Bourbon River Bank (2010)
Itt van ez a lengyel (már megint!) banda, akik úgy tolják a southern, blues alapú storneres zenéjüket, hogy már az első hallgatás után tudtam, új kedvencet avatok! Nem véletlenül lett az album a 155-ös hangpróba győztese. Azt is tudni kell/érdemes, hogy 1991-ben alakultak és ez már a hatodik lemezük, ja és 2005-ben kiadtak egy DVD-t is.


 
Ha nagyon egyszerűen akarom bemutatni Őket, akkor talán elég a Deliverance/Wiseblood korszakos Corrosion Of Conformity-t megemlítenem, s akit érint, az rögtön képbe kerül. Persze senki ne higgye azért, hogy egy szimpla kópiáról van szó (bár ez azanyag annyira rendben van, hogy még ezt is elnézném), csupán az egyszerűség kedvéért említem Pepperéket. A kiadói infólap szerint Monster Magnet, Mustasch, Kyuss és Orange Goblin rajongóknak való anyag ez. Vitába mondjuk nem is szállok ezzel a kijelentéssel sem.

A lemezt nyitó Beelzeboss/Hell Yeah! kezdés megadja az alaphangot. Számomra már itt eldőlt, jó barátságban leszünk.
Azután ott a Candy Lee, azzal a gyilkos refrénnel.
A Devileiro talán a leg COC-sabb, mind zeneileg, mind énekileg a Wiseblood egyes dalainak vonalán, a kezdése meg Kyuss.


 
Az Engines szinte táncolható, ahogy a záró címadó is. A Worlds Collide meg jó húzós, ez meg inkább Down, ha már hasonlót keresünk. Mindenesetre jót lehet rá bólogatni.
Nagy kedvenc még a Pillow Man. Valahogy kilóg kicsit az albumról a dallamaival, meg a rendkívül fogós refrénjével, talán épp ezért jön be annyira. S persze sorolhatnám a többi dalt is, mindben lehet találni valami érdekeset, szerethetőt.


Tetszik, hogy bőven használnak szájharmónikát is egyes nótákban. Ad egyfajta különleges ízt. Ami már csak azért is frankó mert ha igazából semmi újat nem csinálnak, de azt profin teszik. S olyannyira erősek a dalaik, hogy erről simán elfeledkezem, s csak kedvem támad újra és újra lepörgetni a lemezt.

A hangzás profi, a zenészek játékába nem lehet belekötni. A HP-n valakinél azt olvastam, hogy az énektémák lehetnének változatosabbak, ebben mondjuk van is valami, bár ehhez a stílushoz bőven megfelel Rufus hangja.

Összességében azt tudom mondani, hogy ritka egységes a lemezanyag, ráadásul erős dalokkal van telepakolva. Hogy ez mekkorát szólhat élőben, csak tippelni tudok, mindenesetre Corruption koncertet ide!
Corruption_Bourbon_River_Bank_2010
Kiadó:
Forgalmazó:
Stílus:
southern/stoner/desert rock/stb
Értékelés:
 
Pont
: 8 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Beelzeboss
2.Hell Yeah!
3.Magus
4.Candy Lee
5.Devileiro
6.Engines
7.Worlds Collide
8.Another
9.Addicts, Lovers And Bullshitters
10.One Point Losers
11.Pillow Man
12."Morning Star" Whiskey Bar
13.Bourbon River Bank
Írta:
9000Sanyi
2010. június 28., hétfő, 21:53
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.02 seconds to render