magáénak a hallgató a lemezt. Építsenek bele meglepő váltásokat, csodálatos részeket és már szinte grindcore durvulásokat, s igyekezzenek megtartani azt a művészi halmazt, amit sajnos az újabb Neurosis lemezek már nem voltak képesek, ahogy az iSiS is csúful elbukott és még sorolható a lista...
A vokálokkal is lehetne játszani, úgy használni ki, ahogy azt a zene megköveteli és igazán művészi perspektívába lépni az egésszel. Mindenesetre ez a kislemez tökéletesen reprezentálja azt az irányt, melybe elindultak és csak támogatni tudom őket ebben - erről is szól a maximális pont, azonban ne felejtsük se mi, se pedig ők el, hogy bizony most elég magasra tették azt a bizonyos mércét; a majdan elkészülő nagylemez ugyanis vagy nagyot szakít vagy soha sem lesz nemzetközi undergroundokban elismerté a Murder Therapy, mint név! 

Másként gyilkoló ez a terápia, nem a testünket hasítja ketté, hanem a lelkünket és az elménket szeleteli fel apró darabokra, majd gyönyörködik a friss és véres látványban, hogy eggyé válhasson a teremtő és bevégző ösztön lényével, ó jajj...


Murder_Therapy_Molochian_EP_2011
Kiadó:
Stílus:
Sludge-art-deathcore...
Értékelés:
 
Pont
: 10 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Moloch (3:26)
2.Unvacuity (3:55)
3.In Viscera (3:04)
4.Di Luci e Negazioni (7:42)
Írta:
haragSICK
2011. június 11., szombat, 17:34
Facebook:
Murder Therapy interjú!
Interjú, haragSICK @ 2009. december 6., vasárnap, 15:25
Murder Therapy - Symmetry of Delirium (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. október 24., szombat, 12:38
Koncertek
június 11.,
Pannonia Fields
Slipknot
július 3.,
Papp László Budapest Sportaréna
30. Rockmaraton Fesztivál
július 7.,
Szalki-sziget
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.045 seconds to render