MadDogX
Voices In My Head (2011)


A felvidéki progresszív banda még 2000-ben alakult Szőgyénben, Veszett Kutyák néven. Kezdetben átvett dalokkal járták a különböző rendezvényeket, majd csak 2003-ban, az új basszusgitáros érkezése után kezdődött el a saját dalok írása. Az énekesi poszt is többször cserélődött, de 2006 második felétől számítva mondható, hogy stabil a felállás és összeszokott a banda.
Ennek eredményeképpen 2007-ben rögzítettek egy demo anyagot, majd 2009-ben írtak egy dalt a Szlovákiai Eurovíziós dalfesztiválra is. 2010-ben Roland Grapow (Masterplan, ex-Helloween) stúdiójában elkészülhetett Henry Tóth (Elán) producer segítségével
az "I would like to stay" című 5 számos maxi.
...és elérkeztünk a jelenbe: Szlovákia legnagyobb lemezkiadója kiadja a banda bemutatkozó lemezét.

Az előzetesek után kíváncsian vártam a kész dalokat, mert láttam fantáziát a bandában. Kevés olyan felvidéki banda van, akikre azt mondanám, hogy "szívesen hallgatom, mert jók". Hozzáteszem nem is igazán ismerem az összes bandát, főleg nem a lemezeiket, de a MadDogX nem várt meglepetésként hatott.

Az anyag arányosan és szépen szól, Roland Grapow-nak és Henry Tóth-nak köszönhetően. A zenéjüket nem szeretném sem bekategorizálni, sem más bandákhoz hasonlítani, inkább nevezzük csak progresszív rock-nak egy kicsit keményebb felfogásban.


Simon Krisztián – basszusgitár, Szűcs Arnold – gitár, Takács Zsolt – gitár, Csókás Patrik-dob, Berek Tibor - ének

Amikor átküldte az énekes az anyagot és elkezdtem hallgatni, próbáltam belekötni a dalokba, de egyszerűen nem lehetett. Az olyan dalok, mint a The son of dawn Joe Satriani-s szólójával, a Keep The Faith egyből rögzülő refrénjével, a Personal Life lebegésével, a kicsit HIM-esen kezdődő Liberation és a gyönyörű lírai I would like to stay dalok olyan pozitív hatással voltak rám, hogy meglágyult a szívem, de említhettem volna az összes dalt, mert mind remek alkotások. Vannak dalok, amikben nagyobb adag progresszivitás van és vannak a könnyebben befogadható, mondhatni sláger nóták. Külön a zenészeket nem fogom dicsérni, mert nagyon profin nyomják.
Én úgy gondolom, hogy ezzel a lemezzel kinyílhatnak a kapuk akár külföld felé is és ehhez drukkolok is nekik. Le a kalappal a banda előtt. Már most várom a következő lemezt!

Aki szereti a progresszív zenéket és egy kicsit is szeretne kikapcsolni ebben a rohanó világban, annak mindenképpen csak ajánlani tudom. Ennyire minőségi és magával ragadó dalokat én még nem hallottam egy isten háta mögül érkező bandától.
Sok sikert!
 
MadDogX_Voices_In_My_Head_2011
Kiadó:
Stílus:
Progresszív rock
Értékelés:
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Son Of Dawn
2.Sorrow
3.Keep The Faith
4.In The Raindrops
5.Scarlet Letter
6.Siucidal Tendencies
7.Personal Life
8.Liberation
9.I would Like To Stay
Írta:
bush
2011. április 17., vasárnap, 14:36
Facebook:
bush 2011. április 18., hétfő, 10:32
bush
Csatlakozott:
2010. március 9.
Hozzászólások: 708
|-D

Köszi. (b) Nem az igazi, de hát ez van. =|: |-D

Mivel ez az első teljes értékű lemezük, ezért azt gondoltam, hogy inkább nem pontozom le. ;-) :-)
--
http://rockandmetalfusion.blogspot.com/
oldboy 2011. április 18., hétfő, 08:35
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Na tessék, Csabikám!
Tudsz Te írni!
Direkt nem pontoztad le a lemezt?
Csak mert nagylemezeket szoktunk pontozni is.
Best of, demo, EP esetében nem mindig számszerűsítünk.
ketchup369 2011. április 17., vasárnap, 22:10
ketchup369
Csatlakozott:
2010. november 10.
Hozzászólások: 2
(yes)
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.067 seconds to render