The King Is Fat'N'Old (2010)
"Szépek vagytok, de üresek. Nem lehet meghalni értetek. Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám."
/Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg/


Nem tudom ki mennyire emlékszik rá, de tavaly írtam az olasz Destrage nevű formációról, akkor még az Urban Being címet viselő debütről, idén meg a folytatásról. Felesleges köröket nem fogok róni, az imént említett első lemez kapcsán sok mindent megosztottam a nagyérdeművel. Amúgy a helyzet nyugaton változatlan, ahogy mondani szokás, hiszen ezt a korongot is a Coroner adja ki, idehaza pedig a Record Express terjeszti majd.


A borító egyszerű, a hangzás professzionális, a zene pedig... nos, alapjában véve sok mindent írhatnék erről a lemezről, egy dolgot biztosan nem: egysíkú. Ugyanis a gyökereiben metalcore-rá aszott csapat zeneisége hihetetlenül ezerarcú. A thrash, a jazzcore, a rock'n'roll, az ipari matekosság, a virtuóz szólók, a heavy, a nu-metal, mind, de mind részese az anyagnak. Hatások terén olyan neveket említenék meg, mint Disturbed, Buckethead, Meshuggah, Faith No More, Raunchy, Dope, System of a Down, The Dillinger Escape Plan, Clawfinger vagy éppen a Naildown. Két dolog lett egyértelmű; nagyon megtanultak zenélni, és még nagyobb bohócok lettek, erre jó példa a Jade's Place klipje is:A végeredmény van amúgy olyan jó, hogy nemzetközi vízeken se éppen süllyedő tutajként fog mélyrepülésbe kezdeni a megváltó és feloszlató tengerfenék felé. Mai modern metal zene ez kérem szépen tisztelettel; rengeteg fertőzéssel megalkotva a rediktív dekonstrukcióját, alternatívával, s ebből a hibridből kifolyólag lehetőséggel is kimenekítheti a megsüppedt metalcore halmazát az unalom és lassan szánalmassá válló iszapból. Aki ragaszkodik a jelencore hullámához, de már kicsit besokalt a futószalagon érkező tengerentúli és Európa berkeiben mozgoldó egyforma fiúk hasonló zenéitől, az próbálkozzon ezzel az agyament faszsággal, a siker nem garantált, de mindenképpen közelebb áll a jóhoz, mint Cicciolina muffja a szűzies szeméremhez...Destrage_The_King_Is_FatNOld_2010
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
JelenCORE hibridje...
Értékelés:
 
Pont
: 8.7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Double Yeah (3:21)
2.Twice The Price (4:07)
3.Jade's Place (3:57)
4.Neverending Mary (3:47)
5.Back Door Epoque (5:33)
6.Smell You Later Fishy Bitch (4:17)
7.Collateral Pleasure (4:19)
8.Home Made Chili Delicious Italian Beef (4:36)
9.Tip Of The Day (3:55)
10.Panda Vs Koala (5:40)
11.Wayout (1:16)
Írta:
haragSICK
2010. október 21., csütörtök, 18:04
Facebook:
oldboy 2010. október 26., kedd, 19:44
oldboy
Csatlakozott:
2008. július 25.
Hozzászólások: 1898
Nálam annyira közel áll a jóhoz ez a lemez, hogy már az is... (w00t)
bahon 2010. október 21., csütörtök, 21:41
bahon
Csatlakozott:
2007. március 29.
Hozzászólások: 2837
A klipp mintha Monty Python alapokon nyugodna.
És ez most bók volt! Tetszett és illik a zenéhez.
Koncertek
június 11.,
Pannonia Fields
Slipknot
július 3.,
Papp László Budapest Sportaréna
30. Rockmaraton Fesztivál
július 7.,
Szalki-sziget
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.061 seconds to render