My Blood (2011)
A dán Artillery-ről már a 2009-es When Death Comes kapcsán is írtam, akkor kritikával és interjúval is örvendeztettem a nagyérdeműt, most azt hiszem csak az előbbivel fogjátok beérni, igaz így is nagyon sokat késtem, hiszen már Hangpróbán is lefutott az idei korong. Ahogy az akkori anyagot, így a mostanit is a lengyel Metal Mind Productions dobta piacra, s a fedőért is ugyanaz a művészember a felelős, ezzel és a hangzással sincs semmi gond, na de nem is kis kiadó áll az egykori nagy thrash horda mögött.
 Ahogy már a When Death Comes esetében is elmondtam, ez a csapat igazából a 85-ös Fear of Tomorrow és 87-es Terror Squad korongokkal húzott nagyot, személyes kedvenc pedig a 1990-es By Inheritance. Azóta számtalan folyón csurgott le az a bizonyos falevél, rengeteg dolog változott, egy nem akar; az Artillery ragaszkodik a thrash-hez, s ez energikusan megy is nekik. Nagyon színes és változatos albumot igyekeztek összehozni, melynek hangszerelése se egyezik az eddig tőlük megszokott morális hézagokkal, de nekem mégis valahogy erőtlen, fakó és felesleges. A heavy és speed témák érik egymást és a nagy thrash zuhatag, melytől annyira nagyok voltak egykoron, alig érezhető. Persze akadnak remek részek, korrekt riffek és egyedi ötletek, de valahogy nem tudom úgy hallgatni, ahogy egykoron szerettem őket – ez lehet az én hibám, melyben közre játszik Flemming Rönsdorf orgánuma is. Egyszerűen nem tudok kibékülni a My Blood összképével, pedig azt hiszem adtam neki időt; nem egyszer és nem kétszer futottam vele köröket, hallgattam meló közben és digitálisan is mikor utaztam valahová, de nem megy. Sajnálom... lehet önmagam gyengesége ez a nosztalgikus akkreditáció, de képtelen vagyok őket befogadni és nem áll módomban úgy pontozni, ahogy szívem szerint szerettem volna őket...


Aki kedveli a változatos és komplex, de korántsem sem súlyos thrash muzsikát az próbálkozzon meg az idei vetődéssel, de újonnan érkezőknek tudnám tanácsolni, a felületes ismerkedés után a korai korongokat, melyek azóta beszerezhetőek, hiszen a Metal Mind Productions azokat is kiadta újra, hajrá!

Artillery_My_Blood_2011
Kiadó:
Stílus:
Thrash forradalom...
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Mi Sangre (The Blood Song)
2.Monster
3.Dark Days
4.Death Is An Illusion
5.Ain´t Giving In
6.Prelude To Madness
7.Thrasher
8.Warrior Blood
9.Concealed In The Dark
10.End Of Eternity
11.The Great
Írta:
haragSICK
2011. május 21., szombat, 21:11
Facebook:
Artillery, Megazetor, Keeper Of Dreams @ Kék Yuk - 2009.09.17
Koncertbeszámoló, butch @ 2009. szeptember 18., péntek, 11:33
Artillery interjú
Interjú, haragSICK @ 2009. május 25., hétfő, 09:32
Artillery - When Death Comes (2009)
Kritika, haragSICK @ 2009. május 21., csütörtök, 09:04
Koncertek
The Great Tour
január 22.,
Papp László Budapest Sportaréna
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.042 seconds to render