Sideris Noctem
Wait Till The Time Is R.I.P. (2010)
Kicsit megcsúsztam kritika ügyileg az utóbbi két hétben, így hát gyorsdarám következő résztvevője egy újabb Solitude Productions mellékvágány az egyre gyakrabban emlegetett BadMoodMan Music kiadvány, a debüt Sideris Noctem anyag. Az ukrán csapat 2001 táján alakult Poltavában, a korai ambíciónizmus csakhamar félbeszakadt, hiszen a 2002-es egyetlen demójuk óta semmit se raktak le az asztalra, csak tavaly ezt a debütöt. S a legviccesebb az egészben hogy a demó és a nagylemez dalainak nagy része megegyezik. A külsőségek szépek, bár kicsit túl lett erőltetve ez a digitális burjánzás (Taras Berserk), ettől függetlenül az összkép kellemes, nem úgy, mint a hangzás. Utóbbi ugyanis, mint hangzás némi kivetni valót hagy maga után; a dobok túl tompák, a vokálok túlságosan előtérben vannak, s a gitárok igazán megdörrenhettek volna izmosabban és mélyebben is. Éppen ez miatt lesz a Wait Till The Time Is R.I.P. 51 perce unalmas, vontatott és az a féle vegetáció, melyet sehová se kívánunk igazán.


Háttérnek túl komplex, de nem jönnek át a nóták, még ha némelyik tartogat is remek ötleteket és eltalált témákat. A dolgon nem dob túl sokat a Without God feldolgozása Katatonia katarzisától. Kétségtelenül érdekes ebben a tálalásban, de sok vizet nem kavar, ahogy sajnos az egész lemez úgy ül le, akár a 140 Kg-os nő a fodrászszékbe…
Pedig vannak ám itt vendégzenészek is, némelyik ismert, némelyik nem, az Ukrán scene egész szépen képviselteti magát, pl. a doboknál Konstantin Zmievskiy segít be a Khors-ból. Tehát nem a zenészekkel van a gond, hanem magával a zenével, hiszen a tudás rendben van, csak az összkép a számtalan hangszer és vendég ellenére is vérszegény, pedig az átmenet a gothic rocktól egészen a doom-deathig terjed, telis tele tiszta és csodálatos leállásokkal. Ami miatt, valamennyire mégis csak tetszett az anyag, az a néhol feltűnő, de csak csekély helyen érzékelhető elektró vonal. Valahogy elveszik a hangulat, az atmoszféra úgy döglött ahogy van, s ettől unalmassá és felejthetővé lesz a Sideris Noctem debütje, s hogy mindez a hangzás erőtlenségéből – félrekeveréséből ered, vagy durva mélységgel se lenne igazán több ennél, nos ezt nehéz eldönteni, de mindenki csekkolhatja maga is a Binary című daluk által innen ingyen.


Az egyik leggyengébb kiadvány zeneileg, amit eddig a Solitude Productions-től láttam, kaptam. Lehet, bennem van a hiba, szóval aki nagyon aktív & bátor akar lenni, az csak szedje le a nótát, s cáfolja azt, amit a fentiekben felvázoltam, mert mindig ott van kritika végén egy gondolatom; miszerint a zene önkifejezés, a befogadás pedig személyre szabott, így tehát egyetlen vélemény sem mérvadó, mindenki maga dönt, ahogy az önkifejezés spirálja se a siker és megértés fényének hírnöke.



Sideris_Noctem_Wait_Till_The_Time_Is_R_I_P_2010
Kiadó:
Stílus:
Gothic-doom-death… ...csoda...
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.First Day [Intro] (1:30)
2.Wait till the Time Is R.I.P. (4:59)
3.Binary 4:57
4.Behind the Mirror of the Winter’s Fall (6:53)
5.Time Comes to the End (5:18)
6.Moonlight Snakes (6:57)
7.Without God (6:54)
8.Потерявшиеся в обломках прошлог& (9:54)
9.Last Day [Outro] (3:37)
Írta:
haragSICK
2011. január 29., szombat, 16:14
Facebook:
haragSICK 2011. január 30., vasárnap, 11:31
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz jpeter üzenetére:


Viszont így is 7 pontot adtál rá, ami nem rossz. :-)



Persze, nem egy értéktelen anyag, csak ettől a kiadótól már sokkal-sokkal jobb dolgokat is hallottunk.
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
jpeter 2011. január 30., vasárnap, 11:15
jpeter
Csatlakozott:
2006. szeptember 12.
Hozzászólások: 1044
Válasz haragSICK üzenetére:




Mondjuk a Sideris Noctem debütöt nem biztos, hogy kellett volna :}

Viszont így is 7 pontot adtál rá, ami nem rossz. :-)
haragSICK 2011. január 30., vasárnap, 11:08
haragSICK
Csatlakozott:
2008. január 3.
Hozzászólások: 1161
Válasz jpeter üzenetére:

Igazad van, az egyik leggyengébb kiadványuk. De még ez sem rossz, szerencsére. Személy szerint engem lenyűgöz a kiadó munkája, hogy milyen jó érzékkel válogatnak ezekben a zenei stílusokban a bandák között.



Az egyik leggyengébb, ha nem a leggyengébb :} Persze, ez a kiadó ráérez a dolgokra, ahogy teszi ezt mai napig a nagyok közül a Relapse, Earache, némileg a Peaceville, kisebbek közül pedig a pl. a Deity Down Records. Volt nekünk olyan csodáink is mint Century Media, Nuclear Blast vagy Roadrunner Records, de manapság ezek már nem tekinthetőek etalonnak. Ha valamit kiadnak, inkább 10x letöltöm és meghallgatom, mire megveszem, ha így nézzük akkor valóban érzékien válogatja ki az orosz csoport, hogy mit érdemes és mit nem. Mondjuk a Sideris Noctem debütöt nem biztos, hogy kellett volna :}
--
"MisanThr0PiG & Здравствуйте CO."
jpeter 2011. január 29., szombat, 17:48
jpeter
Csatlakozott:
2006. szeptember 12.
Hozzászólások: 1044
Igazad van, az egyik leggyengébb kiadványuk. De még ez sem rossz, szerencsére. Személy szerint engem lenyűgöz a kiadó munkája, hogy milyen jó érzékkel válogatnak ezekben a zenei stílusokban a bandák között.
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.049 seconds to render