Zorall cirkusz világszám! (2010)
Az hazai éjszakai élet és rock zene jeles képviselői által életrekeltett Zorall immáron (ha jól számoltam) az 5. nagylemezét jelentette meg. Ennyi albummal a háta mögött egy-egy banda már nyugdíjba is vonult volna, ez persze a közeljövőben nem várható a rock/punk/metal műfajt a magyar slágerlistás dalokkal párosító (he-he) csapattól. Miért is tenné, hiszen még mindig van kereslet az ilyesfajta humorra. Mert nem szabad ám őket komolyan venni.


Ezért is nehéz nekem górcső alá venni a dalokat, hiszen ha a dalszerzést nézzük, valljuk be, nem kellett mást tenniük, mint összepasszintani a zenét a hozzáillő szöveghez. Amit egy gyakorlott zenész (és itt olyanok vannak) percek alatt össze tud hozni, ha hangulatban van. Ha ezt veszem nézőpontnak, akkor viszont baromi jó munkát végeztek a srácok, a "Kihalt minden" című Bonanza Banzai szerzemény szövegét a Marilyn Manson "Beautiful People" zenéjére ráépíteni csak szimplán zseniális. Ugyanígy kedvemre való a "Ballag a katona" némi ZZ Top aláfestéssel vagy az "Egész éjjel vedeltem" ami a Judas Priest "Breaking the Law"-jának egy újabb magyar átirata, amibe egy korábbi (ha jól sejtem erősen a '80-as években született) "Fekete ló" című verzió is ügyesen bele lett szerkesztve.


Sajna a lista itt el is akad, 17 dalból 3 ami betalált. A többi dalban is előfordul itt-ott egy-egy humorosnak mondható beszólás, de ez édeskevés számomra. Érdemes megemlíteni, hogy "Torrente" és "Alattomos bacilus" címmel helyet kapott 2 saját szerzemény is, amik közül az előbbi nekem jobban tetszik mind zeneileg, mind szövegileg.


Nekem kicsit megfáradtnak tűnik a társaság, vagy csak sok idő telt el az előző album óta, mindenesetre a korábbi anyagaik nagyobb hatással voltak rám. Vagy csak szimplán nem vagyunk egy hullámhosszon, pedig rengeteg esélyt adtam az albumnak, de a végén mindig arra jutottam, hogy az a kis szikra hiányzik, ami belobbantaná ezt az egész cirkuszt.

Aki látta már a bandát élőben az tudja, hogy megéri a bulijaikat látogatni, mert fergeteges hangulatot tudnak teremteni. Akik csak ismerkednének a bandával, azoknak javaslom, hogy az első két albumot tanulmányozzák nagyobb odafigyeléssel. Aki meg szarik arra, hogy mit mondok, az meg úgyis megveszi ezt az albumot is és úgyis neki lesz igaza.
Zorall_Zorall_cirkusz_vilagszam_2010
Kiadó:
Stílus:
Punk/Rock/Metal-ba fojtott sláger
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Gyere ki a hegyoldalba
2.Kéglidal
3.Kihalt minden
4.Ballag a katona
5.Szépek szépe
6.Ciao Marina
7.Flipper
8.Casino Twist
9.Torrente
10.Nika se Perimeno
11.Utánam srácok
12.Egész éjjel vedeltem
13.Alattomos bacilus
14.Postakocsi
15.Álmaimban Amerika
16.Mindhalálig mellettem
17.Zakatol a szív
Írta:
maniac
2010. szeptember 19., vasárnap, 20:27
Facebook:
Koncertek
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.027 seconds to render