demo (2009)
A HAW megalakulását örömmel nyugtáztam. Na persze nem azért, mert örültem, hogy a Stereochrist énekes nélkül maradt, hanem mert Makó Dávid hangját bírtam a lemezen, s (jobban nem tudom ezt kifejezni) éreztem a lehetőséget az új csapatban. Aztán jöttek a hangminták, az első dalok, s beigazólódott a sejtésem. Ami itt kialakult, az bizony nagyon jó.


Na szóval, a négytagú csapat felállása ismerős lehet más zenekarokból, főként annak, aki a stílusba (sarkítva: southern/stoner a játék neve) kicsit jobban beleássa magát. Merthogy a doboknál Dávid előző zenekarából Gazsit találjuk (Prosectura és Vostok Room is), a basszer és a gitáros Marci pedig az Igor -ból lehet ismerős.

A csapat tehát tavaly év végén rukkolt elő négy számos demójával, ami a stílus gyöngyszeme véleményem szerint. Itt szűk huszonkét percben megcsillantják a tehetségüket, s biztosak lehetünk abban, hogy nagy dolgokra lesznek együtt képesek.

Ezt a kijelentésemet leginkább a másodikként érkező All Good All Fine c. nóta támasztja alá. A kezdésként megérkező bendzsó(!) megmutatja, hogy kreativitásnak nincsenek híján, sőt! Ezt tartom a négy dal közül a legerősebbnek, legkerekebbnek, s ez hordoz talán magán a legtöbb déli hatást. Nem is rövid a dal és mégsincs olyan érzésem hallgatás közben, hogy túl hosszúra nyújtják.

De nem nehetek el szó nélkül a banda jelmondataként is szereplő (figyeljétek a logót!) The Free Ride of the Workhorse mellett. Ez direktebb, csipetnyit metalosabb felfogásban íródott, de a refrén megint csak olyan, amit koncerten a csapattal kell üvöltened.A másik két nótában is találni emlékezetes momentumokat, akár a hangszereseket, akár az énekdallamokat tekintem. Elég csak a demo végén visszatérő bendzsóra gondolni. A végén lévő kis közjátékot viszont nem találom ideillőnek, bár különösebben nem is zavar.

A hangzásról ejtenék még néhány szót így az irományom vége felé. Nem tudom hol vették fel, de szerintem egészséges a megszólalás. Amit kell azt hallom, demónak tökéletes. Mondhatnám, hogy hallottam én már ennél gyengébb megszólalású lemezt is, de minek. Ez így tetszik és pont.
A hírek szerint haszna is volt a négy szám felvételének, hisz akadt tán kiadó, s lesz nagylemez is még idén. (Az idei év egyik legjobban várt anyaga ez!)
Addig pedig még néhányszor letolom ezeket a nótákat, mert nagyon jók. S remélem, hogy írnak még pár, legalább ilyen erős dalt...
HAW_demo_2009
Kiadó:
Stílus:
soutern/stoner
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.One more man gone
2.All good all fine
3.The free ride of the workhorse
4.Between two wars
Írta:
9000Sanyi
2010. március 18., csütörtök, 00:13
Facebook:
The Devil's trade - Those Miles We Walked Alone (2014)
Kritika, 9000Sanyi @ 2014. október 31., péntek, 12:04
HAW interjú
Interjú, 9000Sanyi @ 2010. június 30., szerda, 10:21
Koncertek
© 2001-2020 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.017 seconds to render