Life Of Agony
20 Years Strong River Runs Red: Live In Brussels (2010)
Húsz év nagy idő, egy zenekar életében pedig szerintem különösen hosszú. Ez idő alatt (a legritkább eseteket kivéve) majdnem biztos, hogy történik valamilyen változás - fejlődés, stílus módosítás, tagcsere, netán feloszlás, újjáalakulás. A New York-i Life Of Agony sem kivétel ez alól, azek közül Náluk szinte minden megvolt a felsoroltakból. Azonban most újra aktív a zenekar, s a kerek évfordulót mi mással is ünnepelhetnék, mint a legsikeresebb anyagukat turnéztatva. Természetesen a bemutatkozó River Runs Red-ről van szó. Azzal az albummal véleményem szerint a crossover stílus egyik alapművét készítették el. Hogy ez mennyire így van, azt most mindenki leellenőrízheti, mivel az I Scream Records jóvoltából hamarosan megjelenik egy koncertanyag.


 
A felvételen az említett albumot egy az egyben prezentálja a remek formában lévő csapat. A kiadvány egy DVD/CD kombinációt tartalmaz. A banda tavaszi Brüsszelben felvett koncertjét láthatjuk a DVD-n. Ami persze tartalmaz extrákat is, de erről majd később.
Szóval a július 19-én megjelenő 20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels címet kapott anyagot látva szemernyi kétség sem merülhet fel, hogy a koncertkörút nagy sikerrel fog zajlani.  Hozzánk legközelebb a bécsi Arénában lehet elcsípni a bandát augusztus 7-én.

Mit is kell tudni a a zenekarról. Ha még nem hallottál Róluk, megpróbálom összefoglalni. Egyrészt van bennük metal, nem kevés, főként a lassulós fajtából. Itt-ott beugorhat példának okáért a Type O Negative neve is (Sal Abruscato dobos onnan szállt be a bandába). Aztán van bennük a HC lendületéből is. Vannak részek, ahol a Biohazard emlegetésével sem lőnél mellé. Talán még az Anthrax emlegetése párhuzamként sem hiba. Keith Caputo énekesi adottságai és dallami miatt pedig kiemelkedtek az átlagból, s teszik ezt ma is. Ráadásul frontembernek sem utolsó.


 
Az meg, hogy olyan dalokkal kápráztattak el már a bemutatkozó lemezen, mint a This Time, az Underground vagy a Through and Through csak hab a tortán. Ezek a dalok máig hatnak. Számomra legalábbis klasszikusnak számítanak. S ezek erejét megtapasztalhatjátok majd a hamarosan megjelenő felvételen.

A digipak kiadású anyag CD-jén a koncert hanganyaga, a DVD-n pedig a buli tíz kamerás profi felvétele, valamint extraként dokumentumfilm a turnéról és egyéb érdekességek kapnak helyet.
A kép a promóvideó tanúsága szerint szintén nem gagyi. Jól is szól a lemez, a gitáros Joey Z keverte.
Külön tetszik, hogy itt az utómunka nem arra irányult, hogy a hibákat eltüntessék. Van, hogy gerjed a gitár, de szerintem pont ez adja a savát borsát. A közönség meg fantasztikus, látszik, hogy fanatikus rajongók előtt léptek fel.
A durván nyolcvan perces koncertprogram gerincét a koncept jellegű debütalbum dalai adják, még a köztes hangjátékok is megszólalnak. Természetesen a kihagyhatatlan nóták, mint az Ugly lemezes Lost At 22 például, de a későbbi lemezekről is hallhatók még dalok.
Nyilván kimaradtak személyes kedvencek, de egye fene. Ez kérem egy kihagyhatatlan anyag.
Life_Of_Agony_20_Years_Strong_River_Runs_Red_Live_In_Brussels_2010
Kiadó:
Stílus:
crossover/metal/alternatív
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.This Time
2.Underground
3.River Runs Red
4.Through and Through
5.Words and Music
6.Bad Seeds
7.My Eyes
8.Respect
9.Method of Groove
10.The Stain Remains
11.Other Side of the River
12.Love To Let You Down
13.Weeds
14.Lost At 22
Írta:
9000Sanyi
2010. július 7., szerda, 21:19
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render