demo (2009)
A HAW megalakulását örömmel nyugtáztam. Na persze nem azért, mert örültem, hogy a Stereochrist énekes nélkül maradt, hanem mert Makó Dávid hangját bírtam a lemezen, s (jobban nem tudom ezt kifejezni) éreztem a lehetőséget az új csapatban. Aztán jöttek a hangminták, az első dalok, s beigazólódott a sejtésem. Ami itt kialakult, az bizony nagyon jó.


Na szóval, a négytagú csapat felállása ismerős lehet más zenekarokból, főként annak, aki a stílusba (sarkítva: southern/stoner a játék neve) kicsit jobban beleássa magát. Merthogy a doboknál Dávid előző zenekarából Gazsit találjuk (Prosectura és Vostok Room is), a basszer és a gitáros Marci pedig az Igor -ból lehet ismerős.

A csapat tehát tavaly év végén rukkolt elő négy számos demójával, ami a stílus gyöngyszeme véleményem szerint. Itt szűk huszonkét percben megcsillantják a tehetségüket, s biztosak lehetünk abban, hogy nagy dolgokra lesznek együtt képesek.

Ezt a kijelentésemet leginkább a másodikként érkező All Good All Fine c. nóta támasztja alá. A kezdésként megérkező bendzsó(!) megmutatja, hogy kreativitásnak nincsenek híján, sőt! Ezt tartom a négy dal közül a legerősebbnek, legkerekebbnek, s ez hordoz talán magán a legtöbb déli hatást. Nem is rövid a dal és mégsincs olyan érzésem hallgatás közben, hogy túl hosszúra nyújtják.

De nem nehetek el szó nélkül a banda jelmondataként is szereplő (figyeljétek a logót!) The Free Ride of the Workhorse mellett. Ez direktebb, csipetnyit metalosabb felfogásban íródott, de a refrén megint csak olyan, amit koncerten a csapattal kell üvöltened.A másik két nótában is találni emlékezetes momentumokat, akár a hangszereseket, akár az énekdallamokat tekintem. Elég csak a demo végén visszatérő bendzsóra gondolni. A végén lévő kis közjátékot viszont nem találom ideillőnek, bár különösebben nem is zavar.

A hangzásról ejtenék még néhány szót így az irományom vége felé. Nem tudom hol vették fel, de szerintem egészséges a megszólalás. Amit kell azt hallom, demónak tökéletes. Mondhatnám, hogy hallottam én már ennél gyengébb megszólalású lemezt is, de minek. Ez így tetszik és pont.
A hírek szerint haszna is volt a négy szám felvételének, hisz akadt tán kiadó, s lesz nagylemez is még idén. (Az idei év egyik legjobban várt anyaga ez!)
Addig pedig még néhányszor letolom ezeket a nótákat, mert nagyon jók. S remélem, hogy írnak még pár, legalább ilyen erős dalt...
HAW_demo_2009
Kiadó:
Stílus:
soutern/stoner
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.One more man gone
2.All good all fine
3.The free ride of the workhorse
4.Between two wars
Írta:
9000Sanyi
2010. március 18., csütörtök, 00:13
Facebook:
The Devil's trade - Those Miles We Walked Alone (2014)
Kritika, 9000Sanyi @ 2014. október 31., péntek, 12:04
HAW interjú
Interjú, 9000Sanyi @ 2010. június 30., szerda, 10:21
Koncertek
European Galactic Terrortour
február 7.,
Barba Negra
World Dominion Tour 2020
február 20.,
Barba Negra
Kvelertak
március 10.,
Dürer Kert
április 11.,
Backstage München
május 16.,
Arena
június 11.,
Pannonia Fields
továbbá
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.041 seconds to render