Oblivion (2011)
"Két nagy európai narkotikum létezik: az alkohol és a kereszténység."
/F. Nietzsche/


Ismerkedésünk utolsó tárgya a heti Rising Records cuccokból a spanyol illetőségű Noctem, 2001-ben alakultak Velencében és az idei nagylemezük a második, mely az Oblivion címet kapta. Mindenhol extrém metalként írnak róluk, holott nem más ez mint thrash és black szegmensekkel felerősített komplex death metal. Ami meglepő még (és ezért vannak a külsőségek is értékelve), hogy a Rising Records ellentétben utóbbi évekkel, nem promót, hanem bontatlan eredeti lemezt küldött. Ha már lehetek tőrforgató az áldott szívekben, akkor az I.N.C.-nek sokkal jobban örültem volna ugyanis a Noctem lemez nem túl sok meglepetést tartogat, leszámítva a szép borítót (Marcelo Vasco melója, aki olyan bandák fedőin dolgozott, mint a Dimmu Borgir vagy a Gorgoroth), korrekt hangzást és a technikás zenészek összjátékát, csak csekély helyen megjelenő színtiszta black metallal.


Nekem leginkább a Behemoth zenei világa ugrott be róla, de annyira se nem monumentális se nem gigantikus, azonban árnyékának nagyon is jó. Kapkodós riff gazdag zúzda szép szólókkal, remek leállásokkal, durva death alapokkal és thrashes kiállásokkal és melodikus lépegetésekkel és építkezésekkel, melyekre hörgő-károgó vokál feszül rá, egy az egyben az újkori Behemoth, s spanyol barátaink csak úgy mint a lengyel ifjak; sokat adnak a designra, nézzünk csak lejjebb! Hát, hogy néznek ezek ki? Mint valami fekete fémbe forgatott Mortal Kombat osztag, a legviccesebb a dobos – bizonyos Darko – aki ennyivel Sub-Zero vagy Reptile is lehetne... valljuk meg őszintén, elég nevetséges az összkép, még jó hogy a zene erős tekintélyt parancsoló! Ha több lenne a billentyű téma vagy intenzívebben kapna szerepet, akkor megkockáztatnám a Gloria Morti nevét is, de így marad csak a Behemoth kópia szerűség...


Az elmarasztaló szavaim ellenére nyugodtan próbálkozzatok velük, remek csapat, erős és változatos zenével, a Rising Records nem tudom, hogy csinálta, de ebben a körben négy bandájából kettőről még biztosan hallani fogunk komolyabb körökben is, ez pedig nem olyan rossz arány!

Noctem_Oblivion_2011
Kiadó:
Stílus:
Komplex death metal thrash és black halmazokkal...
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Popol Vuh
2.The Arrival of the False Gods
3.Universal Disorder
4.Abnegation and Brutality
5.Invictus
6.Sons of Hun-Vucub
7.Seeking the Ruin of Souls
8.Unredemption
9.Q'uma'rka'aa'j
10.A Borning Winged Snake
11.Oblivion
Írta:
haragSICK
2011. május 23., hétfő, 18:23
Facebook:
Serpent Sermon Tour 2012 - 2012. szeptember 3. - Blue Hell
Koncertbeszámoló, Krigare @ 2012. szeptember 10., hétfő, 18:28
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render