V/A
Csányi Szabi 40 (2010)
Ismét egy Black-Out vonatkozású ismertetőt kaptok, mivel ez a csapat a hazai bandák közül a "szívem csücske" kategóriába tartozik. Szóval az ehavi Hammer mellékleteként megjelent a gitáros Csányi Szabi 40. születésnapjára szervezett meglepetéskoncert felvétele. Itt Szabi barátai és zenésztársai nyomják a mára klasszikussá vált B-O nótákat (szám szerint tizenhármat) változó felállásban.


A koncert ötlete és megszervezése egyébként Szabi élete párjához (a szintén születésnapos Andihoz) illetve a Pokolgép-ből és a Kényes Foltok zenekarból (stb) ismerős Nagy Dávid Éés Dénes Viktor nevéhez köthető elsősorban. Természetesen mindenkit köszönet illet, aki így vagy úgy kivette a részét a megvalósításból. Igazán szép születésnapi ajándék lehetett, s hallatszik is a meghatódottság, amikor az ünnepelt jut szóhoz.

A koncerten természetesen valamennyi jelenlegi és volt Black-Out tag színre lépett Andrics Lacitól kezdve az ex-énekes Csordás Robin át a zenekarba most visszatért Kowáig. Hogy ki ne maradjanak: a zenekarban egymást oda-vissza váltó basszusgitárosok - Temesi Berci és Fehérvári Attila - nevét is megemlítem, megérdemlik.


Olyan zenészkollégák játszották Szabi szerzeményeit, mint a Nagy Dávid, Roboz Réka, Kálló Peti, Bánfalvi Sándor felállású Kényes Foltok zenekar, a majdnem teljes Flúg. Színpadra lépett a Junkies-ból Szekeres András és Barbaró Attila, Hartmann Ádám a Depresszióból, a Hollywood Rose-os Viktor és Vilkó, aki akusztikus B-O bulikon rendszeres fellépő. Természetesen nem maradhatott ki Jamie Winchester sem a névsorból, aki a csapat régi jó barátja (gondoljunk csak az Ezüskötet lemezre).
Számomra a kevésbé nyilvánvaló nevek a fellépők közül: Kékkői Zalán, aki Ákos mellől lehet ismerős, Czébelly "Csibe" Csaba a Pokolgép dobosa, vagy épp a Velvet Stab-es Krausz István.

Az elhangzott dalok közül- bár mind különlegességnek számít -, azt hiszem ki kell emelni a Viviennt, amit Fehérvári Attis énekelt, mint korábban, amikor rövid ideig trióban létezett a zenekar.
Több dalban is énekelt az öccse, Csányi Zoli - a Kertet Krausz Pistivel közösen, a Körútont pedig egyedül, az Ami vagy címűt Kowával adták elő. A Mégegyszerben aztán Szabi is a színpadra keveredett már, s előbb csak együtt énekelt Kowával és Zolival, majd a Dávidtól "zsákmányolt" gitárral hozta, amit Tőle várunk.


A kiemelkedő teljesítmények között említeném még Csordás Robi teljesítményét is, számomra legalábbis jó volt újra Black-Out dalt Vele hallani/látni. Természetesen valamennyi résztvevőt/előadót dícséret illet, s ha volt is hiba, kit érdekel? Ez a koncertet nem ilyen szemmel kell nézni. 

Talán nem okozott meglepetést, hogy a buli zárónótája a banda talán legnagyobb slágere volt, a Spirál, amit Szasza énekelt, s itt már a színpadon állt mindenki, aki az est folyamán a Wigwam színpadán megfordult.


Természetesen volt torta. Köszöntések, méltatás valamennyi előadótól. Külön öröm lehetett Szabinak, hogy még az édesapja is ott volt, s vele ünnepelt.


Hogy magáról a DVD-ről is ejtsünk pár szót, megemlítem, hogy a felvétellel nincs probléma. De hát Andrics Laci csapata volt az elkövető, nem is várhatunk fércmunkát, még akkor sem, ha ezt inkább amolyan hivatalos bootleg kategóriába sorolnám. Erre egyébként a borítón fel is hívják a figyelmet korrektül.
A koncerten kívül láthatunk egy képgalériát az ünnepelt életútjáról, külön meg lehet nézni a "belépőt", s a meglepetést, a torta átadást, illetve a koncert végi össznépi örömködést a függöny mögött. A koncert képeit szintén a lemezen találhatja, aki szemfüles (én is onnan mazsoláztam az itt látható fotókat).

Ennél a kiadványnál a pontozásnak nem is látom értelmét, így ettől most el is tekintek.


V_A_Csanyi_Szabi_40_2010
Kiadó:
Stílus:
rock
Értékelés:
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Esőnap
2.Fekete Kék
3.Kert
4.Ma
5.Ne hidd el
6.Legyen
7.Vivien
8.Szabadlábon
9.Körúton
10.Az Ami vagy
11.Mégegyszer
12.Itt a földön
13.Spirál
Írta:
9000Sanyi
2010. június 27., vasárnap, 11:36
Facebook:
Black-Out 25 - ICON - 2017.01.21. Barba Negra
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2017. január 26., csütörtök, 08:19
Black-Out interjú Csányi Szabival
Interjú, 9000Sanyi @ 2017. január 19., csütörtök, 11:04
Black-Out - 15 éves jubileumi koncert (2010)
Kritika, 9000Sanyi @ 2010. május 9., vasárnap, 00:24
Black-Out - Flúg - Everflash - Diesel, 1008.12.05.
Koncertbeszámoló, 9000Sanyi @ 2008. december 14., vasárnap, 17:19
Black-Out - A Szív Diktál (2008)
Kritika, oldboy @ 2008. december 6., szombat, 12:20
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.023 seconds to render