Calamity Circus (2010)
„Két nagy európai narkotikum létezik: az alkohol és a kereszténység."
/Nietzsche/

Mivel ez nem egy konzol oldal, így természetesen mikor a General Chaos jön szóba, akkor nem a 1994-es Sega által fejlesztett videojáték lesz a téma tárgya, hanem egy új német fém torzulat. A cirkuszi borítóval és designnal megáldott csapat idén jelenteti meg a születésnapomon a debüjét (egomat nem levetközve november 12.), melyet a Cyclone Empire karolt fel. Még a promó lap is olyan, mint valami vándorcirkusz programfüzete, de mielőtt sok lenne a kacagás a fedő és egyéb dolgok láttán, azért tisztázni kell a dolgot, hiszen a gitár poszton két nagy név is feltűnik, Hendrik Bache a ex-Dew-Scented és egykori Protector halmazokból, a másik kultikus résztvevő megint csak egykori Dew-Scented köszörűgép; Florian Müller, akinek volt némi köze a Crack Up-hoz is hajdanán (amúgy a késői Crack Up viszonylag közel áll kritikánk tárgyához). Mielőtt azt hinnénk, hogy a General Chaos hardcore-os hangzása ellenére thrash-death lesz, hirtelen ítéltetnénk és el is véreznénk. Pedig, itt van nekünk még a dobok mezőnyéből Antek, aki izmosan püföli a ritmust (őt viszonylag kevesen ismerik, pedig a braunschweigi crossover Such A Surge 1992-es kezdésével egy aktív és masszív hibridje volt a HC, metal, rap, jazz és egyéb fúzióknak). Az énekest meg a Tephra és The Ocean névre hallgató atmoszferikus sludgecore HC bagázsokból ismerhetjük Ercüment Kasalar ként (itt ebben a projektben csak énekel), ennek a két csapatnak a lassú morajlása elég erősen köszön vissza pl. a záró nótában., A négy húron nyomuló Henrik Schwaninger-t meg a nem túl ismert és azóta már feloszlott thrash-death csörtetésből, a Uppercut-ból ismerhetik egyesek. Nos, az imént már lelőttem a poént, hogy mire számíthatunk a legénység alapján, s éppen nem az... akkor mi is ez?


Nos, a Calamity Circus (jó cím választás ennek a koszos és mocskos gólemnek) zenei stílusai sokrétűek, s ezer arcával kacag a Hold fehérségébe. Hogy miket is hallunk itt? Alapvetően benne van az Entombed death'n'rollosabb húzása, a Pantera power-thrash hulláma, a Crowbar mázsás kalapácsai, amint összeroppantják a Motörhead motorolajban ázott köveit. Vegyük még hozzá a Mastodon gyűrűző lepráját, a korai Pro-Pain, Terror, Cataract kombinációt is, de ilyen a Full Blown Chaos illetve a Born From Pain, nem is beszélve a 2 Ton Predator-ról, ahogy valahol a háttérben a Metallica St. Anger zajos és punkos megoldásai érvényesülnek az Obituary masszájával, az Isis vagy Neurosis komor mélységével, amiben valahol ott nevet a sátáni Slayer a korai időszakából, s még sorolhatnám az egyenesen vagy közvetetten érezhető hatásokat. Nem egyedi az amit hallunk, de hogy jó, az kétségtelen! Itt van példának a Black Belt klipje, amely beszédesebben tömi a pofátokba a maga arrogáns formájában haragját, mint én a reneszánsz körmondataimmal a nagy igazság boncolgatását...


Brutális német tank ez, kevés sörrel, pár csepp vérrel, s annyira sokféle fertőzéssel és masszával, hogy szinte bárki megtalálhatja benne számításait, nincs is mit tenni, fedeleket lecsukni, indulhat a menet; nagyipari gyomirtás, barázdákra vágott gyep, no meg megroskadt hétvégi vityilló... repkednek a kések, törnek a poharak, s egy részeg pasas masszívan bassza a táncoslányt a bárpulton. Kérem szépen a cirkusz áll, s egy ideig még fog is... a tulaj csak a verekedés végét és a rohamrendőrök érkeztét várja!

General_Chaos_Calamity_Circus_2010
Kiadó:
Stílus:
Masszív mai mocsok...
Értékelés:
 
Pont
: 9.7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Speech
2.Black Belt
3.Second To None
4.Trailer
5.Screen Berets
6.Kingsize Overdose
7.Calamity Circle
8.Swedeheart
9.Incessantly
10.Powder Monkey
11.Black As Disease
Írta:
haragSICK
2010. október 24., vasárnap, 20:44
Facebook:
emp 2010. október 24., vasárnap, 21:00
emp
Csatlakozott:
2007. december 17.
Hozzászólások: 2497
basszák a rezet rendesen! Már meg is rendeltem! :-)
--
"welcome my son, welcome to the machine"
Koncertek
The Great Tour
január 22.,
Papp László Budapest Sportaréna
Equilibrium - Renegades Tour 2020
január 28.,
Dürer Kert
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.081 seconds to render