Immerse in Infinity (2009)
A Lost Soul is egy olyan fémzenei halmaz szó volt, melyet előszeretettel vettek fel csapatok, gondolom a kultikus film végett, de most nem is ez a lényeg, hiszen mi a lengyel verzióval ismerkedünk. Jacek Grecki brutális hordája 1991-ben alakult Wroclawban, mára egyedül ő maradt az eredeti felállásból. A tavalyi nagylemez a negyedik a sorban, s a Witching Hour Productions nagyon jó munkát végzett, mind külsőségek, mind pedig hangzás terén. Lássuk miből is élünk!

Nekem már volt korábban is a lengyel bagázshoz, így egyértelmű volt, hogy technikás, komplex és brutális dolgot raktak le most is, amely rengeteg féle megoldással öregíti a death metal műfajt és tovább csillogtatja a lengyel brigádot, akiknek volt némi közük a Relapse és Earache kiadványokhoz is… Ami amúgy engem meglepett az Immerse in Infinity-vel kapcsolatban, az a billentyűk és samplerek használata (melyek erősen kozmikus hatást adnak – gondolom a korong koncepciója végett volt rá szükség, s erősen a korai Nocturnus megoldásait jutatta eszembe) illetve, hogy dallamos, s inkább progresszív és technikás, mint brutális, ami a múlt tekintetében korántsem volt ennyire egyértelműen érezhető. Virtuóz szólókat kapunk és törzsi alapokat, melyek hátterében a késői Morbid Angel neve tagadhatatlan, s hogy adjak az érzésnek, a minőség terén sem maradnak el vagy le, illetve nem mimézisről beszélhetünk. Nekem sok helyen ugrott be a Vader illetve a Brutality stílusa, ahogy a késői Behemoth és szintén lengyel Hate.


Kapunk egy adag leállást, s bizony akadnak mesélős, szinte már epikus részletek is, komplex és érett anyag, amelyre majdnem a maximális pontszámot fogom adni. Akinek a death metal nem a halálról, hanem az élvezetről és a szerelemről szól, az nyugodtan próbálkozzon, ja és megint csak a lengyelek a fém nagyhatalmak, haha…


Lost_Soul_Immerse_in_Infinity_2009
Kiadó:
Stílus:
Az űrből érkező komplex Halál fogalma...
Értékelés:
 
Pont
: 9.9 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Revival (7:04)
2.Personal Universe (6:08)
3....if the Dead Can Speak (5:04)
4.216 (8:00)
5.One Step Too Far (6:43)
6.Breath of Nibiru (6:18)
7.Divine Project (6:18)
8.Simulation (9:42)
Írta:
haragSICK
2010. április 9., péntek, 14:36
Facebook:
Koncertek
© 2001-2024 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.018 seconds to render